Tisztulás-a bennünk lévő stressz, szorongás, feszültség feloldásáról

tisztulásÉdes Istenem, amikor rájövünk a Te kegyelmedből, és önismereti próbálkozásaink révén, hogy életünkben milyen görcsök, rossz reakciók és beidegződések feloldása a feladatunk, és ehhez hogyan járulnak hozzá az emberek (akik egy részére haragszunk, mikor fájdalmat okoznak) – rögtön elKÉP-edünk (képszerűvé válik), hogy milyen egyszerű fejlődési-szálakra vannak felfűzve életeseményeink! Kegyelem ez, hogy megtanuljuk felismerni rossz hozzáállásunkat, vagy egyszerűen csak magasabb szinten, tudatosabban, szeretet-telibben reagáljunk, mint régen!

Például szeretteink elvesztésétől való félelmünk (hogy meghalnak, bajuk lesz...stb.) csak a ragaszkodást, birtoklási vágyat vagy a túlzott aggodalmaskodást erősíti - egy ideig! A megfelelő pillanatban pedig rájövünk, hogy akit az ember szeret, azt nem tudja elveszteni, hisz mindörökké a szívében él – bármikor felidézheti a lényét, közös emlékeit vele. Fizikai elvesztésükkor pedig (pl. távoli helyre kerülés vagy halál) azokkal van továbbra dolga az embernek, akik körülötte maradnak, vagy odakerülnek a sors révén. Általuk fejlődik tovább és ők is általa tapasztalnak, vagy szeretetüket más szinteken élhetik ki. Természetesen ez nem egyszerű feladat, de amikor sejtjük a dolgok jobbá alakulásának a lényegét, Istenhez fordulva, kérve az Ő egyértelmű útmutatását, jeleit a probléma magjának, igaz természetének felismeréséhez és szeretet-teli megoldásához (mely minden léleknek jó lesz, akik részt vettek ebben a „történetben”) - szinte rögtön megerősít, és vagy álmok révén, vagy elcsendesült lélekkel, mikor intuícióinkat tisztábban érezhetjük: megkapjuk a választ, a megoldást! Így feloldódik a feszültség, elönt bennünket a lelki öröm, szeretettel telünk meg életünk minden (e probléma feloldásában akár rossz érzéseket keltőn is segítő) résztvevő felé.

Megújult erővel már más irányok felé fordulhatunk, vagy élvezhetjük a felismert állapot áldásait – végtelen hálával Isten felé, fürödve az újból felerősödő, szorosabb Vele való kapcsolatban!

Az „I-GAZSÁG” révén, amit eddig „gazságnak” éltünk meg érzelmileg, most eljuthatunk az „IGAZSÁG”-hoz, ami felemel, szebbé teszi szívünket-lelkünket, kapcsolatainkat, további életünket…

Aki fél a hibák elkövetésétől: akár ha majd rosszul tesz valamit, vagy téved és ezért csúnya büntetésben részesül – csak leblokkolja a spontán válaszait az élet hozta eseményekre, feladja céljait, esetleg belső meggyőződését – így gyakrabban keltenek benne mások lelkiismeret-furdalást, zsarolhatóvá válik, félelemmel telítődik az élete. Mikor lassú önismeret és a kegyelem révén végre felismeri ezt a rossz hozzáállását, problémáját, és imáira válaszul körvonalazódik a helyes megoldás, rájön, hogy hibáinak is mindig oka és célja van a körülötte lévő lelkek tapasztalásában, fejlődésükben, de mindenekelőtt saját fejlődésében - e probléma felismerése által.

Ettől kezdve bátrabban felvállalhatja saját egyéniségét, reagálásait, felvállalhatja belső késztetéseit és elindulhat az általuk motivált irányba: ÖNMAGA lehet, hiszen tudja, mindenki követ el „hibákat”, de ez a fejlődés és az élet része! Isten előtt nincsenek HIBÁK, csak SZEREPEK, neki minden szereplő SZÍNÉSZ-LÉLEK (Isten látja a valóságot „SZÍNRŐL-SZÍNRE”!), Neki mindenki egyformán kedves. Ha a lélek Hozzá fordul, engedi Őt belülről a szeretetével megérinteni, ez a legnagyobb boldogság és áldás számára, mely Istennek is örömöt okoz - hisz a szeretet így megújult erővel bontakozhat ki!

