A teremtés folyamata - összefoglaló

teremtésNem árt átismételni a teremtés egyszerű lépéseit.
Mindennek az alapja, magja, s ezért sokszor elfeledkezhetünk róla, a HIT. Nem egy ember Istenképéről, vagy vallási meggyőződéséről van szó, hanem arról, hogy a teremtés megvalósulásában hisz e az illető. El tudja e magát reálisan képzelni abban a helyzetben.
A soron következő fontos rész lehet magának a KÉRÉSNEK a megfogalmazása. Ez az, amikor kinyilvánítjuk szavakkal, vagy csak érzésekkel szívünk legbelső vágyát. Ehhez pontos önismeretre van szükség.
Erre épülhet aztán a POZITÍV GONDOLKODÁS, amelyről igen sokat lehet itt olvasni. Helyzetbe hozzuk magunkat, ráhangoljuk magunkat egy örömteli, s ezért magasabban rezgő állapotra.
Egy újabb elem lehet az ELENGEDÉS, mely szintén sokszor kivesézett állomás. Ez az, amikor már aktívan ugyan nem foglalkozunk vágyunk tárgyával, de lényegi belsőnkben az tovább él. Ilyenkor gondolataink és figyelmünk középpontjában már más, éppen aktuális témák állnak. Ugyanakkor ez az állapot jön elő akkor is, ha valaki nagyon a "most"-ban van.
Mindezen elemek azonban mit sem érnek, ha az egész felépítménynek az alapja, a HIT akadozik. Annyira bele lehet merülni a többi elembe, hogy az alapokról már-már elfeledkezhetünk. Pedig az alapkérdés minden teremtésnél ez: Ki vagyok én? Ki vagyok ebben az élethelyzetben, ebben a teremtésben?
Hiszem e, hogy ez lehet nekem, vagy csak akarás van leöntve a pozitív gondolkodás és az elengedés örömteli mázával? Ha így van, a sok csodás élmény mélyére, lényünk legmélyére kell ásni, hogy ott rendet tegyünk, és újra átadjuk magunkat a teremtés folyamatának. Ne feledjük, hogy ehhez nagyban hozzásegít az, hogy a leggyorsabb teremtések, ha úgy tetszik kérések, kívánságok mindig a testünkkel, ill. a testünkkel szoros összefüggésben levő belső lényünkkel kapcsolatban történnek. Így tehát, ha valakinek gondjai akadnának a hittel, ha úgy tetszik a teremtés elfogadásával, elhívésével, akkor kérje a felső ÉNjét/Istent/Univerzumot, hogy segítse Őt a hitéhez. Ezek után nem szabad gondolkodni a továbbiakon, pl. a "hogyan fog mindez realizálódni", avagy "mire figyeljek konkrétan". El kell fogadni, hogy a kérésünk meghallgattatott, és örömmel kell figyelni az esetleges érzéseket. Mert érzések mindig jönni fognak, és lehet tudni, hogy melyiknek van jelzésértéke. Azonban semmi esetre se kapcsoljuk be az elemző elménket, egonkat. Neki itt megint "nem osztott szerepet" a természet. Ez a rész annak megy könnyebben, aki jobban megéli a természetes kapcsolódást Felső Énjével/Istennel/Univerzummal. Csak egyszer sikerüljön egy ilyen hit-megerősítő alapozás, és utána már könnyebben mennek a szívből jövő nagyobbnak tűnő teremtések is, hiszen aki egyszer megélte a folyamat mikéntjét, annak már könnyebben megy legközelebb is.

Hozzászólások:-)

Zsűl! Olyan jó, hogy te vagy! :-D Ismét sikerült találnom egy olyan írást Tőled, amit hasznosnak találok. Most, hogy felhívtad erre a figyelmem, még véletlenül sem fogok megfeledkezni a hitről (szerencsére ez még sosem fordult elő velem). :-)Istennek teremtőt teremtettem Karakuttyot

Majd neki is egy teremtőt Zarahurmarát. Ilyen egyszerű a dolog:-) A régebbi korok biblia és más egyéb ponyvaregényírói is hasonlóan tették ezt mint én.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.:)

:DKedves Admin!

Akkor Te létrehoztad a SAÉT-et!
Ez nem más, mint Secret Admin Édes Terhe.:)kedves Aysha! úgy működik

kedves Aysha! úgy működik ez is, ha azt gondolod, amit gondolsz, akkor az lesz igaz. vagyis ha te abban hiszel, hogy bizonyos dolgokat nem tudsz bevonzani, akkor nem is fog menni. ezzel máris lekorlátoztad magad. nálam ez úgy működik, hogy BÁRMIT be tudok vonzani, amit NAGYON szeretnék, és amiben MAXIMÁLISAN tudok hinni. mondom, BÁRMIT amire ez igaz. mert a sikeres vonzáshoz elég e két feltétel (vágy + hit). nekem a legnagyobb problémám mindig az, hogy mit is válasszak ebben a nagy bőségben ami itt a Földön megadatott nekünk :-)Szia Zsul!

Nem, én nem Ő vagyok. :)

-Aysha-
Mindig az a jó döntés, amitől jobban érzed magad!Kedves lányok!

Te egyenlő vagy azzal az Ayshával, aki kristálytálazik is?
Egyébként ne légy csalódott, hiszen:
"Mindig az a jó döntés, amitől jobban érzed magad!"
Ez igaz rád is tündér Ritocska!:)Kedves Zsul!

Tetszett az írásod nagyon. Teljesen igazad van.
Viszont én most azt érzem, amit Ritocska írt, hogy van, hogy az ember nem tud már hinni.
Hittem, beleéltem magam, átéreztem, vártam, nem jött. Vagyis jött, csak nem pontosan olyan háttérrel, ahogy én szerettem volna. Sérültem, nem egyszer, nem kétszer.
És ilyenkor mondom azt, hogy hoppá, sztem azért nem annyira biztos, hogy mindent be tudunk vonzani, amit szeretnénk, úgy, ahogy szeretnénk. Bár a Bibliában is benne van az, hogy szabad akaratot kapott az ember, de ez nem hiszem, hogy azt jelenti, hogy úgy alakíthatjuk a sorsunkat, ahogy csak akarjuk.
Lehetőségeinkhez mérten bevonzhatunk dolgokat, de csak azokat, amik 1. vagy a sorsunk szempontjából fontos dolgok, amiket meg kel tapasztalnunk, vagy 2. a sorsunk alakulása szempontjából teljesen semleges dolgok, magyarul nem osztanak nem szoroznak. Vagy ha nem tudjuk bevonzani, lehet hogy pontosan az az, amit meg kell tapasztalnunk ahhoz, hogy fejlődhessünk.
Lehet, hogy csak a csalódottság mondatja most ezeket velem, nem tudom,kérlek ne haragudjatok meg rám, amiért ezt kiírtam magamból.
Szeretettel:

-Aysha-
Mindig az a jó döntés, amitől jobban érzed magad!Köszi!

Igazad van Zsűl, csak néha az ember már nem tud hinni. Igaz ez már csak az ő baja. :) Azért ez az írás nagyon igaz. Köszönet és puszi érte.

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :DKedves Zsul!

Köszönöm szépen az összefoglalást :-)

Szép napot kívánok!
Jugik