Titkok kulcsa

titok kulcsaVan valami az életedben, amit régóta igyekszel elérni vagy megoldani, de egyszerűen nem sikerül? Miért van az, hogy egyes dolgokat könnyedén képes vagy elérni, ezen a területen azonban makacsul küzdesz a problémákkal? Vajon működik a Vonzás Törvénye? Van egyáltalán valami, ami valóban működik? Ha igen, akkor mi a titka?

Először is tudnod kell, hogy az életedben minden azért van jelen, mert te magadhoz vonzottad.

Ez a rossz dolgokra is vonatkozik – tudatalatti szinten egyszerűen ezeket is bevontad az életedbe. Azonban, ha tudtára ébredsz a tapasztalataid hátterében működő szellemi programozásnak, akkor képes vagy változtatni rajta, és elkezdheted magadhoz vonzani a tetszésed szerinti dolgokat. Amikor „megtisztulsz” a rejtett meggyőződésektől, melyek megakadályozzák, hogy magadhoz vonzzad, amire vágysz, akkor csodával határos események játszódnak le az életedben.

A hiányzó titok

Nyilvánvaló, hogy a belső gátjaidtól való megtisztulás a hiányzó titok, mellyel tetszésed szerint bármit magadhoz vonzhatsz. Vajon szükséged van a megtisztulásra? E gyors módszer segítségével eldöntheted – csak őszintén válaszolj az alábbi kérdésekre:

• Van olyan terület az életedben, mely visszatérő problémákat okoz?
• Előfordult-e, hogy újévi fogadalmadat nem tartottad meg?
• Frusztráltnak érzed magad az önsegítő módszerek miatt, melyek nálad nem váltak be?
• Képtelen vagy cselekedni annak érdekében, hogy megszerezd, amire vágysz?
• Úgy érzed, mintha valami szándékoltan ellehetetlenítené a sikereidet?

Ha teljesen őszinte vagy önmagaddal, akkor tudod, hogy akad az életedben legalább egy terület, mely makacsul ellenáll a rendbehozatalára tett próbálkozásaidnak. Lehet ez a terület a fogyás, de megeshet, hogy a kapcsolataiddal van a baj, esetleg a pénzügyek jelentik a problémát, netán az egészséged a gond… Bármiféle kátyúba jutott is az életed, általánosságban áldozatnak érzed magad. Úgy tűnik számodra, hogy a problémával neked kell megküzdened, az ok azonban valahol másutt rejlik. Igenis létezik kiút. Mégpedig az a hiányzó titok, mellyel tetszés szerint bármit magadhoz vonzhatsz.

Az összhang

Amikor tudatos elméd úgy véli, hogy vágysz valamire, tudatalattid azonban úgy véli, hogy nem érdemled meg azt, akkor bizony kudarcot fogsz vallani az adott dolog megszerzésében. Helyette épp hogy olyan dolgokat fogsz magadhoz vonzani, melyeket tudatosan a világért sem kívánnál. Valójában azt fogod bevonni az életedbe, amit tudatalattid megfelelőnek érez számodra. Ha azt szeretnéd magadhoz vonzani, ami valóban ínyedre van, akkor tudatos elmédnek és tudatalattidnak összhangban kell lenniük egymással. A lényeg a megtisztulás, hogy az elméd – a tudatos és a tudatalatti – egybehangzó vágyakat tápláljon.

Ellenszándékok

A „megtisztulni” kifejezés azt jelenti, hogy megszabadulsz saját vágyaid megvalósításának útjában álló akadályoktól. Ezek a belső gátak az ellenszándékok. A legjobb módszer, hogy az ellenszándékokat megértsd az, hogy felidézed magadban a legutóbbi újévet, amelyre emlékszel. Minden valószínűség szerint tettél néhány újévi elhatározást. Például: „minden másnap edzeni fogok”, „abbahagyom a dohányzást”, „jobban odafigyelek a környezetemre”, stb. amikor meghatároztad céljaidat, a legjobb szándékok vezéreltek, és feltétlenül arra számítottál, hogy el is érd őket. De aztán mi történt? Másnapra, mintha elfelejtetted volna. Az történt ugyanis, hogy ellenszándékaid hatálytalanították kinyilvánított szándékaidat. A megtisztulás tehát az ellenszándékok kiiktatása. Ha azt elvégzed, bármit megszerezhetsz, bármit megtehetsz, amit csak el tudsz képzelni.

Mi megy végbe közted és az Univerzum között?