Hibáinkból mindig tanulunk is valamit: a becsület, a tisztesség, a tisztaság, az erőszakmentesség, a béke és az egymás iránti szeretet egyre kitisztultabb megnyilvánulásai felé terelve cselekedeteinket, jellemünket, énünket – lelkünket pedig az Istennel való szeretetteljes, tiszta kapcsolatra hangolja.

Szerző: Matosics Róbertné Zsuzsanna - Ahimsa életmód magazin

HozzászólásokCsodás cikk. Köszönöm!

Felszínre került, és ezért:)))

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go toKedves simsam!

Beke legyen veled!:)
Elnezest,ha elfelejtem kitenni a smajlikat a sorok vegen!:)))
Nem morcos, nem gunyos es nem ordibalos, csak elszant es hatarozott!
"Ha a Bibliara, csak arra akartam felhivni a figyelmedet, hogy rengeteg ellentmondas van e konyvben is."/10/11/2009/ - ismeros? Te irtad!:)
(Csak szerenyen megjegyzem,az altalad felsorolt torvenyek,mar nem a 10 parancsolatbol valok!Ellentetesek azzal? Gondolkodjunk!!!)
Az idezett mondatodra, a valaszomat megtalalod a hsz-odat koveto hsz-omban, az utolso bekezdesben,ha erdekel.
A pelda,amit oly szepen felvazoltal, ha csak jozan paraszti esszel gondolkodunk,es semmilyen mas tanacssal,tudassal nem rendelkezunk, nem sorolhato a gyilkossag kategoriaba, inkabb a jogos onvedelembe.Tevedek?
Nem azert kaptuk az eszt,hogy ne hasznaljuk!
Kedves simsam,a 10 par. nagyszeru,semmi kivetni valo,semmi eletellenes nincs benne!Um. ez az alap.
Ami ellentetbe all vele, azon meg tessek ki-ki magahoz valo ertelmevel elgondolkodni rajta, hiszen nem birkak vagyunk, hanem epesszel rendelkezo,gondolkodni tudo emberek.

Egyetertek, zarjuk be az eszmecseret, de ha barmiben kerdesed lenne szivesen valaszolok privatba.
Es elnezesedet kerem,ha barmely megjegyzesemben, velemenyemben, hsz-omban, kevesebb tisztelettel szoltam, mint azt elvartad volna.:)

Aldas, bekesseg!

Szeretettel,
felebaratKicsit morcosnak érzem

Kicsit morcosnak érzem válaszodat, gúnyosnak, és ordibálósnak. Lehet nincs igazam, de arcod nélkül felerősödnek a szavak.
Hol írják? Csak két oldalt kellene lapoznod.
Móz II 21.12-17-ig. Néhány idézet:
"A ki megveri az ő atyját vagy anyját, halállal lakoljon." Itt jó pár példa van. Az egyik legszebb:"A ki szidalmazza az ő atyját vagy anyját, halállal lakoljon."
Akár a következő oldalon:
Móz II 22.18-20
"Varázsló asszonyt ne hagyj életben. A ki barommal közösül, halállal lakoljon. A ki isteneknek áldozik, nem csupán az Úrnak, megölettessék."
Soroljam? Csak néhányat írtam le. Lehet ez az "egyenes" út, de én nem kérek belőle. És nem a gyilkosságokért. Hanem mert, nem lehet az életet beskatulyázni. Ugyanis rendkívüli helyzet esetén a magasabb értékek semmissé teszik a kisebb értékeket. Pl. az élet védelme ilyen. Semmit nem érnek majd a kisebb értékek. Nullát.
Elmondok egy példát:
Sétálsz egy úton és megtámad egy kutya. A tudatalattid pillanatok alatt ezernyi lehetőség közül kiválaszja azt amit a legreálisabbnak tart. Kapásból mondjuk három alternatívából: elfutni, passzív állapotban maradni, megtámadni. Tegyük fel az elfutást választod. A kutya utánad fut és megharap. Itt újból kell dönteni. Mondjuk ellentámadsz. Most képzeld el úgy, hogy mennyasszonyododdal sétálsz, aki éppen terhes, és akkora pocakja van, hogy nem képes 10 másodperc alatt futni a százat. Jön a kutya. Az elfutást kapásból elveted egy tized másodperc alatt, a passzivítást is. Most képzeld el azt, hogy ez nem egy kutya, hanem egy 180 kg-os baltás ember, aki meg akar titeket őlni. Azonnal dönteni fogsz fogsz,remélhetőleg az élet védelme érdekében. Lehet az a választásod lesz, vagy ő, vagy mi. Hol illeszthető erre a 10 parancsolatod? Sehol. Egy pillanat alatt fogod eldobni.

