Testsúly beállítás- és tudni valók ehhez. Jó tudni, hogyan lehet normalizálnunk testünk működését a Szervórával

A Csini klub tagja vagyok, mégis sikerült felszednem 2-3 plusz kilót, ami sajnos(, természetesen ragaszkodik hozzám.

Összeszedtem, önmagam elkötelezettségének növelése céljából pár jó technikát, amit megosztok veletek:) És akár már mindegy is lehet, hogy mennyi a többlet-felesleg, amit ideális testsúlyunk beállításának elérése céljából ledobunk:) :) :)

Vegyük szemügyre a Kínai SZERVÓRÁ-t: - A szervezetben keringő energiákat ugyanúgy, mint az időt, kilehet számítani. Segítségével valóban beállítható testsúlyunk. Ezt magam is gyakorolom.

Az un. szervórával a kínaiak azt fejezték ki, hogy az ember valójában óráról órára él, és hogy a szervezet egészségügyi állapota folyamatosan változik.
Szervezetünkbe, naponta, havonta, évente ismétlődő biológiai ritmusok vannak bekódolva. Testünkön, belül valamennyi rendszeresen ismétlődő folyamatot egy központi biológiai óra irányít, amelyen kívül rengeteg helyi ”ébresztőóra” is működik.

Ezek irányítják a tüdő, a szív, a vese, a máj és egyéb szervek működését.

A szervezetben keringő energiát egy, huszonnégy órás ciklus eltelte után lehet vázlatosan ábrázolni.

A pályákon áramló energia ezen óraciklusával kapcsolatban minden szervhez, amikor az a maximális aktivitásának időszakában van, hozzá lehet rendelni egy másik olyan szervet, amely éppen minimális aktivitással rendelkezik.
Ebből az következik, hogy bármilyen módon befolyásolunk egy szervet, pontosan ellenkező hatást érünk el az adott szerv párjánál. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pl. A szívnek a vékonybél az ellenpárja.

A bioritmusok erejét egy-egy betegség lefolyása alatt lehet a legjobban megfigyelni. Minden megbetegedés esetében egy nap leforgása alatt a tünetek ingadozó jellegűek. Amennyiben belepillantunk az orvosi statisztikákba, megállapíthatjuk, hogy bizonyos problémáktól szenvedő páciensek orvoslátogatásának időpontja szinte pontosan lemásolja a szervórát. Például az epegörcsök rendszerint éjszaka jelentkeznek, míg a szívinfarktusok dél körül. Ha már a szívvel kapcsolatos problémákról beszélünk, akkor meg kell itt említenünk, hogy a szívvel kapcsolatos legtöbb probléma minden évszakban 11 és 13 óra között jelentkezik, és különösen érvényes ez nyáron.

23–1 óra között: elkezd dolgozni az epehólyag.
Azok, akiknek problémáik vannak ezzel a szervvel, általában ekkor felébrednek vagy nem tudnak aludni.

1–3 óra: aktiválódik a májműködés.
Ebben az időszakban kapja az agy a legkevesebb oxigént, ezért, ha utazunk legyünk figyelmesebbeknek.
Az epe panaszokban szenvedők is felébrednek, mert a máj és az epehólyag páros szervek. Nem ajánlatos az alkohol, a zsír és a kávé fogyasztása, valamint a dohányzás.

3–5 óra: aktivizálódik a tüdő, ezért három és öt óra között főleg a dohányosok, asztmások,hörghurutban, náthában vagy légúti-gyulladásban szenvedők ébrednek fel. Ez az az időszak továbbá, amikor az emberen leginkább úrrá lesz a félelem és a szorongás érzése. Ilyenkor minden apróság óriási jelentőséggel bír.

5–7 óra: ekkor a vastagbél a legaktívabb. Ez a legmegfelelőbb idő a székletürítésre, és ekkor érdemes elkerülni a stresszt és a rohanást. Lassan, folyamatosan ébredezzünk, mert a beteg emberek éppen ilyenkor vannak a legrosszabbul. Előnyös a sok tea fogyasztása.

