A második

titok kettőFeltűnt, hogy itt az oldalon a titok három lépéses folyamatából leginkább az első és az utolsó lépéssel foglalkozik szinte minden írás. Sok inspiráló ötlet volt már a "Kérj" témakörben, honnan tudhatjuk hogy mit is akarunk valójában, mit és hogyan kérjünk, stb, ugyanígy a "Fogadd el" lépéssel is sokat foglalkoztunk már, hogyan lehet ráhangolódni a vágyaidra ahhoz hogy sikeresen be tudd őket vonzani. Amivel szinte soha nem foglalkoztunk, az a "Várj!".

Vajon hogyan tudsz jól VÁRNI?

Elsőre úgy tűnhet, hogy ez egy passzív folyamat, és egyszerűen türelmesnek kell lenned. Ezt nem osztom! Pont ez az a szakasz, amikor a legéberebb figyelem kell ahhoz, hogy észrevedd mi történik körülötted!

Azt figyeltem meg, hogy az emberek többsége, amikor nagyon vágyik valamire, legtöbbször olyan dologra vágyik, ami amúgy ott van az orra előtt. A Daewoo alapító-elnöke Kim Woo-choong írt egy könyvet aminek az a címe hogy minden út arannyal van kikövezve. S ez legtöbbször így is van, csak nem vesszük észre.

Persze amikor újra és újra szembekerülünk ugyanazzal a problémával, nem értjük hogy miért, és főleg azt nem látjuk, hogyan kellene változtatni. Mondok egy pofonegyszerű megoldást: figyelj, légy ÉBER, s vedd észre, hogy ahol eddig mindig jobbra mentél, ott most először végre balra kéne!

Az ébreséghez amiről beszélek, nagyon fontos a TUDATOS FIGYELEM gyakorlása. Amikor nem csak úgy bambulunk, vagy nézelődünk de közben máson jár az agyunk, hanem minden gondolatot elengedve, nyitottan, lazán, átélve a környezet minden rezdülését, szinte eggyé válunk az univerzummal. És ha rá vagy hangolódva a vágyaid tárgyára, észre fogod venni, hogy mikor mit (és merre) kell lépned!

HozzászólásokIde illik:

Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen. - Albert Eistein
---
zollerke"Az út örök és tétlen, mégis végbevisz mindent....

észrevétlen." /TAO/