De itt be is fejezem, mert számomra az nem kommunikáció, amit folytatsz.
Talán később.Kedves simsam!

"Ha kovetsz egy irast, elnyomod azt ,ami benned van...."
"Felfedezhetjuk,melyik latasmod az, ami igaz lehet magunkrol.........Ezert kulso segitseget is hivunk: KONYVEKET (pL. a Szentirast?), TANFOLYAMOKAT (pl. egy gyulekezetet?), DE LEGINKABB EMBERTARSAINKAT(pl. a profetakat?) "
Nincs "veletlen" kis ellentet az idezett ket mondatodban?
Ugy latom, benned nagyon eros gyokeret vert a "vallasellenesseg" eloitelet. Ha talalkozol egy emberrel,aki hivonek tartja magat, zsupsz, beteszed a "vallas-ejtve" nevu "skatulyaba",es mar el is zarkoztal attol,hogy valosagat megismerd!!! Tessek: "....en nem a felelem isteneben hiszek." Neked egy vallasos ember=fel az Istentol. OK! De, biztos vagy benne,hogy tudod, mit jelent a vallasosnak az Istenfelelem?!Nem simsam,mint oly sokan, te sem tudod, nem erted! CSAK SKATULYAZOL,ES KESZ!
Nem egyezik a vilagkepunk?
Na latod, ez igaz lehet, nekem Isten a TOKELETES,IGAZSAGOS,MINDENHATO es meeg sorolhatnam,neked viszont epp az ellenkezoje Isten, eddigi megjegyzeseid alapjan!
Es ha mar emlitetted, kerlek mondd mar hol van a tiz parancsolatban az,hogy "ilyen vagy olyan kitetellel jogosan olhetsz" ?
Simsam, elfogadod a Tanitas(Jezus beszede) feleet,es a masik felet nem,miert?
"Azon a napon megtudjatok(melyik napon is?) majd ti, hogy en az en Atyamba vagyok( ez mit jelent?), es ti en bennem(es ez mit jelent?), es en ti bennetek(no es ez, vajon mit jelent?)."
Azt irod mindenkiben, es "azon a napon" az melyik nap is lesz? Vagy ez mar nem erdekes?
Ugy gondolom ,hogy a Szentirast elegge feluletesen kezeled, nem baj,ha nem erted, a Tanitas nem olyan egyszeru, jol el kell melyulni benne.Az viszont,hogy csak felig-meddig fogadod el, az igen sajnalatos.
Kedves simsam, nagyra ertekelem szorgalmadat,kuzdelmedet, hogy sajat erobol fedezd fel magadat, de hiaba, nincs mas valasztas,a Tanitast egesszeben kell elolvasni, es foleg ertelemszeruen, maskepp nincs megvilagosodas.
En nem meggyozni vagyok jelen, csak figyelmet felhivni.
Koszonom megtisztelo es tanulsagos valaszaidat.

Aldas, bekesseg!

Szeretettel,
felebaratSzuper írás! Gratulálok!

Már értem, miért kellett fellépnem mégis a netre!

Köszike! Jó éjszakát!

Csillátok

"Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a Terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!"(Helen Hadsell)Kedves Felebarát!

