Tiéd a főszerep

főszerepKépzeld el, hogy egy hatalmas színház színi igazgatója vagy és éppen egy olyan darabon dolgozol, aminek Te vagy az írója, rendezője és főszereplője is egyben. Sőt, még a szereplő válogató szereposztó is Te vagy és kedvedre válogatod a darabodban megjelenő szereplőket, és Te felelsz a díszletért is, melyben az egész darab játszódik.

Ha valami nem tetszik a darabban, bármikor átírhatod az egészet. Bármikor változtathatsz a szereposztáson, tetszőlegesen építheted fel a különböző karaktereket és azok változásait, beleértve a sajátodét is. Bármikor építhetsz be új szereplőket, új karaktereket, és bármikor kiírhatod bármelyik szereplőt a darabból.

Olyanná formálhatod az egészet, amilyenné csak akarod, hiszen Te vagy a darab írója, rendezője és főszereplője is. Körülötted zajlik az egész cselekmény. Minden szereplő, minden karakter, a díszlet minden egyes darabja azt szolgálja, hogy Te a lehető legtökéletesebbre formáld a saját szerepedet, a saját karakteredet.

Tiéd a főszerep ebben a darabban, és a közönség lélegzetét visszafojtva figyeli, hogyan alakítasz. Hogyan formálod meg és teljesíted ki életed fő művét.

Csakhogy ez egy olyan darab, amit nem előznek meg próbák. Nincs mód arra, hogy szereplő társaiddal együtt újra meg újra elpróbáljátok az egyes jeleneteket. Itt minden élesben történik. Minden pillanat maga a főpróba és a premier is egyben. És a premiert nem követi újabb előadás, hanem a következő pillanatban újabb premier következi, új díszlettel, új szereplőkkel, új karakterekkel.

Ez a darab az életed!

Az életed, amit Te magad írsz és rendezel, és melyben Tiéd az egyetlen főszerep! A többiek csak statiszták, de nélkülük a Te alakításod semmit sem érne!

Bárki és bármi is jelenjen meg életed színterén, azért lehet ott, mert Te beleírtad a darabodba. Akár tudatosan, akár tudattalanul. Minden egyes szereplő, minden egyes jellemvonását, a díszlet minden egyes elemét, és minden egyes elem, minden egyes színének összes árnyalatát, Te magad álmodtad életed színpadára, és Te magad írtad és rendezted azt a jelenetet, melyben éppen játszol!

Minden pillanatban szabadságodban áll eldönteni, hogy az adott pillanatban mi történik majd a darabodban, milyen lesz a díszlet, milyen lesz a Te szereped, és milyen szereplők, statiszták vesznek majd körül.

Azt írsz bele az életedbe, amit csak akarsz, és azt törölsz ki belőle, amit csak akarsz!

Olyanná formálod a karakteredet, amilyenné csak akarod, és olyan statisztákkal és díszlettel veszed körül magad, amilyennel csak szeretnéd!
Csakis rajtad áll, hogy a darabod miről szól majd, és hogy kasszasiker lesz-e, vagy elveszik a feledés homályában.

Te vagy életed írója, rendezője és főszereplője!

Az Univerzum pedig a lelkes közönséged, aki nem azon izgul, hogy végül mennyire hitelesen formálod meg a karaktert, amibe helyezed magad! Nem az érdekli, hogy az alakításod megfelel-e bármilyen mércének. Nem azt figyeli, hogy bakiztál-e a szövegben, vagy rendben voltak-e a végszók.

Az Univerzumot, mint leghűbb közönségedet csupán egyetlen dolog érdekli: az, hogy mennyire érzed jól magad a szerepedben!

Csak erre figyel! És minden pillanatban gyengéd izgalommal arra bíztat, hogy ha nem érzed jól magad abban a karakterben, amit éppen megformálsz, akkor írd át, változtasd meg. Ha nem érzed jól magad a díszletek között, akkor dobd ki őket és rendezd át az egész színpadot. Ha nem érzed jól magad a statiszták között, cseréld le őket, nekik is jobb lesz így, mert ezzel felhatalmazod őket arra, hogy olyan darabot keressenek maguknak, amiben ők is jobban érzik magukat.

Írd át bátran az egész darabot, bármikor, amikor csak azt érzed, nem élvezed igazán, nem tölt el elég szenvedéllyel.