7–9 óra: Beindul a gyomorműködés. Nagyon fontos ilyenkor a vitaminok fogyasztása. A testnek melegben kell lennie, ezért ebben az időben kerülendő a hideg zuhany vagy fürdő.

9–11 óra: hasnyálmirigy és a lép aktív. Nem javallott az alkoholfogyasztás! Megfelelő viszont a gyümölcs és a méz (ez az egyetlen napszak, amikor a szervezet képes megemészteni az édességet) fogyasztása. Kerülnünk kellene a túlzott fizikai megterhelést, ezzel szemben ebben az időszakban csodálatos szellemi teljesítményekre vagyunk képesek. 11 óra körülérhető el a délelőtti teljesítőképesség csúcsa.

11–13 óra: szívaktivitás időszaka. Nem jó, ha túl nagy mennyiségű táplálékkal terheljük meg a szívet. Kis mértékben visszaesik az agy oxigénellátása, vigyázat a balesetekkel! Ilyenkor sétáljunk vagy aludjunk egy kicsit!

13–15 óra: a vékonybél a legaktívabb. Csökken a fogak érzékenysége (megfelelő időpont a fogorvosi kezelésre). Elkezd nőni a fizikai aktivitás.

15–17 óra: a húgyhólyag „dolgozik”. Igyunk sok gyógynövényből készült teát és sportoljunk!Az emésztőrendszer képes a nehéz ételek befogadására is, nő az aktivitás, és kezd közelednia második teljesítménybeli csúcshoz.

17–19 óra: a vese dolgozik. Ilyenkor ki kell küszöbölni mindent, ami árthat neki – zsírok, cukor, só,üdítők, kemikáliák, kávé, alkohol, hideg, stressz.

19–21 óra: szívburok és a vér lép működésbe. Ilyenkor az embernek kifinomul az érzékelése.Zenehallgatásra vagy színházlátogatásra ez a legmegfelelőbb idő, de ekkor érdemes bevenni az antibiotikumokat, illetve felkenni a krémeket a fájó pontokra.

21–23 óra: hármas melegítő tevékenységének időszaka - a test alváshoz készülődik, ezért ne tegyünk semmi olyat, ami ilyenkor aktiválhatná. Nem dohányzunk és nem étkezünk ilyenkor

Az életerő Isten egyik megnyilvánulási formája.
Pl a gyümölcs, a zöldségek vagy a hús.
Meghosszabbíthatjuk ennek az életerő energiának ételeinkben lévő hatását, ha megáldjuk azokat elfogyasztásuk előtt. (Csillag, a blogjában ezt írja: Dr. Doreen Virtue könyvéből való az idézet.
Hálát adunk vagy imádkozunk. ) / régebben mindenki imádkozott étkezései előtt:
Aki ételt italt adott, annak neve legyen áldott!, vagy: Édes Jézus szépen kérünk, áld meg amit adtál nékünk!

Vagy, ha vegetáriánus vagy, ám családod továbbra is húst eszik, hálát mondhatsz magadban az állat lelkének, amelyből éppen készíted az ételt:
"Köszönet érte, hogy feláldoztad az életedet, hogy a te húsod, családomat táplálhassa!" Ezzel közömbösíted a húsban lévő negatív energiát.
Hasonlít ez ahhoz a rituáléhoz, amelyet valaha az őslakos amerikaiak alkalmaztak vadászat közben. Önmagukban engedélyt kértek az állattól, hogy elejthessék, mert családjuk éhes, és aztán hálát adtak neki azért, hogy feláldozta magát törzsük kedvéért. Ezt felajánlásnak hívják. / nagyon tetszik!/

Érdekes segítség, ha nagyon szereted a tortát, vagy bármilyen nasira vágysz, de hajlamos vagy a hízásra, határozd el, hogy azt programozod Ak technikákkal, s ez bármilyen is lehet,

hogy a torta megevése nem hizlal, hanem javítja anyagcserédet.

