gondviselés

Gondviselés

Akkor tapasztaltam meg a Gondviselést, amikor annyira el voltam keseredve, hogy úgy éreztem, nem bírom tovább. Sokszor éreztem már azt, hogy ennél mélyebbre nem lehet lelkileg kerülni, de akkor méginkább magam alatt voltam. Úgy éreztem, ha ez a sorsom, akkor el kell fogadnom, akkor terelődnöm kell a sorsom útján. Tovább »

Elkötelezettség

"Amíg az ember el nem kötelezi magát, tétovázik, talán visszakozik, mindig alul marad. minden úttörő, alkotó tevékenységben mély igazság rejlik. melynek nem ismerése számtalan álmot, csodás tervet foszlat széjjel. Amint határozottan elkötelelezzük magunkat, a gondviselés is mellénk áll."

W.N.Murray

Wanted:DDD

Helló, Helló Kedves Secretfalva lakói!:)

Lenne egy nagy kérésem, vagyis inkább kérdésem.

Nagyon, nagyon, nagyon szeretném elolvasni Müller Péter: Gondviselés című könyvét. Csak hát egy cseppet messze vagyok ahhoz, hogy megvegyem:S. Tovább »

Gondviselésről régen és ma

Ellen White, gondviselésEllen Gould White, író, 1827 november 26-án Gorhamban született, és 1915. július 16-án St. Helenaban halt meg. Ebből a korszakból szólt hozzánk, és egyik kiemelkedő életművében, mely Jézus életét dolgozza fel, a következőket írja: "Az Úr csalódik, mikor népének a tagjai kevésre értékelik önmagukat. Az Úr azt akarja, hogy választottai azon ár szerint értékeljék önmagukat, mely árat érettük a Golgotán lefizetett. Isten vágyakozik utánuk, kívánja őket, különben nem küldötte volna el Fiát azzal az igen sokba kerülő megbízással, hogy váltsa meg őket. Az Úrnak feladata van számunkra, és nagyon tetszik néki, ha gyermekei a legnagyobb igényekkel lépnek eléje, csak azért, hogy minél nagyobb mértékben megdicsőíthessék az Ő nevét. Nagy dolgokat várhatnak el az Úrtól, ha hisznek az Ő igéreteiben."

S most térjünk vissza a mi időnkbe. Egyre többen írnak valamiféle univerzális működésről, mely ugyanezt tükrözi. Tovább »

Történet arról, hogy elfogadjuk, nincsenek véletlenek:)

Február 8.-án délután rendezvényünk volt Veszprémben. A Gyermekrajz pályázat díjátadó ünnepsége, bábszínházzal, és zsúrral a kicsiknek. Jól sikerült, kis csapatunk állta a sarat...
Péntek este fáradtan értem haza, fájt a lábam, és csak arra vágytam, hogy végre alhassak egy jót... Tovább »

W.H. Murray írta az első Himalája expedíción

HimalayaAz egyik kedvencem:
W.H. Murray írta az első Himalája expedíción

„Amíg nem kötelezed el magad, addig mindig van tétovázás, visszalépés, hatékonytalanság. Ami a kezdeményezést és a teremtést illeti, van egy alapvető igazság, melynek figyelmen kívül hagyása számtalan ötletet és tervet megsemmisít: attól a pillanattól kezdve, hogy kimondottan elkötelezed magad, beindul a gondviselés is és egy egész sor pozitív eseményt eredményez. Különféle váratlan találkozások és anyagi támogatás, melyekről álmodni sem mertél, egyengetik utadat."