A Titok

Rhoda ByrneEgy újabb fordítással jövök ma, ezt a Titok hírlevélben kaptam nemrég: "Bármilyen érzések is vannak benne most éppen, azzal vonzod a holnapot.
Az aggodalommal még több aggodalmat vonzol. Idegesség még több idegességet. A boldogtalanság még több boldogtalanságot vonz. Az elégedetlenség pedig még több elégedetlenséget. De ugyanígy: az öröm még több örömet vonz. A boldogság

még több boldogságot. A béke pedig még több békét. A hála még több hálát vonz. A kedvesség még több kedvességet. A szeretet pedig még több szeretetet vonz.
A te feladatod egy belső feladat. Hogy megváltoztasd a világot, mindössze annyit kell tenned, hogy megváltoztatod azt, ahogyan érzel. Milyen egyszerű, nem?

Az öröm legyen vetetek,

Rhonda Byrne
A Titok film írója"

HozzászólásokBocsánatot kérek! Személyeskedésem miatt töröltem előző

hozzászólásomat. Sajnálom! Belátom hiba a személyeskedés. Köszönöm, hogy ezt felismerhettem!

Sokszor gondolkodtam már mit tudok kezdeni, a negatív ellenpólust képviselő emberekkel.
A ....hez hasonló hozzászóló emberekkel. Sokszor. Meggyőződésem, hogy, amikor nem vagyok ezen az oldalon, a világ, és az engemet körülvevő, körbefonó világom, tele van olyan emberekkel, mint ők. Miért? Mert a negatív gondolkodás ma még az uralkodó légkör. Az iránymutató tendencia, ugyanis, ahhoz, hogy ez ne így lehessen, dolgozni kéne az EMBERISÉG-nek magán...., mert az értéket Meg kell teremteni: dolgozni a jövedelemért; dolgozni a kiskertben, ha haszonnövényeket akarunk, tanulni az iskolában, ha előre akarunk haladni, stb.

Mert milyen ember Ő, aki az ellenpélda? A másik oldalt mutatja nekem meg, azt amelyikben már eleget éltem, és most már nem szeretnék erre az életemből hátralevő villanásnyi, röpke időre abban a légkörben, gondolkodásban létezni.

A világ, az én világom is, ugyanúgy tele van olyan emberekkel, akik nem törődnek a széppel,
a másik oldalt képviselik, azt az oldalát az Életnek, amelyikből, amelyiktől én már régtől fogva, meg akarok szabadulni.

Miért akarok én ettől megszabadulni?

Mert erős bennem az elvágyódás az eddig teremtett valóságomból. Nem teremtettem tudatosan azt az életemet, ezért, most, amikor már a TUDATOSSÁG magas iskoláját élvezhetem, igyekszem magamnak olyan életet teremteni, amiben élni öröm, és jó,

és ehhez olyan embereket bevonzani, akikkel közösen egymás életének színvonalát MEGEMELHETJÜK.
Addig, amíg Titok film nem láttam, bizony rosszul teremtettem. Csak lézengtem életemben, és vártam a SÜLTGALAMBRA, ami csak nem akart a számba belerepülni!
Addigi életem uralkodó rám gyakorolt hatásában "üresjáratú" perceim voltak zömmel, és mindig unalomhoz vezetett ez az állapot, pedig kerestem a kiutat ebből. Mégis!

Ám amióta idelátogatok az oldalra, nincsenek ilyenek.
És, legalábbis, egyre ritkábbak, mert akkor is segítenek az itt író társak ezt az érzést magamban felismerni, amikor magam nem veszem észre.... és! az, hogy segítenek, már megéri az itt eltöltött időt.

Nekem a fölényes, szkeptikus, a mindenben csak hibát kereső, "másik oldal" nem kell, aki lenéz és fölényes, arrogánsan kezel mindenkit, nem kell már. Elengedem jó szívvel őket.
A múltban jutott bőven belőlük nekem is. Kaptam, hisz bevonzottam, személyiségemmel, és a döntéseim nyomán elszenvedtem jó pár ilyen mentalitású embert.

Ma, amikor a szeretet és hála a fő motiváló érzésem, már be sem vonzom az olyan gondolkodású embert, mint ők. Bocsánat, számomra ők az ellenpólus.

Itt mindenki tolerálja a másikat- én azt látom, egyedül ők nem.
Viszont, tiszteletre méltó, ahogyan felvállalják magukat.