Az Univerzum készen áll ár, hogy fogadja kívánságaidat, és egyben megpróbál üzeneteket küldeni neked. Ezt a kommunikációt meggyőződéseid szűrik meg, a végeredmény pedig az, amit valóságodnak nevezel. Ha például ötletet kaptál egy új termék megalkotására, ez az ötlet az Univerzum ajándékaként érkezett hozzád, de miután elgondolkodtál rajta, ítéleteket alkottál vele kapcsolatban. Talán olyasmit mondtál magadban, hogy „fogalmam sincs, hogyan vigyem sikerre ezt a dolgot”, vagy „hogyan fogok én ebből pénzt csinálni”, esetleg „valaki másnak ez már biztos az eszébe jutott”. Mindezek az ítéletek és kételyek a meggyőződéseidből fakadtak, és e meggyőződések meggátoltak a cselekvésben. Következésképpen nem hoztad létre a terméket.

Ami azt illeti, később valószínűleg arról értesültél, hogy valaki más viszont megtette. Ez pedig azért van, mert az Univerzum egyszerre több embernek is elküld egy-egy ötletet, tudván, hogy legtöbbjük úgyis lebeszéli magát a kivitelezéséről. A sikert azok aratják le, akik cselekszenek.

Az Univerzum mindig jelen van, készen arra, hogy meghallgasson és teljesítse kívánságodat – ám gyakran megesik, hogy amikor megpróbál segíteni neked, saját meggyőződéseid állnak útjába. Ha például az a kérésed, hogy módot találj a megismerkedésre az ideális pároddal, az Univerzum meghallgatja és megpróbál arra noszogatni, hogy csatlakozz egy csoporthoz, ahol találkozhatsz az ideális személlyel. Te azonban ismét lebeszéled magad a dologról, mondván „soha senkinek nem fogok kelleni”. Az Univerzum ismét segíteni próbál, de saját meggyőződéseid meggátolják a kívánt esemény bekövetkeztét. Fontos megértened, hogy a világodban működő meggyőződések minden valószínűség szerint tudattalanok. Vannak ugyanis tudatos és tudattalan, vagy tudatalatti meggyőződéseid, melyek közül a mélyebb szintűek az erőteljesebbek. E meggyőződések alkotják a vezetékhálózatot, mely az életedet működtető programozást létrehozza.

Meggyőződéseid által teremtett univerzumban élsz. Ha meg akarod változtatni eredményeidet, változtatnod kell a tudattalan meggyőződéseiden. Ezen a területen van szükséged megtisztulásra.

A Vonzás Törvénye

Amikor bensődben megtisztultál minden korlátozó meggyőződéstől, akkor tudatosan is alkalmazásba veszed a Vonzás Törvényét. A Vonzás Törvényének alapszabálya, hogy abból kapsz többet az életben, amire a figyelmedet irányozod. A lényeg az, hogy a legtöbb ember arra összpontosít, amit nem akar – következésképpen ebből kapnak többet életükben. E törvény alól nincs kivétel. Életed minden eleme a Vonzás Törvénye révén jutott el hozzád.

Példa: amikor arra összpontosítod figyelmedet, hogy magadhoz vonzz egy új autót, és helyette egy mopedet kapsz, akkor ez nem azért történik, mert a törvény nem érvényes, pusztán azért, mert te pontosan azt vonzottad magadhoz, amit meggyőződésed szerint érdemeltél. Az igazat megvallva, alkalmasint sosem számítottál rá, hogy kapsz egy új autót. Talán úgy érezted, hogy meg sem érdemled. Talán úgy érezted, hogy sohasem fogod megkapni. De bármit éreztél is, az kapcsolódott össze a Vonzás Törvényével.

Hogyan működik a Vonzás Törvénye? Kinyilvánítod a vágyadat, de a kimenetelhez való mindennemű kötődés nélkül. Csupán játékosan kisugárzod magadból, és amikor az Univerzum eléd tálalja a lehetőséget, cselekszel. Ennyi az egész!

A cselekvés szükségessége

Ha belső ösztönzés támad benned, hogy felhívj valakit, megvásárolj egy könyvet, vagy jelentkezz egy állásra, akkor szívleld meg ezt a késztetést, és cselekedj! Ez a késztetés lényed azon részétől érkezik, mely látja az átfogó képet, és e részed képes elvezetni célod beteljesüléséig. Ám ha elküldi is a késztetést, cselekedned neked magadnak kell. Szentelj tehát figyelmet a jeleknek, és amikor úgy érzed, hogy részei az isteni tervnek, rögvest cselekedj! Ha így teszel, csodák történnek!!