Fogyni szerintem agykontrollos programozással; intenzív mozgással is lehet, és megfelelő étrenddel lehet. (kedv híján ehhez is programozás ajánlott, ám azt sem árt tudnunk, hogy az úszás, a fogyáshoz nem a legjobb mozgásfajta);

Néhány tanács a 4 napos étrendhez:

1. Ha valaki több 10 kilójától akar megszabadulni, akkor érdemes szigorúan betartani az előírásokat.

2. Ha mindössze néhány kg csak a súlyfelesleg, akkor pl. lehet a friss salátát egy pici porcukorral vagy édesítőszerrel ízesíteni.
Ugyanígy a kávét is, és tejport is tehetünk bele.

3. Alkohol fogyasztása nem tanácsos a kúra alatt, de nem történik tragédia, ha pl. egy szülinapon lecsúszik egy pohár pezsgő vagy egyéb szeszes ital, módjával.

Milyen legyen a saláta? Lehetőleg friss, nyers zöldségekből (fejes saláta, jégsaláta, uborka, paradicsom, retek, újhagyma, petrezselyemzöld, csibehúr, káposzta stb.) készüljön vagy ízesítés nélkül, vagy citrommal és pici olívaolajjal ízesítve.

Mekkora legyen a csoki? Kb. egy sportszelet nagyságú. Aki székrekedéssel küszködik, az nyugodtan elhagyhatja.

Milyen típusú legyen a gyümölcs? A mindennapi, délelőtti gyümölcsevéshez nem javaslom a banánt, helyette 2 alma (lehet pici vízben, enyhén megpárolni, ha egyébként savat csinálna), vagy 2 körte, vagy 2 kiwi, vagy 2 őszibarack, ill. sárgabarack, vagy kb. 30 dkg eper v. málna v. cseresznye v. meggy. Gyümölcsnapon ebédre és vacsorára 1-1 banán elfogyasztható.

Sok sikert! Domján László

És a: Diéta, amitől megváltozol!

A következő diétát amerikai sportorvosok dolgozták ki.
Veszélye nincs, még a természetgyógyász is javasolja!
Az eredmény 90 nap alatt 15-20 kg, és még a magas vérnyomást is megszünteti!
A fogyókúra a felesleges kilók leadása mellett megváltoztatja a szervezet működését, amivel garantálja, hogy a leadott kilók nem jönnek vissza.
A fogyókúra 90 napig tart, ez idő alatt 18-25 kilót lehet fogyni.
Ha kevesebb kilót kell leadni, a diétát előbb abba lehet hagyni, ám ekkor szervezetünkben nem jön létre a fent említett változás.

- A REGGELI minden nap ugyanaz: néhány gyümölcs (2 alma vagy körte, barack vagy egy marék apró gyümölcs.

- A diéta során a következőket tartalmazó étkeket vigyük be:
napok :::
- protein, - keményítő, - szénhidrát,- és gyümölcs, váltakoznak. Ezt a sorrendet nem szabad megváltoztatni!

1. nap: Protein-nap
EBÉD: főtt vagy sült hús – 3 szelet (20 dkg)
Hús helyett lehet 3 tojást sülve vagy főve elfogyasztani, vagy esetleg sajtot.
1 szelet kenyér, saláta korlátlan mennyiségben, olaj nélkül.
Ebéd után 2 dl tészta nélküli levest kötelezően meg kell inni!
Tejet, sajtot csak ezen a napon lehet enni.
VACSORA: ugyanaz, mint az ebéd volt, csak leves nélkül. Ügyeljünk arra, hogy ugyanazt együk vacsorára is, amit ebédre ettünk.

2. nap: Keményítő-nap
EBÉD: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, lencse, sárgarépa, burgonya…), kötelezően főzve! Ételízesítő, só, ketchup, főtt paradicsom használható!
1 szelet kenyér, saláta ízlés szerint.
VACSORA: ugyanaz, mint az ebéd, csak kisebb mennyiségben.

3. nap: Szénhidrát-nap
EBÉD: Főtt tészta fűszerezve. Ez lehet pizza ketchuppal, spagetti szósszal, vagy bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően).
VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 adag fagyi, és kötelezően 1 szelet főzőcsokoládé!!!

