Az Univerzum nem "katalógus" - avagy a TITOK könyv tévedése?

KatalógusA méltán híres Titok könyv bizonyos apró, de félrevezető, nagyon merész megjegyzéséről van most szó.

"Ez valójában nagyon jó móka. Az univerzum a Te katalógusod. Leülsz, végigböngészed, és azt mondod: „Egy ilyen tapasztalatot szeretnék magamnak, és egy ilyen terméket, sőt egy ilyen embert is.” Te vagy az, aki leadod a rendelést. Ilyen egyszerű." Dr. Joe Vitale

Lelkünk az Univerzum, a Mindenség láthatatlan szálával kapcsolódik. Hiába keressük a különbféle módszerekben, technikákban, egyensúlyunk, önismeretünk megoldásait, ha ezt a láthatatlan szálat elvágjuk - ahogy ez Dr. Joe Vitale által mondottakban ez megtörtént - az Éltető áramlástól vágjuk el magunkat és lelkünket Éltető táplálékától fosztjuk meg. Ember és Univerzum szerves egység. Ezt az egységet gondolatainkkal, érzéseinkkel és cselekedeteinkkel, Belső hangunk vezetésében tudjuk táplálni, támogatni. Nem lehetünk EGÉSZségesek a Mindenség nélkül, hiszen az Egészség azt is jelenti, hogy része vagyunk az Egésznek, ami felelősséget kíván meg tőlünk, figyelmet és kölcsönösséget.

Ha létezésünket a kölcsönösség, az élet értelme, a Mindenség tisztelete táplálja, megértjük, hogy az ember nem Isten, s mégis magában hordozza e lehetőséget a Mindenség részeként. Lehetőségünk kibontani, ébreszteni, teljességünket, de ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy a Mindenséget magunk alá gyűrjük, s "katalógusnak" tekintsük!

Talán mostanra érted, hogy az Univerzum nem pálza, nem egy "katalógus", amiből rendelni lehet. A Mindenséggel való kapcsolat pedig nem "a jó móka" szintje! De ha az ember mégis a fogyasztói társadalom látásmódja felől közelíti meg, s eképpen növeli mágnesét, akkor ennek súlyos következményeivel mindannyiunknak számolnia kell. S ezen súlyos következmények nincsenek távol tőlünk. Mindannyian ismerjük az erdőírtás, szennyezés, káros ápoló és tisztítószerek emberi életünkre vonatkozó hatásait.

Emberi mivoltunknál fogva, megvan a képességünk arra, hogy a kölcsönösség szándékával kapcsolódjunk a Mindenség tápláló Forrásához. Ehhez szükségünk van magasabb, nemesebb érzelmekre, gondolkodásra és a felelős cselekvésre, valamint mindezek ébresztésére! Ez az Út az érett, felnőtt, felelős ember sajátja. Ez az Út nehezebb ugyan, de törekvésében a jobbítást tartja szem előtt, a kizsákmányoló tendenciával szemben!

Knolmár Marica

Hozzászólásokés egy példa

bocsi, még annyit
van egy példám az életemből...a sors úgy hozta, hogy mai napig anyámmal kell együtt élnünk, igaz külön bejáratú a lakás, de mégis csak vele...már többször éltünk külön, dehát csak itt ragadtam, erre volt anyagi fedezet...és mondanom sem kell, hogy a legnagyobb jóindulattal sem lehetne harmonikusnak nevezni ezt az együttélést... és nem azzal van a baj, hogy nem kívánok hittel, vagy ne látnám magam az új saját házamban, sőt biztos vagyok benne, hogy megkapom...de érzem, s legbelül tudom, hogy még nincs itt az ideje, valami olyat kellene megtanulnom ebből , amit ezidáig még nem sikerült....s pontosan ebben látszik az atyai gondoskodás...elmehetnék fejjel a vak, zord világnak, de egy albérletet nem tudnék kiköhögni, ezt meg nem tudom eladni....meg várhatok is, Apám tudja, hogy mi a szívem vágya, s már készül is a házam, ebben biztos vagyok, de még nem kaphatom meg....és nem azért mert rosszul csinálok vagy gondolok...szerintem
na tényleg jó éjszakát mindenkinek:))) mindjárt szülinapom lesz:oszuper

