Lét

A lét elviselhetetlen könnyűsége

Mi a helyes? A kӧnnyű, vagy a nehéz mellett dӧnteni? Ha kӧnnyű a létünk, súlytalan, vagyis nincs benne tartalom, előbb-utóbb kiüresedetté vál(hat)unk. Ha nehéz a létünk, lebilincsel(het) egy hatalmas erő, mely akadályozza a továbbjutást.

Akkor hát mit válasszunk? A nehezet vagy a könnyűt?
Ezt a kérdést tette föl magának Parmenidész Krisztus előtt a hatodik században. Úgy látta, hogy az egész világ ellentétpárokra van felosztva: fény-sötétség, finomság-durvaság, meleg-hideg, lét-nemlét. Tovább »

A szerelemről

Merengő, 2011. november 14., 23:29

Az életben akkor állsz legközelebb önmagadhoz, ha szerelmes vagy. Ha nem tudsz szeretni, nem tudsz megnyugodni sem. Ha viszont tudsz, akkor életed értelmet kap, mert az élet értelme a szeretet.

A szerelem önmagáért létezik, nincs más célja. Az az ember, aki mindig mindet kikalkulál, logikus, céltudatos, az képtelen a szerelemre. Tovább »

Otthon bárhol

Megihletett egy zene, és osho-nak egyik tarot kártyája jutott erről eszembe, itt a szöveg és a zene a youtube-ról, meditálhattok ezen ha van kedvetek:) kellemes vizualizációt!

"I. Lét Tovább »

Létezik Isten?

Én nem hiszem,
hogy Isten nem létezik.
Én biztosan tudom,
hogy nem létezik.
És hála Istennek,
hogy nem létezik,
hiszen Isten létezése
annyi meg annyi problémát,
bonyodalmat okozott volna,
hogy az élet tulajdonképpen lehetetlenné vált volna.
Talán még nem gondoltad végig ezt abból a szemszögből,
amelyikből most én fogom elmagyarázni.
Talán eddig senki Tovább »

"...amikor legközelebb tükörbe néztek, nézzetek más szemmel önmagatokra!"

tükörbeKedveseink, mikor összegyűltök ezekben a terekben, általunk nagyrabecsült csodákat teremtetek. Új terekre és új dimenzionális valóságokra nyittok ajtót, és még sincs róla halvány elképzelésetek sem, hogy mennyire fontosak vagytok valójában. Ma olyasmit osztunk meg veletek, ami talán segít abban, hogy betekintést nyerjetek abba, kik is vagytok valójában, és milyennek látszotok a mi nézőpontunkból. Megosztjuk veletek a mi nézőpontunkat, így láthatjátok magatokat ember-angyalként, mivel azok vagytok. Az emberi tapasztalás valójában arról szól, hogy segítetek együttdolgozni egymással és segítetek saját szívhúrjaitokat eggyé összekapcsolni. Valójában nem különültök el egymástól. Bár megtanultatok különböző nyelveken beszélni, és különböző területeken nőttetek fel, különféle hiedelemrendszerekkel, igazából egy szív vagytok. Az emberi lét játékához Tovább »

Eckhart Tolle - A figyelem művészete

figyelem művészete"Amikor egy másik emberre figyelsz, necsak az elméddel, hanem az egész testeddel tedd azt. Figyelés közben érezd belső tested energiamezejét! Ez elvonja figyelmedet a gondolkozásról, és nyugodt, csöndes teret teremt, ami lehetővé teszi, hogy igazán - az elme bezavaró hatását kiiktatva - figyelj. Teret adsz így a másik embernek, teret, amelyben létezhet. Ez a legértékesebb ajándék, amit adhatsz! Tovább »

Ébresztő;

"Külön hagyomány a tanon túl;
nem alapul írott jegyen,
menten az ember szívéhez szól,
hogy feleszméljen, Buddha legyen."

Címkék:

Legyél, aki vagy!

Paulo CoelhoAz embereknek meg kell érteniük, hogy senki sem játszik cinkelt lapokkal, egyszer nyerünk, másszor veszítünk. Ne várd, hogy visszakapj valamit, ne várd, hogy észrevegyék az erőfeszítéseidet, hogy felfedezzék a tehetségedet, hogy megértsék szerelmedet. Minden egyes ciklust le kell zárni. Nem büszkeségből, nem azért, mert nem bírsz tovább harcolni, nem gőgből, hanem egyszerűen azért, mert már nem része az életednek.
Zárd be az ajtót, cserélj lemezt, takarítsd ki a házad, rázd ki a porrongyot. Tovább »

A Teremtő létezése

Sokan azért nem hisznek Istenben, a Teremtő létezésében, mert semmilyen kézzelfogható bizonyítékot nem találnak a tevékenységéről. A hitetlenek számára Tóth László Tibor az alábbi szellemes példázattal világította meg az irányított teremtés létezését: " Egy multimilliomos vállalkozó sajtótájékoztatót tartott, ahol az interjú végén a kíváncsi újságírók feltettek egy kérdést: - Miért hiszi, hogy van Isten?

- Nézzék, nekem számtalan üzemem van. Az egyikben autókat, a másikban húsdarálót, és sok egyebet gyártunk. Tovább »

Miért? - A Párbeszéd

- Miért vagyok itt?
- Saját szabad választásodból. Mert így akartad, így döntöttél.
- Miért döntöttem így? Miért akartam itt lenni?
- Mert meg akarod tapasztalni azt, Aki vagy.
- Miért akarom megtapasztalni azt, Aki vagyok?
- Mert úgy találtad, hogy ez okoz számodra igazi örömöt.
- Miért vesznek körül azok a körülmények, amelyek között jelenleg élek?
- Mert ezeket a körülményeket választottad Önmagad megtapasztalásához.
- Miért választottam ezeket a körülményeket? Miért választottam például ezt a testet, amiben most vagyok? Tovább »