Mi a helyzet a tegnappal és a holnappal ?

tegnap holnapMi a helyzet a tegnappal és a holnappal? "Gondolataim az időről, gondolatok a Beszélgetések Istennel 2-ből!"

Ez csak elméd szüleménye! Minden, ami "már megtörtént és történni fog", az MOST történik ebben a pillanatban!
Nem igazán érthető ez a számunkra, legalábbis az elménkkel nem felfogható, de azért megpróbálhatod.

Az idő nem valami folytonos, vízszintes dolog, hanem függőleges. Képzelhető úgy, mint egy függőlegesen álló oszlopra vízszintesen elhelyezett papírlapok. Ez a függőleges oszlop a jelen ÖRÖK pillanata. A papírlapok az idő elemei, mind különállóak, egyediek, de mindegyik a másikkal együtt létezik. Minden papírlap egyszerre van ott az oszlopon, mindig ugyanannyi számú volt és lesz!

Így éppen most történik minden, nem kell várni a dicsőségre. Nincsen Kezdet és nincsen Vég. Csak a Mindenség Teljessége van! Minden tapasztalatod, élményed, és titkaid ezen a VAN-on belül létezik. A jelenvalón keresztül tudatosan beléphetsz bármely térbe vagy időbe. Néhányan meg is teszik ezt, akár egy álom, egy Déjá vu, vagy egy „látomás”, megérzés által. Nem tudjuk megőrizni teljes valóságában az érzést és az ismeretet, amit kapunk, de valami maradékot áthozunk ebből egy másik „tér-időből”. Olykor elég sok a maradék ahhoz, hogy te magad is rádöbbensz, hogy „itt már jártam valamikor". Hirtelen egész lényedet átjárja a felismerés, hogy „mindezt már megtettem korábban".

Ilyen az a csodálatos érzés is, amikor találkozol valakivel, akiről tudod, hogy egész életedben ismerted. Magával ragadó, elbűvölő érzés. És igaz érzés.

Az Örökké és a most - egy és ugyanaz.

Előfordulhat, hogy amikor a függőleges oszlopon lévő papírlapokon átnézel, egy másik papirlapon magadat látod, mert egy részed mindegyiken rajta van.

Hogy lehet ez?
Mindig is voltál, most is vagy és mindig is leszel. Nem volt olyan, hogy ne lettél volna és nem is lesz olyan, hogy nem lennél majd! Egyszerre van minden és mindenki, a tudat megnyilvánulásai vagyunk, képe annak, ami VAN.
Felismerjük magunkat, hogy mind egyediek vagyunk, tudatossá válunk, majd fokozatosan felismerjük, hogy nincsenek mások, hogy minden egy !

Ez maga a tökéletesség, az vagy te magad is, úgy ahogy vagy, éppen most és mindörökké.

TE haladsz, nem az idő. Az idő nem múlik, nincs, ami múljon. Egyetlen Pillanat létezik.
Ezt már a tudomány is bebizonyította, matematikailag.
Képletek igazolják, hogy ha beszállsz egy űrhajóba, és elég messze és gyorsan kerülöd meg a Földet, láthatod magad felszállni. Hmmmmmmmmmmm!

Az idő viszonylagos, valójában nem létező fogalom: mindössze két térbeli test egymáshoz viszonyított távolsága! (Einstein professzor)

Einstein elmélete szerint, ha nincs múló „idő", és egy adott sebességgel mozgunk a térben, akkor vagy a tárgyak közötti tér nagyságát, vagy a sebességet kell változtatni ahhoz, hogy „megváltoztassuk" az időt.
Ez az általános relativitáselmélet.

„Talán már kezded érteni, miért van az, hogy amikor elmész egy kis űrutazásra, és visszatérsz, te csak tíz évet öregedtél, míg a Földön maradt barátaid, harminc évvel lettek idősebbek ! Minél messzebb mész, minél jobban elhajlik a tér-idő, annál kevesebb az esélyed, hogy bármelyik ismerősödet is élve találod a Földön, amikor visszatérsz.”
Sok fizikus úgy tartja, hogy a tér nem egyenletes kiterjedésű, hanem összevissza hajtogatott. Egy másodperc töredéke alatt átszeled a teret. Visszavihet-e az időben egy ilyen tér-idő jelenség?
Hát hiszen nincs is idő, minden most történik, csak a papírlapok között mozogsz, látsz át.
A gondolataid is hasonló módon viselkednek, mint a tárgyak, sőt azok még inkább őrületes sebességgel képesek az „egyes papírlapok” között száguldozni. Érted a déjá vu-t?
De ha már minden megtörtént, ami előtted áll, akkor meg tudod változtatni a jövődet? Vagy eleve el van rendelve, és ki vagy szolgáltatva ennek.
Nem szó sincs erről, ez inkább szolgálhat téged, segíthet téged, hisz mindig végtelen számú választási lehetőség előtt állsz, és a szabad akaratod által választhatsz ezek közül.