Szia Mindenki,

nagyon jó, hogy mindenki elmondja a véleményét és igazából nem is az a fontos, hogy meggyőzzük egymást, hanem az, hogy mindenki találjon valamit, ami neki pont most kell, amire szüksége van. Persze mindezt úgy. hogy ne bántsunk meg másokat. Azt gondolom, s az életemeddig ezt is igazolja, hogy mindenki annyi információt és segítséget kap, ami neki pont kell az adott fejlődési szintjén, s mivel mindannyian más szinten állunk, bizonyos dolgokat másképp élünk meg. A cél ugyanaz, de mindenkinek más az útja. Az én meglátásom az életemről, hogy fejlődni és tanulni jöttem, s hogy ez milyen gyors folyamat csak rajtam áll, s biztos vagyok abban, hogy amint kész leszek valamire azt meg is fogom kapni, s ha megkapom az egy jel lesz, hogy valamit megint megtanultam. Szerintem a katalógus szó valóban kicsit erős, de ha abból indulok ki, hogy olyan emberekkel akarták ezt megértetni akik másképp gondolkoznak és nem értik az ilyen gondolatokat, akkor talán használható ez a kifejezés. Az már más lapra tartozik, hogy aki tovább halad az megérti, hogy hogyan is működik valójában. Én sem értem egészen, de talán fogom....egyet tudok biztosan, igyekszem jó ember lenni, de boldog is, s vannak bizonyos dolgok amik a boldogságomhoz kellenek, de azokért sokat kell tanulnom az élet során. Eddig mindent megkaptam amire szükségem volt, de lehet csak évekkel később, s utólag meg is értettem, hogy miért....azt gondolom, hogy vannak vállalt feladataink, vannak hozott dolgaink, van egy eredeti célunk, amiket nem tudunk megtagadni....pl: én hiába akarok híres operaénekes lenni, ha nincs hozzá hangom. de tudtam, hogy mire van szükségem, s megtaláltam azt a szakmát amiben talán meglelem a helyem...most tanulom, tanultam már sokfélét, s soha nem kaptam állást azokban a szakmákban, de valószínűleg azért mert akkor arra nem volt szükségem. Igaz én a Jóistent apámnak tekintem...olvastam itt egy helyen, hogy egy szülő miért ne teljesítené a gyerek kívánságait ? Pedig van hogy nem teljesíti, de pontosan azért mert szereti....hiába kéri a gyerekem, hogy hétköznap had legyen fent éjjelig, ha egyszer tudom, hogy az rossz neki, nem teszem meg...ugyanakkor a kést odaadom a kezébe, hiába tudom, hogy elvághatja a kezét, merthogy neki is meg kell tanulni vele bánni....de, ha megkér, hogy vegyek neki egy apróságot, vagy játszak vele hétvégén, akkor igyekszem teljesíteni....szerintem valahogy így működhet ez is....ha tényleg egyszerűen fekete vagy fehér lenne, akkor nem lenne ez az oldal, mert mindenki egészséges, szép, gazdag és boldog lenne a legjobb munkahelyen.....tanuljunk, tapasztaljunk és utána gazdagodjunk és kívánom, hogy mindenki megkapjon annyit amire neki szüksége van a boldog életéhez
köszönöm annak aki elolvasta, és bocsánat, ha kicsit összekuszálódott, de olyan nehéz elmagyarázni amit gondolok:)))Kedves Artemisia!

Kívánom neked Teljes Fényességedben való megtapasztalásod Léted minden pillanatában!!!

Az ÚT belőlled indul s hozzád tér vissza...
Szeretettel ZitaKedves ElvenSpirit!

Eszembe jutott a hozzászólásoddal kapcsolatban,hogy vannak olyan utazási lehetőségek,amelyek "tiszták",na de nem a luxusról és kényelemről szólnak inkább arról,hogy megismerjük valamennyire a világot-a Baraka világjáró klub is ilyen például.Biztos,hogy nehéz lemondani a jól megszokott dolgoktól,amik csillogóak,de ha egyszer csillog legbelül kedves barátom,akkor oly mindegy...persze ezzel nem azt akarom mondani,hogy én vagyok a legtermészetvédőbb ember,de ez szépen lassan fog kialakulni...reméljük!

