A teremtő vizualizáció törvénye

teremtő vizualizációElképzelted már, milyen lenne az életed, ha azt tehetnéd, amit szeretnél, vagy az lehetnél, aki lenni szeretnél? Erre használható a teremtő vizualizáció. A teremtő vizualizáció az a képesség, hogy elménkkel lássuk magunkat.

Ez a képessége mindenkinek meg van, noha néhányunk természetesen könnyebben él vele, mint mások. Minden alkalommal, amikor álmodozunk, vizualizálunk. Amikor gondolkodunk, képet teremtünk elménkben.

Íme, egy példa: gondolj egy barátodra, akivel együtt jártál általános iskolába. Figyeld meg azokat a képeket, amelyek azonnal eszedbe jutnak, amint gondolatban újra átéled az örömteli időt, amit együtt töltöttetek. Élvezd ismét az érzést és a képeket, amelyek eszedbe jutnak. Ezek a képek az emlékezetben tárolódnak, és te felidézed őket. Azonban az ember állandóan teremt képzeletbeli képeket is olyan eseményekről, amelyek soha nem történtek meg.

Több mint pozitív gondolkodás

A pozitív gondolkodás rendkívül hatékony gyakorlat, és mindannyiunknak törekedni kellene ara, hogy a nap folyamán a lehető legtöbb pozitív gondolatunk legyen. Ám a teremtő vizualizáció tovább megy ennél. Olyan folyamat, amelyben bizonyos pozitív gondolatokat veszünk át, és megpróbáljuk valóra váltani. A pozitív gondolkodás egy lépés ennek elérésében. A teremtő vizualizáció olyan folyamat, amely képessé tesz bennünket, hogy elménket inkább arra irányítja, amit szeretnénk elérni, nem pedig arra, amit szeretnénk elkerülni. Amikor ezt helyesen tesszük, elménk elkezdi meghozni nekünk mindazt, amit csak akarunk. Hogyan tegyük ezt? Mindjárt kiderül!

Mit jelent pontosan a teremtő vizualizáció?

A teremtő vizualizáció az a művészet, amellyel gondolatban képeket alkotunk azért, hogy megszerezzük azt, amire vágyunk. Ezért teljesen át tudja alakítani az életünket. Alkalmazhatsz kreatív vizualizációt, hogy megváltoztasd a körülményeidet, előrelépj a hivatalban, javuljon az egészséged, elhagyj rossz szokásokat, sőt, még szerelmet, pénzt és egyéb célokat is magadhoz tudsz vonzani. Lehet, hogy most még hihetetlen számodra, de hidd el, mindenki, aki nagy sikereket ért el az életében, tudatosan vagy öntudatlanul is ezt az erőt használta ki. Ha azt gondolod, hogy nélkülözöd a szerencsét, vagy a vonzerőt, tudatalattid ezt váltja valóra. Szomorú, hogy az emberek nagy része ezt a hihetetlen képességet öntudatlanul arra használja, hogy negatív célokat vizualizáljon, amikor csak egy kis erőfeszítés kellene, hogy pozitív és hasznos célokat vizualizáljanak.

Gondolataink teremtik meg ugyanis a saját valóságunkat. Gondolataink megváltoztatásával arra összpontosíthatunk, amit el akarunk érni az életben. Minden alkalommal, amikor kigondolsz valamit, energiát teremtesz. Ha valaki álmodozónak nevez, vedd bóknak, mert semmi sem történik meg addig, amíg valaki ki nem gondolta azt. Az álmodozás értékes, mert lehetővé teszi, hogy elgondolkozz azon, amire a legjobban vágysz az életben. Teremtő vizualizációval saját képzeletedet használod fel, hogy világos képet alkoss arról, amire vágysz. Amint ezt megtetted, ezt a gondolatot addig kell energiával és érzelmekkel táplálni, amíg valóra nem válik. Bármit megkaphatsz, amit képes vagy elképzelni magadnak. Bármit kérhetsz, és teljes bizonyossággal tudhatod, ha a helyes elveket alkalmazod, akkor meg is kaphatod.