Ezt a megfogalmazást tökéltesnek tartom:
"Aki fél a hibák elkövetésétől: akár ha majd rosszul tesz valamit, vagy téved és ezért csúnya büntetésben részesül – csak leblokkolja a spontán válaszait az élet hozta eseményekre, feladja céljait, esetleg belső meggyőződését – így gyakrabban keltenek benne mások lelkiismeret-furdalást, zsarolhatóvá válik, félelemmel telítődik az élete. Mikor lassú önismeret és a kegyelem révén végre felismeri ezt a rossz hozzáállását, problémáját, és imáira válaszul körvonalazódik a helyes megoldás, rájön, hogy hibáinak is mindig oka és célja van a körülötte lévő lelkek tapasztalásában, fejlődésükben, de mindenekelőtt saját fejlődésében - e probléma felismerése által."
A következő bekezdést is, de nem másolom most ide.
Hogyan tudod felfedezni önvalódat? Ha követsz egy írást, elnyomod azt, ami benned van és soha nem fedezed fel, ki vagy valójában. A félelembe sokszor bele kell menni. És tapasztalatból tudom, hogy csak a kezdő lépés a nehéz. Utána könnyűvé válik, magától érthetővé, és azon gondolkodol, hogy miért féltél idáig. A félelem nem a szeretet ellentéte, nem is a hiánya. A félelem információ hiány, valamit félreértettél. De logikus is, ha feltételezzük, hogy Isten minden, és Isten a szeretet, hol van az a hely, ahol Ő nincs ott, vagy hiányt szenved? Sehol. Egész életünkben tanulunk, legfőképpen önmagunról. Felfedezhetjük melyik látásmód az, ami igaz lehet magunkról. Melyik az, amelyik a legkevésbé ferdít. Ezért külső segítséget is hívunk: könyveket, tanfolyamokat, de leginkább ember társainkat. Melyik a jó tükör? Ezeket kölcsönhatásokban méred. A legtöbb felszínes. Viszont a leghamísítatatlanabb, ha belemászol saját lényedbe. Mert minden külső kölcsönhatásnak igazából nem ismered az előzményeit. Csak egy valakiét: saját magadét. Az lehet a jó tükör. Ennek legnehezebb próbája, ha minden korábbi téves döntésedet, útólag felfedezett hibádat meg tudd bocsájtani. Vagyis elkezded szeretni önmagad. És felfedezed, hogy minden amit tettél a tudatosságod akkori szintjén helyes volt. Még akkor is ha útólag tudod, hogy lusta voltál, kénylemes esetleg ( ez a legnagyobb hiba, és ezzel e legnehezebb szembenézni). És rájöhetsz arra, hogy legfőképpen ezek a "hibák" onnan adódnak, hogy nem voltál hű önmagadhoz. Leginkább nem bíztál, hogy valamit meg tudnál csinálni, vagy nem engedtél valamit, hogy megtörténjen. És sorolhatnám. Aztán felfedezheted, hogy irányítva voltak titkon az események, a behatások. És rájöhetsz, hogy ez te magad csinálod. És miért? Hogy megtanulj szeretni. Szerelmes lenni életedbe. És ekkor megérted, hogy a félelemmel ezt az egészet rosszul képezted le. Félre értetted. Ha minden a szeretet, akkor ez annak félre értelmezése.
A fenti dézethez visszatérve, én nem a félelem Istenében hiszek. És talán a fenti iró sem. Egyszerüen nem egyezik világképem a tieddel. Ez van! Isten az én tudomásom szerint nem ítél, sem a fia. (Jánosnál megtalálhatod.) Azt is mondja, hogy nem tudjuk mit cselekszünk. Információ hiányunk van. A megismerés az információ megszerzésével lehet munkával. Belülről.
Jézus mondja, legvégül mindeneket magamhoz vonzok. Én hiszek neki.
A tíz parancsolat. Az egyik parancsolata a ne őlj, mégis nem egy további parancsolat rendelkezik arról, hogy ilyen, vagy olyan kitétellel jogosan ölhetsz. És a Mózesi csipetcsapat vándorlása sem éppen a kegyelemről szól. Mert nem belülről fakadt. Jn17.3 " Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust" Jn14.20 "Azon a napon megtudjátok majd ti, hogy én az én Atyámban vagyok, és ti én bennem, és én ti bennetek" Mindenkibe. A bűnösbe, és az ártatlanba. Ezek csak, ahogy fentebb írták, szerepek.Kedves Simsam!