Szeretettel,ArtemisiaDrága Zita!

Ez az írás annyira tökéletes és kerek számomra-nem is lehet nagyon hozzátenni semmit-ezekre a dolgokra ébredtem rá...de még hosszú az utam,amely sosem ér véget!

Szeretettel,ArtemisiaTUDOM HOGY VEZETVE

TUDOM HOGY VEZETVE VAGYOK!!!TUDOM MINDEN ELJÖN HOZZÁM AMIKOR ITT AZ IDEJE!!!
FELAJÁNLOM MAGAMAT!!!FEL...A LEGFELSŐBBNEK...Nem agyalok mer tudom a kinti világ belsőm tükörképe!A promléma csak egy dolog az elme szüleménye...mindenre van megoldás!Nem agyalással oldom meg azzal csak magam kergetem a kétségbeesésbe.Tudom hogy értem van Minden!Megengedem magamnak hogy jól érzem magam!Elengedem a kételyt a sérelmeim!Elfogadom amit az élet elém hoz bármi is az...mert tudom az Élet változás és a jelenben élve minden áramlik és átmossa a problémát!
Amikor a legsötétebb az éj KÖZEL A PIRKADAT!!!Vidáman csendül a szívemben a dal ÉLEK ÉLET!!!Nem sóvárgok vágyok mert Tudom amikor szenvedek csiszolódik a gyémánt fejlődök így tanulok SZERETNI!!!Mert a szenvedés is lehet tanító és a Teljességben megszűnik abban a pillanatban ha felismerem magamban az Okot...bennem van a gigi saját szeretet minőségemben,nem mások hibája!!!
Nem vitázom de meghalhatom a tükreim ha szólnak hozzám...véleményem nem vita tárgya csak személyes megtapasztalásom kijelentése...Tükör nélkül nem látnám milyen színű a szemem amely ablakon kitekintek ÉN A LÉLEK!!!Minden lélek természetéből fakadva szép és fényes...a Világ Lélek szülötje VAGYOK AKIVEL EGY VAGYOK a SZENT SZELLEMBEN!!!Testvérem minden Lélek így hát...vannak öreg és vannak fiatal Lélek testvéreim akiket egyaránt SZERETEK!!!ITT a Földi létben e világban csak szerepet játszok amit magam választottam testvéreimmel egyeztettem hogy kölcsönösen tanuljunk növekedjünk a Teremtő gondviselésben...Kedves ElvenSpirit

Megértem amiről írsz...a benned élő erkölcs csatázik a személyes vágyaiddal,miközben lefuttatod az elmédben a kinti világból tapasztalt emlék képeid a pazarlásról,habzsi dőzsiről.No lám lám...látod azt már tudod mit nem akarsz és ez is jó....DE!!!Engedd el ezeket a gondolat fojamokat-csomagokat,képeket mivel tudod ezt nem akarod!Figyelmed célpontjába azt tedd amit a szíved diktál és ez nem gondolat hanem érzés ami teljességel és nyugalommal tölt el.Megfogalmaztad TE magad hogy szeretnéd a JÓ LÉTET csak hozzá fűzted a negatívumot mások hogyanjairól.Ne félj mert a félelem is érzés és teremt,értem ezalatt azt hogy félsz hogy te magad ne válj azon embertipussá akik a habzsi-dőzsi szerepüket játszák...Hát TUDD azt TE milyen szeretnél lenni,mi több érezd át magadban hogy már eleve az vagy aki VAGY-Teljes!
Minden eljön hozzád mert MINDEN VAN ha a jelenedben maradsz!Nem ártasz ha nem arra fordítod figyelmed!A szándék fontos!!!A KÖSZÖNÖM pedig a hála kifejezése szavakban...és tudd átélni!Az Ige avagy a teremtő SZÓ melyről a Biblia is írt a LEGYEN!!!EZ A TITKOK TITKA A TEREMTÉSBEN!!!Felszólítás cselekvésre-teremtésre.
Minden az egyszerűségen alapul gyakran a szemünket majd kiszúrja annyira ott van előttünk a válaszok és Igazságok!
A Szeretet a leghatalmasabb erő,ha ebből teremtünk nincs kétely sem gyarlóság!A Világ Béke is belőllünk kell hogy kiinduljon és a mi családunkból...mi is gyöngyök Vagyunk az egészen és ha a közelünben lévőket ilymódon rezegtetjük itatjuk át a Világ béke is elérhető!
Minden gyöngyszem érték!!!Andromed Kedves!

