A természet ereje

természetA természet erejét mindig öröm kihasználi, felhasználni. Táplálkozhatunk belőle, mi, emberek, akik szintén természetből vagyunk "gyúrva". Hat ránk, egységben élünk vele, s persze van olyan pillanat is, amikor nem.
Itt a tavasz. A legjobb időszak arra, hogy az újjá élet természet erejéből mi is beszippantsunk valamennyit. Persze, aki megteheti... Akik belvárosban laknak bármikor találhatnak időt és zöld területet arra, hogy ráhangolódjanak a természetre. Igen, ráhangolódni... ez nem csak hangulati kérdés, hanem energetikai kérdés is. A természet többi része, mivel máshogy van összerakva bizonyos elemeiben, mint mi, így állandóan változó, de mindig optimális energetikai szinten rezeg.

Az ember, aki a gondolkodó, állandóan pörgő agya miatt, sokszor saját varázsvilágába zárja magát, amely olyan, amilyen - legtöbbször energiarabló -, alacsonyabb szinten rezeg, mint a természet. Vagy mondhatnám: kevésbé optimális szinten. Így, maradva ennél az idegen kifejezésnél, mikor együtt tudunk tölteni egy kis időt a zölddel, a természet ráhangol minket a megfelelő energiaállapotra. Ha hagyjuk magunkat... de a legtöbbször hagyjuk...
Az előbb városiakról volt szó. A városban is igen erős a természet, megteszi a magáét, s elérhető a belvárosi ember számára. Néha nem árt elmenni feltöltődni. A "vidéki" természet is elképesztő. Ha van lehetőség rá, érdemes elutazni valahova. Ha az élet úgy alakul, hogy valami miatt el kell utazni vidékre, más városkába, akár faluba, akkor gondoljunk erre, s próbáljunk alkalmat keríteni a természetben való cél, nélküli bóklászásba. Persze, ha már nem kell semmit sem elintézni...
Elképesztő feltöltődésben lehet részünk...
Az élettől, a természettől, ha úgy tetszik az Univerzumtól minden segítséget megkapunk, hogy a vágyainkat, végső soron életünket beteljesíthessük.
A legtöbb ember számára két fő terület létezhet: az egyik egy sorsfeladat beteljesítése. Máshogy megfogalmazva egy olyan tevékenység végzése, amely a szívéből fakad és rengeteg örömöt szerez neki.
A másik terület maga az emberi kapcsolatok szerteágazó erdeje. Milyenek vagyunk a szeretet, a lélek birodalmában? A szeretet végtelen, "túlvilági" erejéből vajon mennyit vagyunk képesek magunknak, másoknak létrehozni, ide "erre a világra"? Vajon mennyi ízét jártuk már be a szeretetnek?
Müller Péter szavait idézném:
"A valódi jótett nem is lehet más, mint hogy a másik embert önmagához visszavezetjük; saját erejére, sorsmegoldó hatalmára ráébresztjük - végső soron, hogy megtanítjuk önmagát szeretni. Márpedig ha ezt magunkkal nem tudtuk megtenni, másokkal sem fog sikerülni."
Ezek a területek valahogy így függnek össze egymással. Ha sokat haladunk sorsfeladatunkban, sokat haladhatunk a szeretet birodalmában, és viszont.
Ehhez maximális erőt ad egyebek mellett a csodálatos természet, úgyhogy mit is kívánhatnék, mint kellemes tavaszt, és sok erőt, és örömet az elkövetkezendő időszakra.

HozzászólásokSzív Essen!

:)Kedves Zsul!:)

Annyira tetszett ez az írás!Minden úgy van ahogy leírtad,és milyen jól van ez...A természetnek tényleg ereje van....Pedig milyen nehezen indulok el,ha kimegyünk a kis birtokunkra,mert lenne még egy csomó más elintéznivaló,aztám ha már kint vagyok olyan jó....legszívesebben ott maradnék.:)
Hogy mennyire feltölt,tényleg elképesztő....még pár napig a hatása alattt vagyok,jól vagyok,a fene tudja mitől......:)))))))))
Köszönöm hogy leírtad!
Zsuzsi