Beke legyen veled!
"Milyen tanitasra gondolsz? Melyikre?" - Simsam, Tanitas csak EGY van! Csak tobb felfonasban erkezett.
"Miert eppen az lehet egyedulien kovetheto,igaz, megdonthetetlen,amit te annak velsz?" -" Sok gondolat van az ember elmejeben, de csak az Urnak tanacsa all meg."/Peldab. 19/21 /
Simsam, sok fele ut van, de csak Egy Egyenes, Isten es ember kozott!Mint ahogy ket pontot is csak egy egyenes vonal kot ossze, a tobbi vmelyest gorbe.
"Ahol most tartok,az a mostani vilagkepem, es eleg sokaig tartott...." - Isten nem szegi meg az igeretet, meghagyja nekunk embereknek a szabad akaratot, dontson mindenki jozan belatasa szerint.Te azt valasztottad,amit. Sokaig tartott? Valaszthattal rovidebb utat is, az Egyenest, Isten igejet! Hiszen azert kuldte le, hogy annak,aki keri/igenyli, segitsegul szolgaljon.
NEM KENYSZER! LEHETOSEG!
Vagy elsz vele es nem huppansz bele minden eled kerulo godrocskebe, vagy godorbol godorbe utat valasztod es buszken a sajat erodbol,sajat tapasztalotokbol haladsz elore. Te valasztasz!
De ne felejtsd el, nem biztos,hogy mindenki a nehezebbik utat szeretne, nem biztos,hogy mindenki kepes onalloan eljutni arra a szintre,hogy boldog legyen.A kepessegeink nem egyforma szintuek, ezert Isten nem hagyja a "gyengebbeket" egyedul. Ha vki ugy dont, onalloan teszi meg az utat, tegye, ha meg ugy dont,hogy elfogadja a segitseget/utmutatast,miert ne tehetne.Miert ne konnyitene meg a sajat dolgat, ha mar van ra lehetoseg?!
Ne erts felre kerlek, a Tanitas ismerete,kovetese nem azt jelenti,hogy kizarva a hibazas lehetosege, dehogy!Csak az ember egy kis elonyhoz jut, es mielott elhibazna a dolgait, emlekezik.
Sokan azzal gyotrodnek ,hogy nem tudjak,mit csinaljonak egy bizonyos helyzetben, mi lenne a legjobb megoldas. Ehhez a kilatastalan helyzethez ad tampontot pl. a 10 parancsolat. Es a lelkiismeret nem a hiba elkovetese utan figyelmeztet, hanem elotte,... mar aki hallja!

A nagyparancsolatokrol.
Nem kell elarulnod az allaspontodat, biztosan meeg nem elegge kiforrott es nem akarsz senkit megteveszteni vele.Ha majd megingathatatlan lesz a meggyozodesed, akkor szivesen fogod megosztani masokkal,es oromot lelsz benne,hogy elmondhatod.Mert biztosan tudni fogod,hogy segitesz es nem artasz vele.Es egesszen kozel erzed majd Istent magadhoz, hisz O is elmondta a sajat allaspontjat,hogy segitsegunkre legyen vele.

"Megelozheto-e a hibas cselekedet? Egyaltalan ki meri,milyen skalaval?Es miert is kell megfelelni neki?" - Megelozheto,kedves simsam,megelozheto, ott a 10 p. skalanak, a legnehezebb hibazasokat felsorakoztatva, megfelelni a lelkiismeretednek kell, hogy az eleted gyotrelem helyett boldogulas legyen.
"Neha le kell menni a melybe,hogy...." - Vagyis pl. meg kell olni min. egy embert,hogy megtapasztald az utana kovetkezo lelkiborzalmat,es ha sikerul,"hazatalalj"? Nem hiszem, simsam, nem hiszem!
A sajat tapasztalatod a sajat dontesed eredmenye.A dontesednek meg lehet tampontja. Lehet "nyitott szemmel es vakon" is kozlekedni! EGYFORMA-E A VAK ES A LATO???