Hihetetlen jól fogalmazol!
Oly összeszedettek,tartalmasak gondolataid!
Naggyon-naggyon örülök,hogy Te itt vagy eme oldalon és segíted az Egységet!!:)
Köszönöm!!
Hiszek benne és tudom,hogy egyre többen és többen leszünk..
Ölelés:
Dindus

Felismertem Magamat Benned!Ez Csodálatos.Végre emlékeztem,amit tudtam rég.......Bizony ide kapcsolódik.

Bizony ide kapcsolódik. Nagyon is. Ha viszaolvasod a komenteket akkor lelsz köztük olyan hozzászólásokra amik arról szólnak hogy érdemes e olyan dolgot kérni ami nem használ az egésznek csak a kissebb, elkülönülő részeknek. Szerintem visszaolvasva ezeket te is megérted hogy nem érdemes :)Lehet nem teljesen ide kapcsolódik

Lehet, hogy nem teljesen ide kapcsolódok, de nekem a következő dolog jutott eszembe a cikkről. Sokan vágyunk anyagi dolgokra is a lelki fejlődés mellett, én sem vagyok kivétel, például jó autóra, utazásokra stb. Azonban én például ezeket nem tudom teljes lelkiismeretfurdalás nélkül kérni, a következők miatt. Amikor egy jó autóra vágyom, a mostani is nagyon tuti kis példány, akkor valahogy én sosem tudok megfeledkezni arról, hogy ma még az autók üzemeltetéséhez szükséges üzemanyag bizony szennyezi a Föld levegőjét, amit én percenként többször is belélegzem. Amikor utazásra vágyom, akkor sosem tudok elfeledkezni arról, hogy a szállodákban ahol megszállok, főleg a többcsillagosakban, micsoda pazarlás folyik: gondolok itt arra, hogy a takarítók égve hagyják a lámpákat, hogy a betérő utazót ne egy sötét lyuk fogadja, a szemetesekban naponta cserélik a nejlont, pedig lehet, hogy csak egy koszos papírzsepit dobtunk ki és bőven lenne még hely egyéb szemétnek, a félig elhasznált szappant vadiújra cserélik, pedig mi elhasználnánk teljesen a régit, a poharak az új vendég számára nejlonzacskóba vannak csomagolva stb. Szóval a kérésem teljesülésével igazából egyidőben ártok is saját magamnak, hiszen én is az egész része vagyok.És gratula az adminoknak

És gratula az adminoknak hogy feltettek címlapra egy olyan témát ami nem csak azt váltja ki az emberekből hogy: úgy úgy, igen igen :) :) Bátrak vagytok! És pont ez az amire szükségünk van, bátran szembe nézni az ismeretlennel.Zita én jól egyetértek

Zita én jól egyetértek veled :) Tisztán felvázoltad a kommentedbe mindazt amit meg akarok tapasztalni és valóságként látni.Drága Dodola!

Beleborzongtam attól,hogy más is érti amit mondtam...bár csak idéztem..sokkal szebben bánsz a szavakkal,mint én-sajnos nem mindig tudom pontosan kifejezni magam-ezért sokszor hülyének is néznek a"kinti"világban...de itt barátokra ,rokonlelkekre találtam.

Szeretettel,ArtemisiaMindketten kifejtettük

Mindketten kifejtettük álláspontunkat. Egyikünk sem akart győzni, csak meg akarjuk jobban érteni a világot.

Én Maricában egy nagyon jó szándékú, intelligens embert ismertem meg, akit nagyon zavart egy üzleti szó.
Biztos vagyok benne, hogy Ő is csak a jobb megértésre törekszik. Én is fenn akadok dolgokon és örülök, ha van, aki kicseréli velem gondolatait! És ez nagyon jó!