Konkrétnak kell lenned

Sok pénzt kérni nem jó ötlet. A pénznek önmagában ugyanis nem sok haszna van. Az a fontos, amit a pénzzel el tudsz érni. Tehát azt kellene elképzelned, amit meg akarsz szerezni a pénzen. Csodálatos házat akarsz? Képzeld el! Képzeld el magadnak olyan világosan, ahogyan csak tudod. Képzeld el, hány hálószoba lesz benne. Figyeld meg, milyen jól helyezkedik el a konyha és a fürdőszobák, képzeld el a kertet és a kilátást a teraszról. Gondolatban tölts annyi időt új otthonodban, amennyi jólesik. Sokkal könnyebb vizualizálni álmaid otthonát, mint elképzelni egy halom pénzt, ugye?

Nem használható a kreatív vizualizáció arra, hogy másokat kényszerítsünk saját akaratunk szerint. Ez felbillenti az Univerzum természetes egyensúlyát, és negatív karmát eredményez. Tehát nem vagyunk képesek a teremtő vizualizációs módszereket arra használni,hogy arra kényszerítsünk valakit: belénk szeressen. Azonban ezek a technikák alkalmasak arra, hogy bevonzzuk a tökéletes személyt az életünkbe.

A „Kezdjük el!” gyakorlat

Ez az első gyakorlat megtanítja az ellazulás és a vizualizáció alapjait. Ülj le, vagy feküdj le kényelmesen. Biztosítsd, hogy a szoba elég meleg legyen, vagy takarózz be. Kapcsold ki a telefont, hogy senki ne zavarjon a gyakorlat közben. Tompítsd le a világítást, vagy húzd be a függönyöket. Most következhet a fokozatos relaxáció. A lábujjakkal kezdődik, majd fokozatosan átterjed a test különféle részeire, egészen a teljes ellazulásig. Amikor kényelmesen érzed magad, csukd be a szemedet, és végy 3-4 lassú, mély lélegzetet, kilégzés előtt pár másodpercig benntartva a levegőt. Amint ezzel megvagy, gondolj az egyik lábad ujjaira. Mond meg nekik, hogy pihenjenek, és engedd, hogy a pihenés kellemes érzése átjárja őket. Ha nem megy, mozgasd meg a lábujjaidat, és kezdd újra. Amint a lábujjaid teljesen ellazultak, hagyd, hogy az elernyedés érzése szétterjedjen az egész testeden.

Ennek a gyakorlatnak az első fele az ellazulás, a második fele pedig a vizualizálás. Gondolj valakire, akit rendkívül jól ismersz. Mindegy, kit választasz, ha elég jól ismered ahhoz, hogy magad elé tudd képzelni. Lehet, hogy lelki szemeiddel képes vagy tökéletesen látni ezt a személyt. Ez azt jelenti, hogy természetesen vizuális alkatú vagy. Ha természetednél fogva auditív vagy kinesztetikus alkatú vagy, lehet, nehéznek fogod találni, hogy valakit „láss” gondolatban. Ez azonban nem számít. Minél többet gyakorolod ezt, annál jobb leszel benne. Végül is, amikor még olyan kicsi voltál, hogy beszélni sem tudtál, állandóan a vizuális képességedet használtad. Mint ahogyan akkor is meg volt ez a képességed, most is meg tudod tanulni, hogyan használd ismét.

Képzeld tehát magad elé a barátodat olyan tisztán, ahogyan csak tudod, és gondolj egy olyan eseményre, amelyben ő is érintett volt. Ez lehet valami egyszerű dolog, például beszállás egy autóba vagy egy ebéd. Tapasztald meg, milyen tisztán tudod emlékezetedben visszaidézni azt az eseményt. A vizualizáció utolsó szakasza, hogy elképzeled, amint barátoddal együtt ellátogatsz egy helyre, amit mindketten ismertek, de együtt még nem voltatok ott. Amint ezt tisztán magad elé képzelted, végy néhány lassú, mély lélegzetet, nyújtózkodj, majd nyisd ki a szemedet. Ezzel nagy lépést tettél afelé, hogy sikeres kreatív vizualizáló legyél. Gyakorold ezt, amilyen gyakran csak tudod, és képzelj el más jeleneteket is.

Hogyan láthatsz tisztábban?

Tanulmányozz egy festményt vagy egy fényképet két-három percig, majd csukd be a szemedet. Figyeld meg, magad elé tudod-e képzelni a képet. Némi gyakorlat után képes leszel részletesen visszaemlékezni a képre. Sokkal gyorsabban fogsz előrehaladni, ha elegendő időt fordítasz a kezdeti gyakorlatok kidolgozására.

Hogyan működik?

Egyszer egy ember mesélte, hogy gondolatai erejével képes befolyásolni a pulzusát. Az illető elmagyarázta, hogy ilyenkor elképzeli magát, amint egy állomásról kihúzó vonat után fut. El kell érnie az utolsó vagont, ha nem akar lemaradni a vonatról. Nem meglepő, hogy amikor erre gondolt, szívverése felgyorsult. Ha pedig azt szeretné, hogy szívverése lelassuljon, akkor egyszerűen ágyba képzeli magát,. Amint éppen elalszik. A test nem tudott különbséget tenni a vizualizálás és a valóság között és e szerint reagált. A teremtő vizualizáció pontosan így működik. Az ember tudat alatti elméje nem tudja megkülönböztetni a valóságot a gondolatoktól és a képzelettől. Tehát bármit vizualizálunk, elménk valóságként fogadja el.

Ha tehát életedben korlátokat tapasztalsz, az pusztán azért van, mert öntudatlanul ezt nyilvánítottad meg. Amint elfogadod, hogy a bőség világában élsz, a bőséget kezdd el megjeleníteni. Amint elkezded a bőséget valóságként vizualizálni, meg fog jelenni az életedben. A teremtő vizualizáció azt jelenti, hogy addig vizualizáljuk azt, amire vágyunk, amíg az valósággá nem válik. Tehát világosan arra a vágyra kell koncentrálni addig, amíg az meg nem jelenik életünkben. Azért működik, mert egy vágyra koncentrálunk, amit pozitív energiával táplálunk. Erős vágyra és erős hitre van szükség ahhoz, hogy amit kérünk, valósággá váljon.

Látjuk tehát, hogy rendkívül óvatosnak kell lennünk, miről akarunk gondolkodni. Választási lehetőségünk van minden napnak minden pillanatában. Gondolhatsz sikerre vagy kudarcra, betegségre vagy egészségre, jólétre vagy szegénységre, szeretetre vagy gyűlöletre.

Természetesen senki sem akar beteg, szegény vagy elutasított lenni. Mégis, az emberek magukhoz vonzzák ezeket azzal, hogy rossz gondolatokat gondolnak. Bármire irányítod az elmédet, az végül valósággá fog válni, mert elméd energiát teremt. Gondolataid és cselekedeteid energiamezőt hoznak létre, amely bevonz neked bármit, amire gondolsz. Ezért ha energiáidat egy adott célra összpontosítod, elméd magához fogja vonzani, bármi legyen is az, amire vágysz. Ehhez hitre és vágyra van szükség.

Lépésről lépésre

Az első lépés, hogy használd a képzeletedet annak eldöntésére, amit szeretnél. A második lépés, hogy összpontosíts erre a gondolatra, hogy magadhoz tudd vonzani azt, pontosan úgy, ahogyan a mágnes magához vonzza a vasreszeléket. Ehhez a gondolathoz érzéseket és érzékelést kell társítani. Lásd, érezd, ízleld, szagold. Képzeld el vágyaid tárgyát annyi érzékeléssel, amennyivel csak tudod.

Ez egyetemes törvény, a Megnyilvánulás Törvénye. Bármit meg tudsz nyilvánítani, amit csak akarsz. Amikor világosan vizualizálod a célodat, a törvény hatásba lép, és az egyetemes elme képessé teszi arra, hogy megtörténjen. Ismételd a vizualizálást abban a hitben, hogy céljaid megvalósulnak, és hagyd, hogy az egyetemes törvény neked dolgozzon.

HozzászólásokErőt és hitet adnak. Köszi!

Erőt és hitet adnak. Köszi!Köszi

Ezt a segítő cikket, értékes:)

Most már nem mondhatom, hogy nem tudok vizualizálni. a kérdés: hajlandó vagyok-e konzekvensen cselekedni?
Nekiállhatok újra!Örömmel

Örömmel olvasom minden cikked kedves Anett! Hasznosak, és nagy segítséget nyújtanak a sikeres teremtésben, még akkor is amikor rosszabb hangulatban vagyok. Erőt és hitet adnak. Köszi!