"Ahany vallas, annyi fele ertelmezes.Es minden vallas.....Ebben melyiket kell kovetni,es .....?" - Tanitas -ismetlem- EGY van, anno reszletekben erkezett (idorendi sorrendbe:Tora - David zsoltarai,nem talalhato- Evangelium - Koran) .Isten EGY van, a Tanitas Tole, EGYTOL ered.Isten TOKELETES! Hogy itt-ott az emberiseg nemely egyede belekontarkodott,erre is van utalas a Tanitasban. De! KULONBOZO KOROK, KULONBOZO NEPEK, KULONBOZO ELETHELYZETEK!!! Ha megvizsgalod, a 10 par. mindben ugyanugy, feheren-feketen benne van!!! Tehat,ami megegyezik mindben,az eredeti formajaban maradt fenn,ami elter,az vagy emberi kez eredmenye, vagy az eltero korok, emberi helyzetek, fejlettsegi szint miatt "fejlesztes" ala kerult odafonnt.
Es most jon a mar jol ismert secretes "vallas" szlengje, "ne higgy nekem, gyozodj meg rola te magad"!
:)))

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Milyen tanításra gondolsz? Melyikre?
Ha a Bibliára, csak arra akartam felhívni itt is a figyelmed, hogy rengeteg ellentmondás van e könyvön belül is. Miért éppen az lehet egyedülien követhető, igaz, megdönthetetlen, amit te annak vélsz?
Másrészt pár válasz:
- Én is keresek, mint akár te. Ahol most tartok az a mostani világképem, és elég sokáig tartott, hogy itt tartsak. Ez nem jelenti azt, hogy holnap rájöhetek olyan dolgokra, ami átalakíthatja ezt is, ami megvan. Ezek egymásra épülő afféle láncszemek, amik hol erősítik, hol kioltják egymást. Amit magamnak vélek ebben az a tudásom, az az enyém. És ebben most erős is a meggyőződésem.
- Én sem vagyok szent. Vannak dolgok, amikre utólag jövök rá, hogy nem kellett volna tennem. Egyébként is az életben kevés igazán csak fehér, vagy fekete dolog létezik. A fehér mindig kicsit fekete és fordítva. Minden jó döntésnek van rossz vonzata is, és fordítva is. De egy dologban biztos vagyok. Hogy minden dolgot magam körül én alkottam. És tudatosan csak a jóra törekszem, abban a pillanatban, mikor a döntést hoztam a fellelhető információ, és egyéb tapasztalataim lehetőségeként a lehető legjobb döntést hoztam. Ha félreérthető, vagy rosszul sül el, nem félek. Mert bízom magamban.
- A 10 parancsolatnak van építő/tanító tartalma, nem állítottam az ellenkezőjét. Persze, akinek ez kell, hogy eligazodjon. Ha valaki máshogyan igazodik el az életben, az ugyanolyan értékű a szememben.
- A nagyparancsolatokról éveket gondolkodtam, és gondolkodom ma is. Van egy álláspontom, de nem írom le. Egyrészt fejtsd meg magad, másrészt ez ugyanúgy másnak mást jelenthet.
- A bűn kérdést félreérthetted. Nem arról van szó, hogy aki lop csal, akármi ismeri az Urat. Én ilyet nem írtam. Hanem a megismerésre hívom fel a figyelmet. Az intelligens ember minél több ismerettel rendelkezik akár a materialista világban, akár az ezotériában, hajlandó a dolgok legmélyére ásni, és ha mindig hajlandó megkérdőjelezni korábbi álláspontját, döntéseit, más szemszögből rátekinteni önvalójára tiszta jó szándékkal, akkor nem lesz hozzá méltó, hogy bárkitől elvegye, ami a másé, vagy kordában tudja tartani vágyait. Csak itt van egy bökkenő. Nem egy világnak kell összedőlni ahhoz magadban, hogy nyitott legyél. Sok kis apró világnak. Ezért folytonos munkában vagy, és a munka termeli ki a bölcsességet. Ezt fordítva nem lehet csinálni. Hiába tanulok meg bölcsességeket, mantrázok tanításokat, ha munkát nem akarok végezni. Csak magolok, de belül nem keresek. Ennek van előnye, a nem keresésnek. Sosem hibáztathatom magam, tökéletesenek láthatom magam, de nem tanulok, és legbelül tudom, hogy hazugság az egész. Ezért csak folytonos kereséssel, odafigyeléssel, az érzelmek hullámzásainak megtapasztalásával, nyitottsággal lehet megtalálni az örömöt. A bűn az, ha valaki nem keres, bezárja önmagát. Maga felé bűn, mert így meghalatja magát. Így értettem.
- Megelőzhető e a hibás cselekedet? Egyáltalán ki méri, és milyen skálával? És miért is kell megfelelni neki? Néha le kell menni a mélybe, hogy haza találjunk. Bátor az, aki ezt önként válalja. Csak nézd a tékozló fiú esetét. Ki volt ott a bátor, és ki volt a hű? És ki mit nyert? Gondold át!
-Hibás cselekedet. Mint írtam a dolgok nem csak feketék és fehérek. Az idő megmutatja, hogy jól döntöttél-e. Mível nem feketék és fehérek a valós helyzetek, ezért sokszor a döntésünk is olyan, hogy se nem fekete, se nem fehér. Bizonyos szinten valamelyik oldalunkat mindig becsapjuk, ha a másik oldal felé tettük le a garast. Már csak azzal is, hogy nem megyünk végig rajta. Így a kérdésedre válaszólva. Igyekszem a magam szintjén helyesen dönteni, hogy elkerüljem a hibás cselekdetet, de van mikor ezzel megyek bele. :) Ha kell, kínlódom. Ez is erősít.
- A kényszer kérdést előbb fejtegettem a bűn oldaláról. A tanításba "beerőltetés" nem pótólja a saját tapasztalatodon megszerzett tudást. Csak ez a tudás lehet a tied, és csak ez lehet igaz benned. És válaszhatod a felkínált lehetőséget, ez e Te ügyed. Nem mondtam ellenkezőjét. A Te útad, annak megtapasztalni minden előnyét, és hátrányát.
A másik leveledre. A hűen az értelemhez. Ahány vallás, annyi féle értelmezés. És minden vallás egyedülinek nyilatkoztatja ki magát. Ebben melyiket kell követni, és miért nem a másikat?Kedves simsam!

Meeg nehany gondolat.
Koszonom a kerdesed, kiabranditalak ill. megnyugtatlak, nem vagyok profeta sem en, sem a fennti iras szerzoje (aki ha jol lattam nem Cheenska).
Mint mar irtam, az utolso a profetak soraban,a profetak pecsetje, Mohammed(Isten aldasa es beke rea) volt, aki altal utolsokent kuldetett le az isteni tanitas/konyorulet az egesz emberisegnek.
S ha mar megemlitesre kerult ,engedd meg,hogy idezzek is tole vmi ide illot:
" Aki csak egyetlen ajat(verset,passzust) ismer a Tanitasbol,akkor azzal segitse embertarsait."
Nincs is semmi bajom a fennti iras szerzojenek gondolataival,mindaddig,mig nem ferditi el a Tanitast, mi szerint "Isten elott nincsenek hibak...".
Vagy magyarazzuk a Tanitast huen ertelmehez, vagy ne magyarazzuk.
Es kedves simsam, ha csak a feligazsagot tartod kovethetonek, a masik felerol megfeledkezel,akkor maris eltertel es elteritettel veled egyutt masokat is az eredeti ertelemtol:
Minden ember egyenlo Isten szine elott, ES csak a cselekedeteink alapjan kulonboztet meg minket.Ebbol pedig vilagosan latszik,hogy bizony nem minosul minden cselekedet egyforman !!!

Szeretettel,
felebaratKoszonom simsam!

"...legyen nektek a ti hitetek szerint."/Mate 9/29 /
Mennyire eros a te meggyozodesed simsam?
"Utolag felismert hibainkbol..." -Miert kell utolag,ha megertheto es megelozheto?
"A 10 par. kovetkezmeny..."-Jo, es attol,hogy kovetkezmeny talan mar nem er semmit, nincs epito/tanito tartalma?
"Csak a nagyparancsolatok felol."-Es azt mindenki erti,mit is jelent?Nincs szukseg annak kifejtesere a "gyengebbek" kedveert?
Egy bun van,nem ismerni az Istent,.... "ergo a tobbi nem bun"- Simsam, aki ol,lop, paraznalkodik.....az talan ismeri az Urat?
Lehet mindenfele ellenerveket felhozni a 10 par. ellen, csakhogy ne kelljen figyelembe venni!
Es lehet megismerni altala az Istent,hogy megelozheto legyen a hibas cselekedet ejtese!
Aki nem ismeri,annak ott van a bunbanat,aki meg ismeri es erti, annak segitseg teves cselekedet elkovetesenek megelozeseben.
Simsam,te inkabb elkerulod a hibas cselekedetet, vagy megteszed es aztan kinlodsz a megbocsajtassal onmagadnak?
"De kenyszeritve nem megy."- Miert gondolod,hogy a Tanitas kenyszer? Talan megfeledkeztel a szabad akaratrol?
Nem kenyszer, lehetoseg,amit vagy elfogadsz vagy elutasitasz!!!

Szeretettel,
felebaratKedves felebarát

Talán félreértettél valamit.
Talán Te is próféta vagy? "Isten szine elott mindenki egyenlo!"
Sok mindenből lehet tanulni, de a felismert hibáink a legjobb tanítónk. Utólag, hibáink miértjét megértve juthatunk el, hogy elfogadjuk már a megtörténtet, és megbocsájtsuk magunknak. Ha ez sikerül, másoknak is megtudunk majd bocsájtani. Sőt ezt az egész bocsánatkérősdit egyszerüen elengedjük.
A 10 parancsolat meg következmény, ezt te nagyon tudhatod. Ettől függ a törvény és a próféták. Ha meg valami függ, akkor valamiből következik. Csak az Ószövetségben fordítva fogták meg azt, amit egyenesen lehet. Rákényszerítve magukat a hibátlanságra. De kényszerítve nem megy. Csak a nagyparancsolatok felől. :)
Egyébként is Jézus maga mondja, hogy csak egy bűn létezik. Nem ismerni az Atyát. Ergo a többi nem bűn. Azt, hogy nem ismerni az Atyát, azt jelenti, nem keresni, nem nyitottnak lenni. És tovább is bonthatnám.

De egy szónak is száz a vége. Cheenskának más az istenképe. Kinek kinek más ez a kép, és nagyon helyes, hogy így van.Naagyon köszi!

Ez most betalált!

lollipopKedves Cheenska

Tisztelettel kerdezem,hogy a fennti iras szerzoje Isten profetaja talan?
Tudtommal Mohammed(Isten aldasa es bekeje rea) volt az utolso a kuldottek soraban Isten altal kijelolt kuldott, profeta.
Hogy jon egy ember ahhoz,hogy Isten neveben beszeljen-hirdessen valotlan/teves dolgokat?
"Isten elott nincsenek HIBAK..."
Most a Szentiras az -Isten bocsassa meg- kutyafule, a szerzo meg igazat szol?
Felejtsuk el az egesz Tanitast,a manapsag felmerult ervek miatt, es maradjunk meg csak a 10 parancsolatnal. / Mozes II/20 /
Amirol a 10 par. szol,az "veletlen" nem a hibak elkeruleset szandekozik TANITANI?
"Aki fel a hibak elkovetesetol..."
Hat persze, ha nem is tudjuk megkulonboztetni jot a rossztol,hogy mik az elkovetheto hibak,nyilvan felunk cselekedni,mert az se tudjuk,mi lenne helyes es mi helytelen tett/reakcio/hozzaallas!!!
Nem kell elhinni, amit itt probalok elmondani, tessek kiprobalni! Pl. egy honapig keruljetek el a Szentirasban(10 par.) felsorolt hibakat es tapasztaljatok meg,hogy marad-e felelem bennetek vagy magabiztosabba valtok!
Borzalmas, mekkora zagyvasagok/tevelygesek vannak, ezert kivanok mindenkinek tiszta,eros hitet, latast, hallast, megerzeseket, legfokepp,mikor elolvastok vmit.

Isten szine elott mindenki egyenlo!
A cselekedeteink alapjan kulonboztet meg minket.
Cselekedet lehet emberhez melto vagy ezzel ellentetes.
Gondoljatok meg, mit cselekedtek!

Szeretettel,
felebarat

U.i.:Egy gondolat az iras cimehez, a regi modszer a gyonas vagy bunbanat, az uj modszer pedig a ho'oponopono, ugyanaz, csak masok a cimkek!A hibas cselekedetet meg kell banni, es nem elkovetni tobbe, ez az egyetlen vedelem a felelmet kelto buntetes ellen.