4. nap: Gyümölcs-nap
EBÉD: Bármilyen gyümölcs, korlátlan mennyiségben.
VACSORA: Bármilyen gyümölcs, minden mennyiségben.

Egyéb tudnivalók:
- A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely mindig a gyümölcsnap után következik, majd a proteinnappal folytatjuk.
- Kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható, cukor és tej nélkül.
- A diéta befejezése után normálisan ehetünk, azzal a feltétellel, hogy a reggeli csak gyümölcs lehet még 90 napig. Ha ebben a 90 napban még 3 kilót leadunk, ez azt jelenti, hogy megtörtént a változás a szervezetben.
- Kicsit komplikáltnak hathat a diéta, de nem az!
- Az étrendben semmit sem szabad átugorni, mert minden élelmiszernek megvan a maga feladata, és a szervezet nem lehet meg nélkülük.
- Nem szokás, hogy reggelire gyümölcsöt együnk, de ebből a szervezet először az integrált cukrot használja fel, amely az idegrendszert táplálja.
- Azok, akik magas vérnyomástól szenvednek, pár hét diéta után akár el is hagyhatják a gyógyszerüket, természetesen orvosi ellenőrzés mellett.

Ha van még bűbájos technikátok, osszátok meg velünk!

Egyre karcsúbb vagyok. És ez így van.
Nagyon bejött a du 16-17 óra után, már nem eszem semmit! techniak is, és szeretem az italporokat. Zöldsalátát sokat, párolt zöldségeket, finoman befűszerezve, és!!!!

Különlegesség, ám keserű íze miatt, bitosan nem nagyon tetszik sokaknak, a KESERŰ SÓ!!!.
Tisztítja beleinkről a salakanyagokat:)
Bár megkell hagyni, valóban fintorogtató a keserű íze, ám tudom, hogy a 4 féle íz nem véletlen van számunkra kitalálva:
sós, édes, savanyú, keserű.

A só az ivás érzetünket növeli,
az édes az endorfinokat,
a savanyú az emésztésünk kiválasztásához nélkülözhetetlen savakat,
és a keserű pedig szív és keringési rendszerünkre van jótékony hatással.

Aki ételt italt adott, annak neve legyen áldott! Egészségünkre!

És az EFT fogyási technikát sem hagyom figyelmen kivül. Ezt Csillagvirág blogja itt a Secret oldalon, bőven megmutatja, ízelítőül: http://multifitness.multiply.com/video/item/18/18

Video, Csontos Ágival, az EFT népszerűsítőjével, és a techniaki bemuatása a kopogtatós-fogyásnak:)

HozzászólásokGyermekeink reform táplálása

Gyermekeink reform táplálása - A Tudomány és a helyes életmód, gyermekeink védelmében

A nyugati-típusú életvitelt folytató európai és amerikai népesség körében egyre nagyobb teret kapnak az ún. reformtáplálkozási formák, ezen belül is a vegetarianizmus. A növényi alapú étrenddel kapcsolatban gyakran éles kritikák fogalmazódnak meg, amelyek - az alultápláltságra és hiányállapotokra utalva - a kockázatokat vonultatják fel, különösen a gyermekek tekintetében.

A tudományos alapokon álló vegetáriánus táplálkozás, amely megfelelõ minõségben és mennyiségben tartalmazza a tudatosan párosított, és megfelelõen elkészített növényi alapanyagokat, a gyermekeknél sem okoz hiánytüneteket, hanem éppen az ellenkezõjét eredményezi:

elejét veszi a civilizációs betegségek kifejlõdésének, amelyet már számos, „több generációs” vegetáriánus családban is igazolni lehetett.

(Hiánytünetek általában az egyoldalú táplálkozásból, a finomított ételek (fehérliszt, cukor) és túlzásba vitt nyersrost fogyasztásából eredhetnek.)

Az anyatej csökkenésével a kisgyermek hozzátáplálását a nem allergizáló, könnyen emészthetõ sárgarépával, burgonyával, barnarizzsel, sütõtökkel, céklával, almával és banánnal készülõ pépekkel érdemes kezdeni.