Figyeld éberen a bensődből fakadó ösztönzéseket, melyek cselekvésre sarkallnak, és tégy meg minden tőled telhetőt annak megállapítására, hogy az adott késztetés a félelemben vagy a szeretetben gyökerezik! Ha vonakodsz a cselekvéstől, ez annak a jele, hogy valószínűleg szükséged lenne rá. Igenis hajlandónak kell lenned a felmerülő lépések megtételére. A cselekvésre való hajlandóságod azt jelzi, hogy tiszta vagy, márpedig ha tiszta vagy, akkor eléred a kívánt eredményt.

Tisztító módszerek

Nagyon sok olyan módszer létezik, amelynek segítségével megtisztíthatod magad az akadályállítástól. Ezek közül csak néhányat említünk meg.

1. A jelen pillanat csodája

A siker kulcsa: többet akarni anélkül, hogy erre a szükség kényszerítene.

Legtöbbünk nem boldog a jelen pillanatában, és úgy véljük, hogy a boldogság majd abban a másik pontban vár minket. Ám a dolog iróniája az, hogy amikor eljutunk a másik pontba, éppúgy nem leszünk boldogok. Márpedig ennek nem kell szükségképpen így lennie. Légy csak boldog a jelenben! Ha boldog vagy, akkor a következő pillanat meghozza a maga jutalmát. És mivel a következő pillanatban is boldog vagy, ebből csak további örömöd fakad. Mindössze annyit kell tenned, hogy azonosulsz az „itt és most” felirattal.

Az emberek zöme sajnos nem a jelen pillanatában él. Mindig a következő üzlet, a következő kocsi, a következő ház, a következő fizetésemelés, a következő csekk lebeg a szemük előtt – nem ismerik fel, hogy az erő pontja a valódi csoda helye a jelen pillanata. Semmi baj nincs az anyagi javakkal, míg tisztában vagy vele, hogy ezek is az élet játékának részei. Ám soha nem szabad úgy vélni, hogy e javak fogják meghozni neked a maradandó boldogságot. Pedig erről szó sincs. Mihelyt megvalósítod vagy magadhoz vonzod őket, máris valami másra fájdul meg a fogad, és már a következő pillanatot hajszolod. A fortély az, hogy a jelen pillanatban élj, miközben játékosan többre vágysz. Ne érezd szükségét ennek a többnek, ne ragaszkodj hozzá, és ne függj tőle! E módszer lényege, hogy háládatosan élj a jelen pillanatban. Ha így teszel, még nagyobb bőséget kezdesz magadhoz vonzani mindabból, amiért hálás lehetsz.

Tisztában vagyok vele, hogy most alkalmasint arra gondolsz, hogy túl mélyen úszol az adósságban, túlságosan gyötör a fájdalom, vagy az aggodalom, semhogy egyáltalán bármiért hálát érezhetnél – pedig mindig akad valami, amiért az ember hálás lehet. Mindig!!! Csak az a kérdés, hogy hajlandó vagy-e észrevenni ezt a valamit. Hálás lehetsz ezért a cikkért, a tetőért a fejed felett, a barátaidért, a karosszékedért, az életedért! Kezdd el a háládatosság gyakorlását bármin, amin csak tudod, hiszen ez az érzés a leggyorsabb módja a csodák magadhoz vonzásának!

2. Válaszd a belső meggyőződéseid megváltoztatását!

Amiben hiszel, azt megkapod osztályrészedül. Ám ha egy így van, hogyan változtathatod meg meggyőződéseidet, hogy megváltozzanak a kapott eredmények? A megtisztulás egyik leghatékonyabb eszköze a Választás nevű egyszerű kérdésfeltevési folyamat. Valahányszor nem kapod meg azt, amire vágysz, valamilyen kísérő érzelem jelentkezik. Nevezd bár haragnak, frusztrációnak, bánatnak, depressziónak, szomorúságnak, dühnek, vagy bármi másnak, ezek az érzelmek egytől egyik a boldogtalanság szó különféle változatai.

Megszabadulhatsz olyan gyötrelmes érzelmektől, amilyen a bénító félelem, harag vagy bűntudat, ha megtalálod és lerombolod azokat a meggyőződéseket, melyek előidézik és fenntartják őket. Nem kell frusztráltan küszködnöd körülményeid és élethelyzeted megváltoztatásáért, hiszen képes vagy megváltoztatni meggyőződéseid, melyek miatt kátyúba jutottál. Amikor boldog és tiszta vagy, olyan döntéseket hozol, és olyan lépéseket teszel, melyek egészen más útra terelnek, mint a haragban vagy félelemben gyökerező lépések. Lenyűgözően eltérő utazás végén egészen más helyre érkezel meg.