Így szerintem, ha a jövőbe látsz te magad, vagy más segítségével, nem hogy korlátozná a lehetőségeid, hanem segítséget adhat, felvillanthatja előtted a kínálkozó lehetőségeket, hogy ezzel kedved szerint dönts! Természetesen káros is lehet számodra, vigyázni kell ezzel.

Te döntesz a lehetőségek közül, és bármire képes vagy, hogy akár 180 fokos fordulatot vegyen az életed. Ezt azonban elég nehezen tudjuk megtenni, mert nem hisszük el. Ez az egy akadálya lehet. Létezik ilyen a tudományban, kvantumugrásnak nevezik. Sajnos erre nehezen vagyunk képesek.
Képesek vagyunk azonban megváltoztatni az életünket, de azt gondolom, hogy a mindenkori állapotunk, az energiánk szintje meghatároz egy kijelölt útvonalat, ami nagy bizonyossággal megmondható. Megmondható, hogy hogyan döntesz kérdésekben, hogy mikor mit választasz, úgy ahogy te is meg tudod mondani nagy valószínűséggel, hogy a párod, vagy a legjobb barátod mit is nézne meg a moziban, mit választana az ebédnél a menük közül.
A kvantumfizika a választások, a lehetőségek tudománya. Választhatsz, amit csak akarsz, azonban nagy valószínűséggel megmondható, hogy mit fogsz választani. Úgy ahogy az elektronról is csak nagy valószínűséggel mondható meg hol található az atommag körül.

Ha előre „látsz" egy eljövendő eseményt, és nem nyeri el a tetszésedet, ne válaszd! Válassz újra, ezúttal mást!

De ha miden egyszerre létezik, más-más „papírlapon”, akkor hogyan tudnád megváltoztatni ezeket mégis?
Úgy hogy veled az nem történt meg, azaz nem tudsz róla, hisz másik tér-időben történik mindez. Nem vagy tudatában azoknak a történéseknek, vagyis nem emlékszel rá, kivéve, ha álmodsz róla, vagy a déja vu alkalmával!

Mivel nem tudod a jövődet, nem emlékszek rá, így az számodra nem úgy van. Akkor történik meg ha átéled, neked pedig milliónyi választásod van hogy döntesz, hogy éled meg ezeket a dolgokat.

„A szellemed egyszerűen átszáguldott a tér-időn egy másik helyre, és magával hozta egy pillanat, vagy egy esemény energiájának egy szikráját: képeket, benyomásokat. Ezeket érzékelni lehet, vagy érezheti egy másik személy, aki rendelkezik ilyen metafizikai adottsággal: „látja" ezeket a körülötted lebegő képeket és energiákat.”
Egyszerre létezel a tér-idő valamennyi szintjén.
Azaz, a lelked mindig volt, mindig van és mindig lesz.
Mindenhol és minden időben létezel.
Egyetlenegy van belőled, de sokkal nagyobb vagy, mint sejtenéd.

Döntsd el, hogy Ki Vagy, Ki Akarsz Lenni, és utána tégy meg mindent, hogy azzá lehess.

Címkék:

HozzászólásokAz időről:"minél inkább változik

csenge333
valami, annál inkább ugyanaz".Mint a hajlítható rúd két vége.Amikor már teljesen összeérnek, akkor ismét szétpattannak és kezdődik elölről...Kedves Shakti !

Na ennek örülök. Érdekelne min is gondolkodtál, és mire jutottál? Megosztod velem, velünk ?
VAGY AKI VAGY !

SZÉPET !Na...

Ez keményen elgondolkodtatott Steve! Megerősített ey-két dolgoban. Vagyok, Aki Vagyok! :-) Shaktiigen

Kedves steve12
Igen értelek, egyetértek, és köszönöm...
"Kérj, higgy, fogadd el"Drága BARÁTOM :)

Már nagyon vártalak....

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Drága Zsofi 5 !

Köszi, de nem lenyűgözőbb mint te, nem érdekesebb mint te.
Te is teremtetted ezt !

SZÉPET !

STEVEKöszönöm

Kedves steve 12
Nagyon lenyügöző és elgondolkodtató az irásod!
Köszönöm