Dodolám, lehet, fáradt vagyok, sokat futkostam,mert itt, Nyíregyházán nagyon készülünk a március 29.re!

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Kedves Csilla!

Hasonlót szerettem volna megfogalmazni, mint amit Artemisia írt. Nagyon igyekszem, hogy érthetőbben tudjam kifejezni magam. Hiába, ez a szavak ereje, feladja nekem a leckét, hogy megfelelő módon tudjam kifejezni a gondolataimat.
-"Ma tudatosan védekezés nélküli alapállást őrzök magamban.Lemondok arról az igényről,hogy védjem az álláspontomat. Nem akarok meggyőzni másokat,hogy elfogadják a véleményemet.Nyitott maradok minden álláspontra,és nem ragaszkodom mereven egyikhez sem"

Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosSzárnyas secret admin?! Ő tud erről?

Inkább angyalszárnyas secret admin! Azt már el tudom képzelni! :)

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Drága Dodola!

Kérlek, bocsáss meg érte, de nem értem, mit beszélsz! Isten engem úgy segéljen!

És nagyon elnézést kérek, de amit mondasz, az nekem túl magasröptű!

Csillád
„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Kedves Zita és Artemisia!

Jókor szóltatok, jó helyen és nagyon fontos dologra hívtátok fel a figyelmünket! A gondolataitok fennséges sasmadarak, amik nyakon csípték az "igazam hangoztatásának csapdájában" vergődőket. De lehet, hogy nem a sas, hanem Secret Adminunk volt, akinek közben szárnya lett:)

Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosKedves Csilla!

Elmélet, élet, vita, megismerés, öngyilkosság…A szavaknak, a gondolat verbális kifejezésének óriási ereje van. Befogadni a gondolataidat csak akkor tudom, ha az egom félreáll. Ilyenkor vagyok üres, de megtermékenyíthető. Nincs bennem előítélet, vélemény, magam gyártotta kép, olyannak látom és fogadom el a gondolatodat, amilyen. Engedem, hogy hasson rám, anélkül, hogy a gondolatod hatása alá kerülnék. Szívemben megjelenik a hű tükörképe anélkül, hogy befolyást gyakorolna rám. Ez az objektív tudás. Kívül derű - belül erős nyugalom. Odaadom magam a gondolatodnak, de uralkodni nem tud fölöttem, mert nem öngyilkosságból vagy gyengeségből, hanem erőből engedem, hogy bennem éljen! Ha tökéletes az összehangoltság így működünk ketten, hárman, tízen vagy mindnyájan. Ilyenkor együtt is vagyunk és külön is.
Sok szeretettel ölellek:
Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" Ákoskedves Mindenki!!!