Szabadságodban áll!
Te vagy az Író!
Te vagy a Rendező!
És a Tiéd a Főszerep!

Játssz!

HozzászólásokMert itt élsz

Mégis, hogyan akarod itt a Földön eltölteni az idődet ?
Hono_LuluCsak a sikerre gondolunk.

Nem tudom, minek kellene negatív programozást folytatni.
Tudjátok, az itt a gond, most jöttem csak rá igazán, hogy pofonegyszerű dolgokat azért bonyolítotok, mert mindenkinek ez az ÉRDEKE.
Pozitív gondolatok, önismeret, ennyi az egész.
Ezt viszont felesleges túlbonyolítani, főként közhelyek hangoztatásával felesleges. :-)Jaj, már megint ezek a korlátok!

Hát, a közönséget ki vonzza be???Mi legyen a forgatókönyvben ?

Kedves Origami !
Ha neked az egész színház kell, kíváncsiak lennénk, mit játszanál, érdekes forgatókönyvet kell írnod, amihez játszótársak is kellenek.
Kérdés, jobb lenne-e a mostaninál, amit kigondoltál, tudnád-e realizálni.
Nehéz egy színdarabíró élete. A közönség dönti el, bukás vagy siker lesz az előadás.
Üdv,
Hono_LuluÍzlés kérdése...

Nekem jobban tetszik, ha az egész színház én vagyok.
"A Világ vagyok, minden, ami volt, van." /J.A./
És még az is, ami lesz. :-)és tiéd az összes szerep

és tiéd az összes szerep azon a főszerepen belül, az összes karakter, csak meg kell tanulnunk átjárhatóvá tenni őket, nem függeni, és sosem mellékszereplőként élni az életünk :-))

“A boldogság annak a fokmérõje, hogy mennyire szeretjük az életünket.”
(Ruut Veenhoven)

Unique**
Keep smiling :-)
akiélniakaréséliamiéliőtNa, na, azért ki lehet ám lépni a játszmákból! :-)

Feltéve, ha ki tud lépni valaki a függő helyzetekből az életében. :-)
Kinek sikerül ez itt, amikor majdnem mindenki egy irányvonal felé határolja be saját magát???
Ez mások irányvonala, és nem a Tiétek.
Sajna, így mások állapítják meg a játékszabályokat is.
Szar lehet. :-)Szerepeink

Kedves IGe !
Ha Shakespeare szerint színház az egész világ, akkor te is benne vagy, neked is osztottak szerepet, nem kibicelhetsz. Nem csak a biblia van műsoron, rengeteg darab van még, lásd Shakespeare-t is megihlette az élet sokszínűsége.
Te is a szereplők közt vagy és élvezettel játszod választott szerepedet, így érzed jól magad. Ezzel nincs baj, erről szól a vonzás törvénye. És igaz, hogy szerep a gondolkodó emberé is, a kíváncsié is, a kutatóé is.
De szerep a szülő, a tanár, a politikus, a művész vagy az, amit szívesen végeznek. A nemszeretem szerepekből igyekszik mindenki kibújni. Sokaknak sikerül is.
Mindenki szeretne a szerepében jól szórakozni, és másokat szórakoztatni.
Vagyis vidáman élni. Ehhez pedig megvan a Földön minden bőség, csak sajnos nem így néz ki a dolog. Egyenlőtlen lett az elosztás...
Most itt tartunk.
Jó bolondozást,
Hono_LuluKedves Barátaim! :)

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlHát ez tényleg így van,

Hát ez tényleg így van, mert ez a kedvenc témád IGe, állandóan ezt hozod fel.:) Nem baj, nekem is van kedvenc témám.:)keresztények a mellékszereplők ...és én vagyok a néző...

43. Def.
Ha "Segszpír" bácsinak igaza volt és tényleg színház az egész világ, akkor isten a rendező, a Biblia a forgatókönyv, sátán a súgó, Jézus a főszereplő, a keresztények a mellékszereplők ...és én vagyok a néző, akiért az egészet kitalálták. És aki jót mulat az egészen, elvégre ezért van...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Szia Drága Álmom :)

Na most tovább rendezem a filmemet, és rájöttem ismételten, hogy a teremtéshez tér kell... Napokon belül elindul valami nagy dolog, nagy robbanás van készülőben, azonban én csendesen és békésen akarom a filmben a jeleneteket megélni. Úgyhogy beültem a RENDEZŐ székbe és kiadtam az utasítást a szereplőknek, hogy minden a számomra LEGMEGFELELŐBBEN TÖRTÉNJEN.
Amen!