FELADAT

Gondolj valamire, amit szeretnél elérni, megtenni vagy megkapni! Ha még nem vonzottad az életedbe, hogyan érzel e céllal kapcsolatban! Figyeld meg a felbukkanó érzelmeket, és dolgozz vele a következőkben:

1. Mi miatt vagy boldogtalan? – ez a kérdés segít abban, hogy konkrétan megfogalmazd érzésedet és azt, hogy mivel kapcsolatos.
2. Miért vagy boldogtalan emiatt? – rossz érzéseink okai nem azonosak azokkal a tárgyakkal, melyekhez ezek az érzések kapcsolódnak. Az okok mindig a meggyőződéseink.
3. Mitől félsz, mi történne, ha nem volnál boldogtalan a dolog miatt? – ez a kérdés segít feltárnod azokat a félelmeket és aggodalmakat, melyeket amiatt táplálsz, hogy az érzés tovatűnik.
4. Meg vagy győződve erről?
5. Miért vagy meggyőződve róla?
6. Mitől félsz, mi történne, ha szakítanál e meggyőződésekkel? – gyakran akkor is tovább ragaszkodunk régóta táplált meggyőződésünkhöz, ha korlátozónak bizonyul vagy boldogtalanságot okoz.

3. Szeretlek!

Minden cselekedeted vagy sugallatból, vagy emlékből születik. A sugallat jel, melyet egyenesen a Gondviselés küld neked. Az emlék program a tudatalattidban. Mindenki emlékeiből kiindulva cselekszik gyakorlatilag egészéletében. A feladat az, hogy megtisztítsuk az emlékeket és így a Gondviselés által sugallt jelzések alapján cselekedhessünk. Más szóval, a reakció, melyet e cikk szavaira adsz, minden valószínűség szerint emlékeiden alapul. Ha nem értesz egyet a cikkel, ennek az az oka, hogy az elmédben fut a régi program, mely nem vág egybe az írással. Ha egyetértesz a cikkel, az alkalmasint azért van, mert régi programod összhangban van a leírtakkal. Ám egyik esetben sem valami tisztán és elfogulatlanul ítélsz, ugyanis a gondolkodásodat terhek nehezítik. Ezek a terhek az emlékek. Ha le akarod rázni magadról a súlyukat, annyit kell mondanod: szeretlek!

Azzal, hogy kimondjuk a gondviselésnek a „szeretlek” szót, beindítjuk a tisztító vagy felszabadító folyamatot. A szó felkavarja az érzéseket a bensődben, és meghallgatásra talál a Gondviselésnél, mely leküld egy jelzést, hogy eltakarítson bármely emléket, ami megakadályozza, hogy teljes tisztasággal és tudatossággal jelen légy e pillanatban. Ha most először hallod ezt az elképzelést, valószínűleg nem sok értelmét látod. Ez amiatt van, mert a bensődben egy emlék, mely ellentmondásban áll az itt elmondottakkal.
A módszer lényege az, hogy megtisztítsd magad minden emléktől és negatív energiától, és ennek eredményeképpen változást láss önmagadban, sőt másokban is. Furcsának tűnik, de ha megoldod a saját problémáidat, azok a többi emberből is eltűnnek. Az egész elképzelés arra épül, hogy a szereteteddel elűzöd a problémákat. Ezt a „szeretlek” szó szakadatlan mondogatásával éred el.

Hogyan idézhet elő változást az, hogy megtisztítod magad egy olyan mantrával, mint a „szeretlek”?

Úgy tűnik, hogy rajtunk kívül semmi sem létezik – az egész világ a bensődben átélt érzések kivetülése. Ha tehát szeretetet érzel, szeretetet fogsz magadhoz vonzani. Mivel a szeretet a háládatosságot is magában foglalja, egyre több olyan dolgot vonzol magadhoz, amiért hálás lehetsz. Még ha az egész módszer teljes őrültségnek tűnik is számodra, mit árthat az, ha magadban a „szeretlek” szót mondogatod, miközben telefonálsz, e-mailt írsz, vásárolsz, és napi dolgaidat intézed? Ha mást nem is érsz el vele, legalább neked jobb lesz a napi közérzeted. Tégy próbát a dologgal és meglátod!