Ahányan vagyunk annyi félék vagyunk de még is Egyek!Az élet attól szép mert sokszínű és gazdag...
Gondolkodunk,mindannyiunknak van véleménye a saját megtapasztalásaiból avagy elmélkedő megfigyeléseiből de a lényeg EGY!!!
önmagunkban fejlődünk és a saját EGY belső utunk járjuk ami összekapcsol a NAGY EGY-el amiben mindannyian VAGYUNK!
Amint fent úgy lent és amint lent úgy fent...no meg amint benn úgy kint.
A dolgok nem a szavaink szintjén dőlnek el hanem a lényeg,hogy mi van a szavak mögött,milyen töltet,milyen minőség.
A gondolat maga az öszpontosított figyelem és ahová a figyelem irányul oda folyik az energia.
Az Univerzumj,hogy katalógus e vagy sem nem ez a lényeg,mert ugyebár itt Most ez a téma folyik erre Figyelünk,különböző mögöttes töltetekkel!
Mindenki a maga Magvát adja saját gondolat soraihoz,Önmagából egy eszencia részt fűz a témához DE a lényeg hogy mindannyiunk megtapasztalása más lessz ez ügyben.
Aki elent mondásokat talál kinti szavakban abban belül is ellentmondás van.
Aki kételkedik az kinn a hétköznapi létben is hasonló szitukkal találkozik.
A hasonló gondolatok hasonló megtapasztalásokat vonzanak és újjabb hasonlatos gondolat csomagokat.
A SZERETET a leg hatalmqasabb erő az ARANY közép ÚT!!!Ezt tanuljuk mindannyian itt a Földön,hogy más szférákba nőjjünk bele illetve kiteljesedjünk benne az Egészben!!!
Ennek az útja az Önmagunkban való kiteljesedés!!!
A kinti világ amit tapasztalunk belsőnk tükre.
Amikor megszünnek a vágyak akkor válunk Teljessé!!!
Ekkor megéljük önmagunk saját létünk a jelenben amivel egyé váltunk.
A szinkronicitás ekkor automatice működik.
Nem agyalunk nem vágyakozunk csak ÉLÜNK!!!
Minden eljön hozzánk mert mi VAGYUNK a MINDEN amivel egyé váltunk!
Isten megtapasztalása az anyagban a pillanatban!
A gondolat is anyag a mult tükre csak emlék elmult megtapasztalásaink gyüjteménye.
Legyünk nyitottak az Újra a változásra!Amiben tudatosodunk azzá leszünk a fejlődés örök mert Egy körben Vagyunk és a kör Maga az ami folytonosan tágul....
SZÉP NAPOT MINDANNYIOTOKNAK TÁRS TEREMTŐIM!!!Kedves Dodola!

Ha a nézeteltéréseket az emberek nem tisztázzák, azzal szőnyeg alás seprik a szememet!
Én tisztelem Maicát, örülök a felvetésének, mert ha ő megtartja magának ezt a katalógus elméletet, sohasem ismerhetjük meg egymás álláspontját!
Latinul a VITA az életet jelenti!
A vita maga az élet!

Amiről TE beszélsz, az a hagyjuk rá a másikra, osszuk meg, aztán várjuk a csodát, okos enged szamár szenved alapon, az maga az öngyilkosság!
Nem működik!

Szép napot kívánok! Szeretlek Benneteket! És örülök, hogy tisztázhattuk a véleményeinket!

Csillátok

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Kedveseim! Mosolyogj Magyarország!

Nem történik itt és most semmi más, csak kommunikáció zajlik! A résztvevők személye erre a garancia! Nevessetek egy nagyot, és gondoljatok arra, mennyi új tudás bontokozott ki eddig a leírt sorok segítségével! Hálás vagyok ezért Nektek!
Biztosan többen ráismertek majd az alábbi idézetre. Egyelőre én itt és most ennyit tudok hozzátenni, és legszívesebben átölelnélek Benneteket!
"VITATKOZÁS
A vitatkozás a különbözõ álláspontok szóbeli összecsapása. Célja az, hogy a másikat rongáljuk, és megindokoljuk, hogy a kapcsolat - természetesen a másik miatt - miért nem mûködik, vagy egy nézeteltérés miért csak az általunk javasolt módon oldható meg. A vitatkozás ellentéte a kommunikáció. Ha nem vagy biztos benne, hogy éppen kommunikálsz-e vagy pedig vitatkozol, akkor valószínû, hogy az utóbbit teszed. Van egy tévhit, amely szerint a viták elkerülhetetlenek egy kapcsolatban. Ha te is ezt hiszed, akkor a kapcsolataid a viták megnyerésérõl szólnak.
Felteszek néhány kérdést: Ha egy vita kellõs közepén egyszerre csak te lennél a másik, hogy alakulna a vita? Továbbra is kitartanál az álláspontod mellett? A vita hirtelen értelmetlenné válna, nem igaz? Megmondom neked az igazat: te vagy a másik ember (is). Amikor igazán tudod, hogy ki vagy, akkor te vagy a másik ember. A másik ember része az élményednek, amelyet te magad teremtettél. Egyazon lény vagytok, két különbözõ bõrzsákban, két különbözõ elmével.
A vitában az egyik embernek igaza kell hogy legyen a másik rovására. A kommunikációnak ezzel szemben az a célja, hogy két ember tökéletesebbé tegye egymás számára az élet élményét, és támogassák egymást céljaik elérésében.
A vitatkozás nem szükségszerûen hangos és/vagy goromba. Lehet finom, illedelmes hangvételû is (burkolt agresszióval telítve). A kommunikáció viszont nem feltétlenül finom és/vagy udvarias. A vitát és a kommunikációt a mögötte meghúzódó szándék különbözteti meg egymástól. A vita célja a másik ember legyõzése, leigázása. A kommunikáció célja a bizalom megteremtése. Akár kiabálhatsz is a másikkal, vagy lehetsz vele erõteljes. Ha az építés, nem pedig a rongálás a szándékod, akkor elõbb-utóbb veszi az adást.
Amint rájössz arra, hogy te okoztad a vitát, abban a pillanatban abba is tudod hagyni. Senki sem tud vitatkozni egymagában. Akkor ébredsz rá, hogy a vitát te idézted elõ, amikor felismered azt, hogy vitatkozni nem jó és nem rossz, a szó erkölcsi értelmében. Csak vannak következményei. Ameddig abban a tévhitben élsz, hogy a túlélésed múlik azon, hogy igazad legyen, nagyon sokat fogsz vitatkozni. Amikor megéled azt, hogy alapvetõen nagyszerû lény vagy, rádöbbensz, hogy vitatkozni teljesen fölösleges. Mint utaltam rá, a vita szóbeli hadakozás, és egy háborúban nincsen gyõztes. Oszd meg másokkal, ha van mit. Ha nincs, maradj csendben. Csendben lenni, vagy csak egyszerûen lenni, az teljesen helyénvaló dolog."

Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosKedves Csilla!

Rendben. Marica? Marica kedves! Én bedőltem?! Honnan veszed ezt a marhaságot

idézem a hozzám intézett szavaidat:

Sze, 03/19/2008 - 09:51 - Knolmár Mária -...
Kedves Csilla!
"Ha valóban úgy látod, ahogy leírtam és idézted is, akkor látnod kell az ellentmondást is, valamint azt is értened, mit jelent következményeivel együtt, ha valaki az Univerzumot " katalógusnak" nevezi! Egyszerűen arról van szó, hogy bedőltél valakinek, valaminek és nem figyeltél arra, ami a Te sajátod."

És még Te beszélsz emberi játszmákról? És le akarsz alázni engem egyetlen mondattal? Kicsit eltévedtél, kedves!

Én semminek sem dőltem be! Beszélj inkább saját magadról! Ideje lenne lassan felébredned, mert nem látod azt összefüggéseket!

Ami velem történt, arról pedig én csak annyit mondhatok, a Titok felnyitotta a szememet és adott egy csodálatos rálátást a világ működésére, azaz a saját működésemre, mert hogy minden és mindenki egy!

Megerősített benne, azaz út, amin járok, HELYES!

Mi, akik mostmár követjük a Titok üzenetét, ezt nem csak mondjuk, hanem éljük! Óriási különbség!

Nem értem, mi lehet ebben a nem érthető? Te szajkózol egyetlen szót a Titokból, anélkül hogy az egész könyv üzenetére fókuszálnál!

Pedig a Titok üzenetében ez a katalógus dolog csak egy a sok közül és pusztán azt a célt szolgálja, hogy a mai kor embere jobban megértse, mennyire hatalmában áll megkapnia azokat a dolgokat, amikre vágyik!
Gondolok én itt például egy sikeres munkahely megteremtésére, boldog párkapcsolatra, gyermek születésére a családban, stb.

Ha én szerinted bedőltem valaminek, akkor sajnos rólad meg azt kell mondjam, itt az ideje, hogy a szemellenződet levesd, mert Te nem egy ló vagy, amit beimdomítottak, hanem egy érző, és 2008-ban itt, a Föld bolygón élő ember!

Te valamit irtóan félreértettél, és nem tudod túl tenni magadat egy szón, pedig a Titok üzenete pont az, amit te hiányolsz benne!

Szó sincs arról, hogy pusztán anyagi szükségletek kielégítéséről szólna!
Annál sokkal mélyebb az ünezet! Pontosan azt a bibliai tézist támasztja alá: kérjetek és adatik nektek, zörgessetek és megnyittatik, keressetek és találtok!