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Kedves Álomkereső:)

Nagyon jól esett az írásod...! Nálam épp átírás alatt van néhány szereplő(m) szerepe. Nem az egész, csak a részleteken kell finomítani pár dolgot...:)))
Szépeket kívánok Neked is!Színház az egész világ

Kedves Álomkereső !
Valóban mi magunk írjuk életünk darabjában a szerepeket. Igazi kaland élni az életünket. Van, ami félresikerül, de lehet javítani. Idővel egyre ügyesebbek leszünk.
Az irodalom erről szól, az egyének szerepjátszásáról. Ha olvassuk mások történeteit, helyükbe képzelve magunkat sokmindent megélhetünk és megérthetünk. Nagyon szórakoztató olvasni úgy általában is.
Shakespeare is tudta a titkot. / Egyesek szerint rejtély, hogyan tudta az alapműveltségével megalkotni hatalmas életművét . /

Shakespeare: Színház az egész világ
(Az "Ahogy tetszik"-ből )

.....Színház az egész világ,
és színész benne minden férfi és nő:
fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár
életében, melynek hét felvonása
a hét kor. Első a kisded, aki
dajkája karján öklendezik és sír.
Aztán jön a pityergő, hajnalarcú,
táskás nebuló: csigamódra és
kelletlen mászik iskolába. Mint a
kemence, sóhajt a szerelmes, és
bús dalt zeng kedvese szemöldökéről.
Jön a párduc-szakállú katona:
cifra szitkok, kényes becsület és
robbanó düh: a buborék hírért
ágyúk torkába bú. És jön a bíró:
kappanon hízott kerek potroh és
szigorú szem és jól ápolt szakáll:
bölcseket mond, modern közhelyeket,
s így játssza szerepét. A hatodik kor
papucsos és cingár figura lesz:
orrán ókula, az övében erszény,
aszott combjain tágan lötyög a
jól vasalt dendi-nadrág: férfihangja
gyerekessé kezd visszavékonyodni,
sípol, fütyül. A végső jelenet,
mely e furcsa s gazdag mesét lezárja,
megint gyermekség, teljes feledés,
vak, süket, buta megsemmisülés.

/Ford.: Szabó Lőrinc/

És a végére újra gyermekké válunk - ez nagyon jó.

Szeretettel mindenkinek,
Hono_LuluSzia álomkereső:)

Nagyon tetszett!:)) Köszönet érte!:))Álomkereső :)

A legjobbkor, legjobb helyen....:)))

Hogy ez mennyire jól esett most....örök hálám Neked :))))

" A gyermeki értelem nem végez összehasonlítást, hanem minden dolgot és minden eseményt egyedinek, egyszerinek és véglegesnek tekint. "Szia Álomkereső! Mindig

Szia Álomkereső!

Mindig tudod mikor mire van szüksége az ember lelki világának... :) nem tudom hogy csinálod de köszönet érte :)
Na megyek mert azt hiszem a színpadra ráfér egy teljes átalakítás meg némi szerepcsere :)

Legyen szép napod!
Szeretettel ölellek: Nikkie

A csoda BENNED VAN!Bemutatjuk a Dallas című filmsorozat...

... soron következő 9757436736753. epizódját: Dzsoki még mindíg él!:)
Emlékeztetőül:

Viccet félretéve: én örök szeretést írtam magamnak. Ebben már biztos vagyok.:) Nincs okom máshogy tenni.:):) én a

kasszasikert tűztem ki célul :)))) köszi hogy feldobtál :) hopp, fent is maradtam :))))
Szeretettel: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Kedves Álomkereső!

Teljes mértékben egyetértek az írásoddal. Köszönöm! :)
Éljen a Tökéletes Szabadság! :)Olyan...

...stresszkelto "ize van" ennek az irasnak!

Szeretettel,
felebaratKedves Álomkereső!

Ez FANTASZTIKUS!
Köszönöm, hogy ismét szembesülhettem ezzel a gondolattal, oda fogok mégjobban figyelni erre "Az Univerzumot, mint leghűbb közönségedet csupán egyetlen dolog érdekli: az, hogy mennyire érzed jól magad a szerepedben! "
Dolgozom rajta...
KÖSZÖNÖM :-)))

Jugik