FELADAT

Gondolj most rögtön olyan dologra, vagy személyre az életedben, amely, vagy aki szüntelenül frusztrál téged. Miközben tudatod előterében tartod ezt a dolgot vagy személyt, csendben kezdd el ismételgetni a „szeretlek” szót! Akár hiszel e módszer hatékonyságában, akár nem, most bízz a folyamatban és végezd tovább! Miközben így teszel, kezd feltámadni benned a szeretet érzése, és kezdet átalakítani az adott dolgot vagy személyt. Tedd meg ezt most rögtön, azután jegyezd fel tapasztalataidat.

forrás:Női portál

HozzászólásokKöszönöm Anett, jó volt

Köszönöm Anett, jó volt olvasni a soraidat!Kedves Anett! Nagy örömmel

Kedves Anett!
Nagy örömmel olvastam minden sorod. Tényleg így működik! Bár már nagyon rég óta tudtam, hogy Istenek, Teremtők vagyunk, "valahogy" mégsem tudtam igazán elhinni. Aztán egyszer csak, amikor már nem bírtam erőből megoldani a dolgaimat, amikor nem maradt más, csak elengedni az erőlködést és nagy fáradtságomban csak körülnéztem és hálás voltam azért amim van, csoda történt. Azóta folyamatosan hálában élek, reggel felébredek és örülök, hogy élek, hogy van ágyam, hogy nem alszom egyedül, hogy parketta a lábam alatt, hogy víz, villany a lakásban... Hát nem csodálatos?ötlet

Szerintem fontos, hogy az utolsó gyakorlatot, mely így kezdődik "Gondolj most rögtön olyan dologra, vagy személyre az életedben, amely, vagy aki szüntelenül frusztrál téged." - nem csak olyan embereknél csinálhatjuk, aki frusztrál minket. Szeretteinkkel kapcsolatban is végezhetjük. Legyen az egy családtag, barátunk, ismerősünk, vagy a szerelmünk, szerintem ha épp valami probléma van, vagy nehézség, vagy valami - akár apró - kellemetlenség, amely nem óhajt változni, akkor is alkalmazható ez a jó módszer.Én is

Én is örömmel olvastam ezt a cikket kedves Anett, és úgy gondolom minden szava szent igaz!!A csuda vigye el! Ezt a

A csuda vigye el! Ezt a "szokásomat" nem tudom elhagyni. Rádöbbenek valamire, és kicsivel utána olvasom ugyanazt:)
Hónapokig "sportoltam" ezzel a kérdéskörrel. Hol, és miért lakik bennem az a valaki, aki rosszat akar nekem, és mindig keresztbe tesz? Miért áll bennem valami ellent mindennek, amit tudatosan szeretnék, amire vágyom?
Már tudom egy ideje.:)
Mindazonáltal nagyon örülök az írásodnak, kedves Anett, mert azt szoktam mondani, amit ketten, egymástól függetlenül ugyanúgy foglalnak össze, írnak le, az nyilván nem lehet tévedés:)Nagyon szívesen...

Kedves Jugik. Bárkinek bármikor.

Ölelés AnettÉn is!

Főnök, szeretlek!
Autóm szeretlek!
Albérlet szeretlek!
Tényleg jó!! Nagyon feldob!
Ezt hallgassátok közben!!!SZERETLEK :D

SZERETLEK :DNagyon köszönöm!

Kedves Anett! Nagyon köszönöm, hogy feltetted ezt a cikket. Fantasztikusan összefoglalja a lényeget.
Egyre világosabbá válik "minden" :P

Szép napot kívánok! JugikMinden sora

nagyon igaz, és ez így is működik. Nagyon jó volt elolvasni és tudatosítani ismét. A jelen pillanatában megélt dolgoknak mindig hálás tudok lenni, és néha könnybelábad a szemem a szeretettől, a hálától, a boldogságtól, és igen, attól a szótól: szeretlek.
Szeretem, ha futhatok nap mint nap és magamba szívhatom a levegőt, a nap sugarait. Szeretem, amikor szembe jön velem egy anyuka pici babát tolva maga előtt, és a gyermek nevet felém, kitárja a karját, mintha azt mondaná: gyere ölelj meg, mert szeretlek.......ezt ma tapasztaltam. Hála és szeretet önti el a szívem, amikor gyönyörködhetem a táj szépségében. Szeretem, ha körülöttem a környezetemben rend van és harmónia, mert akkor vagyok elégedett.
Szeretem, amikor olvashatok ilyen dolgokról és boldog vagyok, mert visszaigazolást kapok, hogy igen, jól csinálom. Szerencsés vagyok, és szeretem magamat! Az életemben minden sikerül, amit elgondolok......mosolyogva, örömmel, szeretettel.....minden kétség nélkül megteremtem. És minden pici teremtésemért hálás vagyok, örülök, és megköszönöm, amikor csak tehetem......mert szeretem.