Megmagyaráznád nekem, hogyha a világon sok milliárd keresztény ember él, akkor mi a csudáért nem így élnek?

Pedig a Biblia ezt üzeni nekik! Bár Jézus Krisztus nem katalógusnak nevezte az Univerzumot, de üzenete félelmetesen egyezik a Titokéval!
Hiszen Ő azt mondta, Isten a szívünkben lakik!

És még azt is Jézus Krisztus mondta:
"Ha csak akkora hitetek lenne, mint egy mustármag - amit alig láttam, pedig a kezemben tartottam -, ha annyi hitetek lenne, azt mondanátok ennek a hegynek: „Menj innen amoda”, és elmenne, ha akkora hitetek lenne (lásd Máté 17:20). „Óh kicsinyhitûek”

És még azt is Ő mondta: építsetek templomot, de kőből, hanem a szívetekben!

A Titok pedig azt mondja, a Te Dszinned Benned lakik!

Akkor most kedves Marica! Ki dőlt be és minek?!

Máskor megkérnélek, hogy gondosabban fogalmazzál, mert itt ezen a portálon nem szokás egymást sértegetni! És ha valamit nem értesz, akkor magadról beszélj, ne másokról, pl. rólam! Mert ha a játszmákat ismered, akkor tisztában vagy vele, hogyan lehet másokat megfélemlíteni, és lealázni.

Bízom benne, nem ezért jöttél ide és abban is, minél hamarabb megérted, minden érted van az Unvierzumban és nem ellened!
A Titok pedig főként!

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Kedves Mindnyájan!

Talán mostanra lecsitultak a kedélyek és megértjük, mennyi kárt okoz az önösség, a saját sérelmek és téveszmék dédelgetese! Mennyi baj származik abból, ha az ember mintegy automatikusan a sérelmein keresztül és így a játszmákat erősítve akaratosan, a saját igazát erőltetve próbál meg kapcsolódni másokhoz. A lényegről mindezek okán elterelődött a figyelem!
A helyes hozzáállás, a másik ember kellemetlenségének kibírása , az értő figyelem, az elfogadás kihívása medrébe tereli az embert, oda, ahol a Szív Ereje a szeretet kibonthatja magát! Knolmár MaricaAndromed és Monyo írása

Andromed és Monyo írása gyönyörű...köszönöm!

Szeretettel,ArtemisiaKedveseim!

Eléggé kellemetlen ez a hangnem ezzel a bloggal kapcsolatban-ilyenkor hol a szeretet-pár ingerült ember véleménye,ami a sértett egóból jön(vagy a kételkedésből-különben miért háborodna fel bárki is)...én csak ezt tenném hozzá-"Ma tudatosan védekezés nélküli alapállást őrzök magamban.Lemondok arról az igényről,hogy védjem az álláspontomat.Nem akarok meggyőzni másokat,hogy elfogadják a véleményemet.Nyitott maradok minden álláspontra,és nem ragaszkodom mereven egyikhez sem"

Szeretettel,ArtemisiaSzerintem pedig így van:

Szerintem pedig így van: amit kérünk, azt szállítja. Csak nem mindig könnyű ÖSSZHANG-ba kerülni a kérésünkkel. Mert mi van, ha pl. azt kérem, hogy tudjak repülni. Szárnyak nélkül. És ezt is lehet, mert az Uni leszállítja, csak képtelen leszek elfogadni, mert hiszen senki sem repül, én nem tudok őszintén hinni abban hogy lehet, ha egyszer mindenki a környezetemben azt hiszi hogy nem. Vagyis egyedül ehhez kevés lennék, vagyok, most még... de ha már elég leszek hozzá, akkor nem is leszek itt...Köszönöm, igazunk van. :)

Köszönöm, igazunk van. :)Kedves Andromed és Monyo!

Most már többször elolvastalak Benneteket, de még mindig nem értem, nem világos.
Én egyszer egy hasonlóan bonyolult eszmefuttatásomra ezt a választ kaptam Darnel Christiantól:
"Ha azt hiszed, hogy érted a kvantumfizikát, akkor nem érted a kvantumfizikát."

"Élj....a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery