A Tudatos Teremtés 2+3 lépése

Drága Teremtő Barátaim!

A The Secret című film és az összes Vonzás Törvényével foglalkozó könyv 3 lépéses folyamatként írja le a Tudatos Teremtést. Ez a három lépés valóban kiválóan működik, azonban közelmúltbeli tapasztalataim - miszerint több olyan emberrel kerültem kapcsolatba, akik számára valami miatt nem úgy működik a Törvény, ahogy szeretnék - arra ösztönzött, hogy jobban körüljárjam ezt az egész témát.
Nos, arra jutottam, hogy a 3 lépéssel nincs semmi probléma. :) Ugyanakkor van még két kiegészítő - úgyis fogalmazhatnék, hogy előkészületi - lépés, amelyek érzésem szerint ugyanolyan fontosak, mint a másik három.
Így kiegészítve, most közreadom, amit én gondolok, érzek a Tudatos Teremtés folyamatának lépéseivel kapcsolataban. :)

1. lépés: Figyelem
Megfigyeled a körülötted és veled történő dolgokat, élethelyzeteket, a hozzájuk fűződő gondolataidat és a gondolataid által ébresztett érzéseidet. Folyamatosan nyitott vagy életed történéseire és figyeled, várod az apró jeleket, mozzanatokat, amelyek beérkeznek az életedbe. Ezeket észlelve megfigyeled a gondolataidra és a gondolataidon keresztül az érzéseidre kifejtett hatásaikat. A figyelem tulajdonképpen nem is csak az első lépés, hanem a teljes folymat során jelen kell, hogy legyen. Ráadásul az egész folyamat ciklikus, hiszen az utolsó ötödik lépés során, - amiről később esik szó :) - illetve azt követően ugyanide térünk vissza újra. :)
Az első lépés tehát, hogy nyitott légy, és éberen figyelj!

2. lépés: Döntés
Amit megfigyeltél, megtapasztaltál, az lapján döntesz. Arról, hogy mi az, amit nem akarsz és mi az, amit akarsz. Előbb a "nem akarom" dolgokat veszed sorra, mert ezek sgíteni fognak az "akarom" dolgok pontos meghatározásában. A figyelem lépése erre a lépésre is igen jelentősen kihat, hiszen döntéseidet alapvetően az alapján célszerű meghoznod, ahogyan az adott dologgal kapcsolatban érzel. He kellemetlenül érzed magad azzal kapcsolatban, amit, ahogy az adott dologról gondolsz, akkor ez a dolog, vagy legalábbis a vele kapcsolatos gondolatod a "nem akarom" listádra fog kerülni. Ha jól érzed magad attól, amit, ahogy az adott dologról gondolsz, akkor ez a dolog és a vele kapcsolataos gondolataid az "akarom" listára kerülnek.
A második lépés tehát, hogy döntsd el, mi az amt nem akarsz, és mi az amit szíved mélyén igazán szeretnél.

3.lépés: Kérés
Ez már a Tudatos Teremtés folyamatának már eddig is ismert része. :) Ha eldöntötted, mi az amit valójában akarsz, akkor nincs más dolgod, mint kinyilvánítani szándékodat a kívánt dolog bevonzására. Ezt megteheted egy egyszerű kijelentés formájában, szóban vagy írásban. Vagy kereshetsz, esetleg készíthetsz, rajzolhatsz róla egy képet, vagy videót. De már az is elegendő, ha pusztán csak vágyad tárgyára gondolva erősen összpontosítasz. Azt hiszem, a kérés lépése az, ami mindannyiunknak nagyon könnyen megy! :) Amire figyelnünk kell, az csupán annyi, hogy a kívánt dologra gondolva, hogyan fogalmazunk, illetve hogyan jelenítjük meg azt. Célszerű jelenidőben fogalmazni, és úgy megjeleníteni magunk előtt, mintha máris az életünk része lenne. :)
A harmadik lépés tehát a kérésünk pontos megfogalmazása és kinyílvánítása.

4. lépés: Várakozás
Ez a lépés tűnik a legkönnyebbnek, mégis legtöbbünk számára ez a legnehezebb. Itt ugyanis látszólag semmi más dolgunk nincs, mint várni kérésünk, vágyunk megvalósulására. Hiszen maga a konkrét manifesztáció nem a mi dolgunk, hanem az Univerzumé. :) Legtöbbünk számára az Élet legnagyobb kihívása, legnehezebb feladata, a türelmes várakozás. Utálunk várakozni, mert ilyenkor tehetetlennek érezzük magunkat. Az egonk folyton sürgetne, mert nem bír "egy helyben a hátsóján megülni", mindig valamit tennie kell, valamivel foglalkoznia kell. Ezért feszültek, türelmetlenek leszünk, ezzel pedig csak távol tartjuk magunktól vágyunk tárgyát. Mindegyik lépésnél fontos az elme, az ego elcsendesítése, mondjuk meditáció által, de talán ebben a szakaszban van a legnagyobb jelentősége. Az ego ugyanis gyakran, akkor is tettre sarkall, amikor mozdulatlanul kellene maradnunk. Elcsendesedve, figyelve az intuíciónkra, azonban minden pillanatban a megfelelő módon cselekszünk, vagy éppen nem cselekszünk. :)
A negyedik lépés tehát a türelmes, csendes, figyelmes várakozás.

5. lépés: Elfogadás
Ez szokott a másik "problémás" lépés lenni. Ugyanis az elfogadás is rendkívüli módon nehezünkre esik. Ez az a lépés, ahol igazán nagy jelentőséget kap az önértékelés, az énkép. Hiszen az elfogadás leggyakoribb akadálya az, hogy nem tartjuk magunkat méltónak arra, hogy elfogadjuk azt, amit kérésünkre az Univerzumtól ajándékként kapunk. Nem érezzük magunkat elég jónak, ezért kételyeink támadnak, hogy megérdemlünk-e bármilyen jót az élettől. Pedig igenis elég jók vagyunk, nagyon is jók vagyunk. És igenis megérdemeljük mind azt a sok-sok csodát, szépséget, bőséget és jóságot, amit az Univerzum áramoltat felénk.
Hát fogadjuk el! :)

Figyelj, Dönts, Kérj, Várj, Fogadd el és élvezd az Univerzum Ajándékait! :)))

Szeretettel:
Álomkereső

HozzászólásokEgy kis józanító

Szép jó estét mindekinek!

1.stimmel
2.stimmel
3.És itt kezdődnek a problémák, ugyanis az akaromba általában a tündérmesék tartoznak amiket ha sikerül is realizálni előbb utóbb megjelenik az ezzel járó boldogtalanság és üresség érzése(lásd.: agykontrollosok akik sírnak az asztrológusnak miután sikerült mindent elérniük amire vágytak!!) illetve a nem akarom folytonos kerülése, ugyanis általában mindig a nem akaromban van a sorsjavítás lehetősége!!!
4.stimmel
5.Féligazság tehát hazugság hiszen a nem akaromot a 2. pontnál csupán a szőnyeg alá söpörve nem tüntettük el. Szépen néznénk ki ha a Dunában tej és méz folyna!

Sajnos a titok a 10 törvényből csak az elsőről beszél, így a maradék kilenc rendszerint galibát szokott okozni főleg azoknak akik már tudatosan kezdenek el mágiázni az első törvény tehát a "teremtő képzelet törvénye" szerint és csupán a tündi-bündi álmaikat(zsíros munkahely, jó szerető stb.) kezdik bevonzani amik aztán rendszerint ellaposodnak miután valósággá váltak.

de itt van egy kis segítség:Ennek se eleje,se vége. Mi

Ennek se eleje,se vége. Mi ez a marhaság?

A félelem dühhöz vezet, a düh gyűlölethez vezet, a gyűlölet szenvedéshez vezet. A harag hatalmas erőt ad.Az ego

Milyen nehéz túllépni rajta. Nem a földbe döngölni, csak megsimogatni, 'ja, te is itt vagy' és aztán el is felejteni.
Néha még élvezni is tudom a kis okoskodását. És koncogok rajta. Ha nem lenne egom...Végülis gyerekkorban belém nevelték, és én alakítgattam, az én teremtményem. na ez is ego-s volt.
Szóval a türelem terén az ego nem túl türelmes. De milyen izgalmas nyugalomra inteni, és látni, hogy a türelem meghozza, amit annyira akartunk.
Csodálatos teremteni, az ego létezése mellett is.
Én egyre jobban élvezem a türelem játékot.:-)
teremtéses napot

selyemcicaköszönöm

Sziasztok,
azt hiszem a várakozás fázisa most az enyém , egy jó ideje. Az egom piszkálgat, de igyekszem elcsendesíteni. Sokszor az a legnehezebb, amikor kigyúl a lámpa a fejemben: Na, mennyit kell még várni? És ettől néha megijedek, pedig tudom , az ego műve.
Köszönöm:)))

Ha én új lennék, lehet, hogy elklikkelnék a címlap legelső oldalára és onnan kezdenék olvasgatni! :))))

Szeretettel,
Álomkereső
Alomkereso

Ott senki nem talalja meg,az ujak kozul!
Koszonom,
felebaratFelebarát! :)

Címlapon volt, akkor, amikor íródott, tavaly szeptemberben! :)
Ha a címoldal alján lapozgatsz egy picit, megtalálod! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Alomkereso

Cimlapra kene tenni,sokaknak nagy segitseg,hogy igy szetboncoltad!
Koszonom,
felebaratKedves Moncsy!

Nem kell rögtön "letámadni"! Csak küldj neki egy "Szia! Örülök, hogy visszaigazoltál. Nagyon jól esett, ahogy múltkor rám mosolyogtál. Köszönöm!" vagy hasonló típusú emilt és várj a válaszra! :)) Meg fog érkezni! :)
Persze, ne fogadd el feltétel nélkül, amit javaslok! :)))
Gondolj Ő rá, és tedd azt, amit a szíved mélyén igazán tenni szeretnél! :)

Szeretettel:
ÁlomkeresőKöszönöm Neketek!

Annyira jól esnek szavaitok! TÉnyleg jó itt lenni! Amióta felregisztráltam egyszerűen jól érzem magam. És remélem..... Vagyis hiszem, hogy tényleg úgy lesz, ahogy elképzeltem! :) Mégegyszer, köszönöm!!
Üdv: moncsyMoncsyka! Javaslom vedd meg

Moncsyka!
Javaslom vedd meg a következő fantasztikus könyvet: Mars és Vénusz párkeresőben írta: John Gray.
Ebben le van írva, hogy mit hogyan kell csinálni szerelmi ügyekben.
Szeretettel:ÉdesangyalMoncsy Kedves:)

Érzéseim szerint Ti lesztek a következő Boldog Pár!
Ne erőltess semmit.Csak hidd el:)Meglátod,összetartoztok!!!
Bizz benne!A többi nem a Te dolgod!.....

és számolj be Nekünk légyszíves:)!!
Én már tudom,amit hamarosan Te is megtapasztalsz!!!!:)

dindikeEzzel én is egy az egyben egyet értek

Ez szép és igaz igy ahogy van. Akinek az elfogadásával, vagy egyáltalán ezzel az egésszel kételyei vannak, annak nem ártana első sorban egy kis agymosás, az agy újraprogramozása, vagy legalább programfrissités. Mindannyian csodálatosak vagyunk és jók.
A. S. Neill a Summerhill című művében írja: "Minden gyerek egy Istent hordoz magában. Az istenből ördög lesz ama törekvéseink során, hogy előre kész formákba gyömöszöljük a gyerekeket."
Sajnos a szüleink azt hitték hogy amit a szüleiktől tanultak azt nekünk is tudnunk kell, mert az végigsegit az életen. Sajnos nagyot tévednek. A mai rohanó világunkban a régi trendek a süllyedéshez vezetnek. A legrosszab amit a legtöbben tanultunk a szülőktől az a destruktiv kritika. Ennek köszönhető az, hogy valaki nem képes befogadni az Univerzumtól kapott jó dolgokat, mert a szülők kritizáltak és szidtak. Brian Tracy állitja: egyetlen destruktiv kritika többet árt a gyereknek, mint egy egész világháború. Ha romboloan kritizálnak azzal aláássák az illető önbizalmát, aztán van az, hogy nem bizik az illető magában, vagy nem képes a jót elfogadni.

Sok sok szeretettel Laci (alkotó) ;)Kedves Álomkereső!

De az nem túl rámenős, meg akaszkodós? Én megtettem az első lépést azzal, hogy bejelöltem... A többi már nem zaklatás? üdv:moncsyKedvesem! :)

Máris "bevonzottad"! :))
Mire vársz még? :)
Tedd meg az első lépést! :))))

Szeretettel:
ÁlomkeresőKedves Álomkereső!

Hiszek a jelekben...nagyon. Egyik nap álmodtam egy sráccal. nagyon jó érzéssel ébredtem, és nagyon beleégett az arca az emlékezetembe. Aznap bejött az üzletbe az a srác. Pedig azelőtt még soha nem láttam. És bár én vele álmodtam, nem hiszem, h én mély nyomot hagytam volna benne. Bejelöltem az ismerős kereső portálon, 5 perc múlva vissza is igazolt, de a kapcsolatot még mindig nem vettük fel. Szóval ő lenne a konkrét személy!:)
Üdv:moncsyKedves Moncsyka!

Mit értesz az alatt, hogy egy konkrét emberre?

Szeretettel:
Álomkeresőa nagy kérdésem

Kedves Álomkereső!Az lehetséges, h 1 konkrét emberre is "használható" ez a módszer? Vagy ez nagyon naiv kérdés?
Üdv:MoncsykaDrága Mosolygós Anna!

Hálásan köszönöm szavaid! :)
Az amilyen most vagyok, egyre inkább kezd hasonlítani ahhoz a valakihez, akivé válni szeretnék! :)
És bár még hosszú az út, vissza már nem fordulok! :)))

Szeretettel ölellek:
ÁlomkeresőÁlomkeresőnek..

Drága Álomkereső!

Nagyon jól esnek a kedves szép és megértő szavaid, érezni BELŐLED a

feltétel nélküli igaz Szeretetet, ami átsüt a soraid közül és messze sugárzik!!

Maradj mindig ilyen végtelenül kedves és jó..köszönjük, hogy vagy és ilyen ...

Szeretettel ölellek AnnaDrága Krisztikém!

Magadnak köszönd! Tudod miért! :)
Imádlak! Tudod miért! :)
Tudom, hogy jól vagy! :) Szeretlek! Tudod miért! :)))

Szerető szívemmel ölelgetlek:
ÁlomkeresőDrága Örökös Boldogságom!

Érte fog nyúlni! Ebben én is biztos vagyok! :)))

Szeretlek! :)
ÁlomkeresőDrága Álomkeresőm!

Köszönöm ! Tudod miért!

Imádlak! Tudod miért!

Jól vagyok ! Szeretlek! Tudod miért!

Szeretettel ölelgetlek: KrisztiDrága Álomkeresőm :)

Én is nagyon-nagyon köszönöm, hogy ezt a Te csodás megfogalmazásoddal leírtad :)
Tegnap ki is nyomtattam és leraktam az asztalra :)
Tudom hogy kinek szól, majd érte nyúl :)
Szeretlek :) ÖB

Szeretni és szeretve lenni a legnagyobb BOLDOGSÁG a világon :)
Boldog-békés-gazdag Magyarországot :)
Mosolyogj Magyarország :)Drága Tündérem! :)

Ez kölcsönös! :) Hiszen tudod! :)))

Álomkeresősen Holdvilágos! :)

Szeretettel ölellek:
ÁlomkeresőDrága Angyal:)))

Olyan jó, hogy megtaláltalak:) újra! Szavak nélkül is mindent tudunk:)))

Virágosan csillagos

Ha egy lépést teszel a kegyelem felé, az ezer lépést tesz Feléd!Drága Szildi!

Köszönöm Nektek az örömötöket! :) Veletek örülök én is! :)

És köszönöm azt is, hogy felfedtél egy kis szeletkét a titkaidból! :)))

Szeretetteljes ölelésem az egész gyönyörű családodnak:
ÁlomkeresőKedves Olinka!

A "bölcsesség" Forrásombó ered. Ő pedig már életek sokaságának tapasztalásaiból szól rajtam keresztül!
Köszönöm, hogy olvastad üzenetét! :)

Szeretettel ölellek:
ÁlomkeresőDrága Szerelmes Kedvesem!

Nagyon szeretlek! :)
ÁlomkeresőDrága Gini!

Én köszönöm, hogy kiemelted a gondolataimból azt, ami számodra igazán fontos! :)
Kos-kos? Hűha, tényleg nehéz lehet lecsendesíteni és türelemre inteni magad! De szerintem, nagyon jó úton haladsz! :)
Brian Trcy nem csak hogy elterel, de nagyon is jó irányba terel! :))) Remek választás! :)

Szeretettel ölellek mindhármótokat:
Álomkereső