A gluténszegény köles és hajdina szintén hasznos. A diófélék, a gluténtartalmú búza, zab, árpa és rozs, valamint a méz és a tojás étrendi beillesztése a 12. hónaptól javasolható. A tehéntej - az allergiák növekedése miatt - leghamarabb egy éves kortól adható, de sokan csak 3 éves kortól ajánlják. A tehéntej helyett a növényi tejek (zab-, kókusz-, szójatej) elõnyösebbek.

A kisgyermekek esetében az étel energia-, fehérje-, vas-, kalcium-, és B12 vitamin tartalmára kell figyelmet fordítani.

Az energiát hidegen sajtolt olajokkal, bio margarinnal, teljes kiõrlésû gabonalisztekkel, diófélékkel, aszalványokkal lehet bevinni, míg a szójafelvágottak, hüvelyesek, mandula, tökmag, napraforgómag, zab, köles egymást hatékonyan kiegészítõ fehérje-, vas és kalciumforrások.

A gyümölcsök és zöldségfélék a lúgosítást szolgálják, így a fontos építõelemek (B-vitamin, kalcium) a szervezetbõl nem távoznak el.

A állati eredetû termékek (joghurt, túró, tojás) elég, ha kiegészítõ, komplettáló jelleggel szerepelnek az étrendben, mivel a fehérjehasznosulást segítõ egyéb tápanyagok aránya igen jó. (Ezek B12 források is egyben)
A gabona- és hüvelyes-csírák szerepe szintén nem elhanyagolható, B-komplex vitamin tartalmuk miatt.

Gyermekeknél a túlzásba vitt rostfogyasztás elõnytelen, így a korpafélék korlátozása és a nyers zöldségek helyett a párolt zöldség növelése célszerû.

Mindezek mellett a bio zöldséglevek, az ásványvíz fogyasztása is elõnyös, illetve a rendszeresség, a testedzés és pihentetõ éjszakai alvás is szerepet kap a jó felszívódásban.

Az egyensúlyban tartott táplálkozás és életmód,

jó erõnlétet, optimizmust, szívósságot, megfelelõ mentális erõt és lelki egyensúlyt szolgál; a gyermekeknél a fitoaktív anyagok, enzimek, növényi „gyógyfehérjék”, érvédõ fitoszterinek és omega-3 zsírsavak, valamint a prebiotikus és lúgosító hatások révén.

IGENT mondtam magamra. :)Mikor igyunk vizet? Javaslom a poharakba kitöltést ,reggel

mert ránézünk és szinte figyelmeztet minket.
Reggel – még minden tevékenység előtt – 2 pohár langyos tiszta vizet. (A méregtelenítést, székletet segítendő.) Az elsőt egyszerre igyuk ki a másodikat kortyonként.

Minden étkezés előtt fél órával. (Hogy az emésztőnedvek előállításához a szervezet rendelkezésére álljon a megfelelő folyadékmennyiség, s ne a vérből kelljen kivonnia, ne sűrűsödjön be a vér.)

Nem evés közben vagy nem közvetlen evés után. (Hogy ne híguljon fel az emésztőnedv.)

Napközben többször is, nem megvárva a szomjúságérzetet!

Ha nassolni kívánunk, mielőtt nass után kutatnánk, igyunk egy pohár vizet. Dupla haszon: egyben elmúlik az ingerünk az egészségtelen, hizlaló falatok iránt.

Legyen a táskánkban mindig egy kisebb utántölthető vizespalack.
Ezt minden „üresjáratnál” húzzuk meg: amikor buszra, villamosra, metróra várunk, sorban álláskor a boltban, hivatalban, postán stb.

Lefekvés előtt 1 pohárral.

Fontos!
Idősebb korban az emberek szomjúságérzete csökken, mert a szenzorok érzékenysége csökken, ezért fordul elő, hogy kiszáradnak. Szélsőséges esetben ez akár a halálukat is okozhatja.

Nagyon fontos tehát, hogy tudatosan igyunk vizet a megfelelő időben, a megfelelő minőségben és elegendő mennyiségben.

Soha ne igyunk túl hideget vagy túl meleget.
A nagyon hideg víz rossz hatással van a belekre – mintegy megbénítja azokat, és többfajta betegség forrása lehet.

Rágjuk meg a vizet, hogy összekeveredjen a nyállal, ami lúgosítja szánk és szervezetünk PH-ját.
És itt említem meg a jó fogkrémet is: olyan fogkrémet válasszunk, ami segít szánk lúgosításában, és a fogainkat megvédi többféle módon:
erősíti a fogínyt,;
leszedi a fogköveket;
megvédi a hideg-meleg effektustól;
erősíti a fogakat is.

A kávé és az alkohol nem alkalmas folyadékpótlásra.

Ajánlott irodalom:

Dr. F. Batmanghelidj: A tested vízért kiált!

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.A vízről még mindig. „tisztított, élő vizet” igyunk

Hogyan tudjuk pótolni?
– Tudatos vízivással,
– az elfogyasztott táplálékból (gyümölcsök, zöldségek, levesek, üdítők),
– a szervezetben létrejövő oxidációs folyamat által keletkezett vízből.

Egy év alatt kb. 1000 liter folyadékot veszünk magunkhoz. A tudatos vízivás azt jelenti, hogy nagyon fontos lenne meg sem várni azt, hogy szomjúságérzetünk legyen, mert mire az információ eljut az agyba, a sejtek – a felgyülemlő végtermékek, salakanyagok miatt – már fuldokolnak. Ha nem történik meg időben a folyadék-utánpótlás, akár el is pusztulnak. A „szomjúság” a szervezet vészjelzése, amely a kiszáradás fenyegető közelségére figyelmeztet. Ha a folyadékháztartás felborul, a vér a sejtek víztartalmát vonja el, s emiatt azok anyagcseréje megváltozik. Így romlik a szövetek vérellátása, amire az agy is érzékenyen reagál, akár tudatzavar vagy eszméletvesztés is kialakulhat. Igyunk tehát időben és bőségesen.
„A bölcs ember nem akkor kezd kutat ásni, amikor megszomjazik, hanem sokkal előbb!” (Régi kínai mondás.)

Milyen vizet igyunk?
Nem minden víz képes a sejt örökkévalóságát biztosítani. A tiszta, biológiailag aktív folyadékok és a közönséges, szennyezett víz közötti számottevő különbség, egyben az élet titkának lényege, az eltérő molekulastruktúrában rejlik. Ha annak térbeli elrendezése diszharmonikussá válik, akár betegséget is okozhat. A víz belső struktúrája a természet nagy titkai közé tartozik, amelynek megfejtésén régóta fáradoznak a kutatók. Ezek olyan tulajdonságok, amelyek a vizet univerzális oldószerré, információk megőrzőjévé és vivőanyaggá teszik. Éppen ezért csak javasolni tudom, hogy „tisztított, élő vizet” igyunk.

Mennyit igyunk?
Ha túl sokat iszunk, akkor a sejtek telítődnek vízzel, és „vízmérgezés” léphet fel. Ha túl keveset, akkor a sejten kívüli folyadék mennyiségének kóros csökkenése kiszáradáshoz vezethet. Az a tapasztalat, hogy akkor ideális az életmódunk, táplálkozásmódunk és vízfogyasztásunk, ha a vizeletünk tiszta, átlátszó, nem szúrós szagú, nem habos, nem opálos, nem zavaros.

„A tested vízért kiált!”
Nem beteg vagy, csupán szomjazik minden sejted. A szomjúságot ne gyógyszerekkel kezeld! A víz a gyógyító szerek legolcsóbb formája. A jól szabályozott és folyamatosan éber figyelemmel őrzött napi vízfogyasztás pedig meg fogja előzni a legtöbb, modern társadalmunk által szenvedett betegséget. A krónikus vízhiány, a „sejt de-hidralizácíó” idő előtt elpusztít bennünket, ha nem figyelünk oda, ha nem előzzük meg. E jelenség megnyilvánulásait eddig nem vettük figyelembe, ismeretlen eredetű betegségnek tekintettük. A sejtek működéséhez, anyagcsere-folyamataihoz, méregtelenítő tevékenységeihez igen sok tiszta, éltető vízre van szükség. Ez a folyamat hasonlít a mosógépéhez. Egy olyan mosógép esetéhez, amelybe a mosási folyamat során csak annyi vizet engedünk, amennyiben a mosópor éppen csak feloldódik, és a ruhát is csak éppen benedvesíti. És ezután bármiféle öblítés nélkül elvárnánk, hogy a ruha tisztán kerüljön ki belőle. Ugye, hogy ez így nem megfelelő? Hasonlóan nem megfelelő a szervezetünknek sem. A sejtjeink elmérgeződnek, megfulladnak, elhalnak vagy rendellenes, degeneratív működésbe kezdenek.
A gyerekek sokkal érzékenyebben reagálnak a vízhiányra, hiszen a fejlődő szervezetnek nagyobb mennyiségű tiszta vízre van szüksége. Ehelyett kólákat, cukrozott, festett löttyöket nyakalnak. Így lehet belebetegedni abba, hogy felnőttek leszünk. Pedig „nem betegek vagyunk, csak szomjasak”. Az emberi test vízszükségletének semmibevevése vagy tudatlanságból való figyelmen kívül hagyása okozza a szervezet rendellenes működési problémáit, melyek különféle betegségekben manifesztálódnak, különféle tüneteket produkálva.

Mikor igyunk vizet?

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.TESTED vízért kiált! Nem beteg vagy, csupán szomjazol.

Nem beteg vagy, csupán szomjazik minden sejted. A szomjúságot ne gyógyszerekkel kezeld! A víz a gyógyító szerek legolcsóbb formája. A jól szabályozott és folyamatosan éber figyelemmel őrzött napi vízfogyasztás pedig meg fogja előzni a legtöbb, modern társadalmunk által szenvedett betegséget.

Napjainkban a teremtés őseleme, a víz, az érdeklődés középpontjába került. Naponta felvetődik a kérdés: milyen szerepet játszik az ember életében a víz?

Minden tapasztalat azt bizonyítja: a víz az élet hordozója, nélkülözhetetlen eleme. „Minden dolog alapeleme a víz.” Ezt már a hét bölcs egyike, Thalész (i. e. 625–545) természetfilozófus is felismerte. A víz tehát több, mint hidrogénből és oxigénből álló vegyület, mivel életfontosságú, életet adó. Ezt nemcsak az ezoterikus és misztikus tanok képviselői állítják, hanem a hivatalos tudomány is. Dr. Alexis Carrel Nobel-díjas orvos szerint „a sejt halhatatlan, csak a körülötte lévő folyadék van kitéve a degeneratív folyamatoknak. A sejt örök életének feltétele, hogy az extracelluláris folyadék megújuljon. Ez azonban a táplálkozás és az itt felgyülemlő anyagcsere-végtermékek, salakanyagok függvénye.” (Eme állításának laboratóriumi igazolásáért 1992-ben
orvosi Nobel-díjjal tüntették ki.)

A víz élettani szerepei
Víz a hordozó közege minden, a táplálkozással kapcsolatos folyamatnak. A teljes anyagcsere vizes közegben játszódik le. A víz a szervezet „hordárja”, hiszen minden sejthez a segítségével kerül el minden. Valamennyi transzportfolyamat mozgató eleme a víz.
Az előző ponthoz kapcsolódóan a „visszáru” szállítása is a víz feladata. A szervezetbe került és az ott keletkezett méreganyagok, melléktermékek kitakarításához elengedhetetlenül szükséges.
Víz van a kőzetek repedéseiben, a talajban, a növényekben, az állatokban, a patakok, a folyók, a tavak medrében, a légkörben; de víz alkotja az emberi szervezet jelentős hányadát is.

Az emberi szervezet közel 60-70 százaléka vízből áll (gyermekeknél kicsit több, felnőtteknél kevesebb ez az arány).
Vérünk kb. 83 százaléka, agyunk 75 százaléka víz. A víz a test legfontosabb kenőanyaga.

Fontos a víz tisztasága, mert csak a tiszta vizet képes, szinte azonnal beépíteni szervezetünk. És nem von el energiát az átalakításra. Hasznos infó, ahhoz hogy beépülhessen bármi a sejtjeinkbe, átalakul nagyon finoman rezgő anyaggá, bármi is légyen az. Ezért nem jók a cukrozott folyadékok, stb. Mert a szervezet jelentős energia veszteséggel tudja azokat átalakítani.
Megakadályozza a szövetek közötti súrlódást, megoldja az ízületek kenését. Igen fontos szerepet játszik az emberi test hőmérséklet-szabályozásában. A vese, a belek, a bőr és a tüdő a részei ennek az igen érzékeny termosztáló rendszernek. Végül, de nem utolsósorban a víz amolyan „mágneses memóriaként” tárolja, és a sejtekhez szállítja a szervezet számára létfontosságú információkat, amelyek a sejtmegújulás elengedhetetlen feltételei.

Tudatos vízivással megelőzhető lenne a betegségek jelentős hányada
A mérsékelt égöv alatt (pl. Magyarországon) egy felnőtt szervezetéből – légzés, izzadás, kiválasztás következtében – naponta 2-3 liter víz távozik. Ezt a veszteséget folyamatosan pótolni kell, hogy a szervezet víz- és sóháztartása fel ne boruljon..Mikor igyunk vizet?

Koszonom Ragyogasom a valaszt,es ajanlom mindenki figyelmebe a kovetkezo cikket:
http://www.medisz.hu/medisz_hirkiir.php?miviewhir=64

Szeretettel,
felebaratIgen, kedves Felebarátom, a víz alap a testsúly beállításhoz

Javasolt a napi 2-3 liter tiszta minőségű víz, és csak víz, mert azt tudja csodálatos és intelligens szervezetünk csakis, sejt szinten hasznosítani.

Ez azért fontos infó, mert sokáig én sem tudtam, hogy minden más folyadék, amit beviszünk, SZILÁRD TÁPLÁLÉK-nak minősül szervezetünkben. Sör, édes, rostdús üdítők, pancsolmányok. Mind szilárd kaja, és nem folyadék.

A tisztított víz, akár forrásvíz. És ez az, ami a sejtekközötti információ áramlást biztosítani tudja.
És erre nagyon komoly hangsúlyt kell fektetünk.

Pi víz,
szuper víztisztítók, és ez nem a reklám helye, de pl. az ÖKONET, vagy az AMWAY víztisztítói szenzációsak, és pl. az Amway úgy hat, hogy aktív szénfilterrel, és plusz ill. UV fénnyel tisztítja a vizet, és ezáltal 99,99 % eredményt ad, otthonunkban.

Ráadásul a víztisztítók előnye továbbá, hogy nem szennyezzük tovább a PET palackokkal a környezetünket.

PET palackok kupakjait gyüjtjük beteg kisgyermek gyógyításához:)))

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.Ragyogasom!

Az ajanlott napi 2-3 l ivoviz fogyasztasat nem zarja ki e dieta,ugye?

Szeretettel,
felebarat:-)

Kedves Giácska, örülök hogy neked is sikerült :-)18 kg

Én 18 kilót fogytam ezzel a diétával, kb 1 éve és tartom a súlyomat azóta is. :))) Hegylakó2! Én is az 58-at. :))))Drága Ragyogás!

Nagyon szépen köszönöm az infókat. Ez a legjobbkor jött.
A 90 napos diétával sajnos nekem nem a legjobb tapasztalataim vannak.
Minden szervezet más , biztos van olyan akinek ez nagyon bevált.
Egyébként ma telihold van ,íigy holnaptól kezdhető bármilyen fogyókúra, biztos sokkal nagyobb hatás érhető el.

Szerető öleléssel : Tike

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!17 kg

Nagyon jó ez a diéta, én 17 kg-ot fogytam le 4 évvel ezelőtt ezzel a technikával, ráadásul a cigit is letettem ekkor és mivel riogattak hogy el fogok hizni (még jobban) ezért kezdtem el. Én négynaposnak hívtam......ja és azóta is 58 kg vagyok :-)