Az én tudom, hogy nekem ez nem jó, nem kell, ergo, nem tudok már vele mit kezdeni, csak el kéne tudnom mégis őket fogadni. Na és ez okozza a gyötrelmemet: hiszen az E L F O G A D Á S magasiskolája akkor ők a számomra.

Milyen jó, hogy ezt így kifejthettem! Ha őket elfogadom, el tudom az olyan embereket is fogadni, akkor egy elfogadással kapcsolatos nehézségem egyikét le tudom magamban győzni.
Köszönöm Uni, hogy hozzászólásom göngyölítése rávezetett a megoldásra. Ugyanis, eddig is kerestem, csak nem ott, ahol kellett volna, legalábbis, most nekem úgy tűnik.

Akkor ezennel kijelentem, hogy megbocsátom magamnak, hogy nehezen tudom megbocsátani, és felejteni, ellenszenvemet .... iránt,
és mától igyekszem elfogadni őt. Megbocsátani magamnak, hogy ez nehezebben megy, mint vártam, mert annyi előítélet van bennem iránta, negatív, fikázó, csúnya beszólásaiktól, és ezért elnézést kérek most!, hogy megírom, hisz tanítanak ők is, mint mindenki-mindenkit.

Csak azzal az előítélettel tarkított nézetemmel irányába, kéne tudnom már mit kezdeni!

Igen.

Tudom, kellenek a két pólushoz az emberek, mivel duális világban élünk.
Ám ha nekem erre van szükségem, átmegyek az NLCaféra, vagy INDEX.hura, vagy akármelyik más linken működő fórumba. Ott az a fölény még az uralkodó tendencia.
Ott, a számomra cseppet sem kedves, másik oldalt képviselik még az emberek, és bizony, kőkemény odamondogatás van. Oda-vissza.

Nekem azonban éppen ez kell, amit ez az oldal tud adni, ahol csend és béke van, és szeretet, és elfogadás.... akkor nekem sérti a "másik oldal" harsány harsogása érzékeny fülemet.

És! Nem mintha nem lennék magam is néha olyan, mint ők!!! Nem ezt akartam kifejezni az eddig elmondottaimban.
Csak, ha nekem bajom van valakivel is, akkor én igyekszem őt felemelni magamhoz, és úgy elmondani neki, azt ami engem bánt, ővele kapcsolatban. És! Hogy ez nem mindig így sikerül? Ilyen is van. Törekszem a jobbra, ám van amikor kifogok magamon, és nem az történik. Elfogadom.

Fontos számomra, hogy tudok e neki adni! Amiből a továbblépéséhez szükséges pluszt, amit sehol máshol nem kaphatok meg én se, csak itt, és csak a szeretet nyelvén való kommunikálásban,

tehát, ha elakadunk, itt megsegítenek minket. Segítő jobb-ot kap még az is, akinek vannak szerető családtagjaik, csak éppen nincs olyan viszonyban velük az ember lánya, vagy a fia, hogy ezt így megbeszélhessék, és a szülőkkel sem lehet ezt így mindig megbeszélni. És milyen jó, hogy sokunknak élnek még szülei!
Ennyi. És vállalom az elmondottaimat.Rhonda és az IGe

saját magamat én is ritkán szoktam fordítani, de ha muszáj, megteszem :)
A genya-asztrológia- ezen a ronda, de tudományos néven - remek dolog.
Minden fennköltséget nélkülöz és bele mondja a képünkbe, a legnagyobb félelmeinket
:)
Ha megijedünk tőle- az már tényleg a mi bajunk.
Ha letakarjuk amit mond, és figyelembe sem vesszük - az is.

Az automobilokról pedig.... anno nagyon sok újdonság iránt fogékony emberre volt szükség ahhoz, hogy mégis legyen, és végül hódítson. Nem hinném, hogy véletlen volt - inkább valamiféle fejlődés, vonzódás. Az új felé.
A Föld gömbölyüsége... az tény volt. Már akkor is és azelőtt is, hogy MI felismertük volna.
Csak még égettek érte, ha valaki kimondta.

Ha pedig mindezt - genya asztrológia, automobilok, Föld gömbölyűsége - magamban összeadom, az jön ki belőle.
Építs. Kritiával is.
Kételkedj, mert az erősíthet. ( persze azért humánusan, ne ölj közben)
Láss - másként is.
Előrébb vihet.
( még másokat is. )

Amit IGE Rhoda-ban lát, az nem Rhonda - az IGE.
Amit Rhonda a világban lát/ meglátott - az lehet egy "találmány-felfedezés"
Rhonda nem mondta, hogy tudja, hogy müködik a Titok ( újságíró, és nem igehírdető)
Ő annyit mondott: van ilyen. És megmutatta.
Neki annyiban már segített, hogy a Titok feldolgozásától meglendült az élete. ( könyvtől, filmtől)
Nem feltétlenül attól, hogy tudta alkalmazni - inkább attól, hogy segített feldolgozni, napvilágra hozni.
Azóta több ezren fejtegetik, kutatják, elemzik és próbálják értelmezni a Titok titkát.
És a válasz valóban odaát lakik - azoknál, akiknél már hatásos, és müködik.

És építő kritikust tényleg érdemes sírnatni ( ha elveszne)
Ahogyan kritikusból sírás nélkül építő kritikust csinálni is érdemes.
Ha tényleg mind-egy, akkor az más-okokon is segíthet ? :)Köszönöm Admin, értelek

Remélem nem gond ha nem fejtem ki én sem bővebben. Tehát értelek.
(tehát nem azt írtam, hogy érzem mit akartál írni, hanem azt, hogy tudom)Köszönöm a sok hozzászólást!

Köszönöm a sok hozzászólást!

Egyébként egyetértek azzal is amit IGE írt, nincs benne se kevesebb, se több mondanivaló. Mégis, a túl sok gondolkodás néha teljesen félrevisz. Az emberek nagy része pedig inkább érez, mint érvel. Pedig a nagy áttörést épp ott lehet elérni, amikor megfordul a dolog: amikor az irányítást a gondolkodásnak adjuk, és nem az érzéseinknek. A Titok film egyik nagy tévedése épp ez, az érzelmi vezérlő rendszerről szóló rész. Az ugyanis nem iránytű, legalábbis nem abban az értelemben, hogy követni kéne. Pont ellenkezőleg: be kell állítani, mint egy kormánylapátot a hajón. Na ehhez kell a gondolkodás, úgyhogy ebből a szempontból igének igaza van, de a végeredmény meg pont az ellenkező lesz, vagyis az ÉRZÉS a kulcs, és ha ezt nézzük, akkor amit a Titok film mond, az mégiscsak igaz. De a kutya ott van elásva, hogy ezt csak az látja, aki már "odaért". De akinek meg szüksége van arra, hogy odaérhessen, az épp a másik oldalról nézi ugyanazt... nem tudom mennyire volt ez érthető így, de erre varrjatok gombot :-) Bővebben egy nap alatt kifejtem jövő pénteken... (címlap jobb felül). Egyébként olyan ez, mint amikor a Mátrixban Neo elment az orákulumhoz. Ha azt mondta volna neki, hogy ő a kiválasztott, akkor külső forrásra támaszkodva tudta volna meg Neo, és nem saját maga vált volna azzá, hanem elhitte volna hogy az, de akkor soha nem lett volna az. Mert ez így nem működik. Viszont azt is kell látni: ha el se megy oda, akkor sosem jött volna rá!Kösszi

És kössz Admin, sokszor olyan jól jön a lélek emelő és megerősítést adó írás.Bocs

Bocs, rosszul írtam a NANNÁTNANÁNAK ÉS MINDENKINEK

Volt egyszer egy rabbi, aki csoda szép beszédeket mondott. Messze földről jöttek megalgatni. De a tömegben volt egy ember, aki mindig belekötött. Egyszer ez az ember meghalt. A környezete meggyászolta úgy ahogy kell, de semmi több. Csak a rabbi volt igazán szomorú. Kérdezték tőle, hogy mi a baj? Hiszen a kötelességüket megtették, most már éppen örülhetnénk is, hogy nem kell tartani a bekiabálástól. Erre a rabbi válasza: ti mindent elhisztek, mindennel egyetértetek és hálás halhatóság vagytok. De ez az ember volt a Kontról. Ő arra kényszerített, hogy igazat és bölcsességet mondjak, oda figyeljek a beszédeimre. (Anthony De Mello után szabadon).

Hát tiszteljük az ellen véleményt! (Bár nekem sem tetszik mindig.)ige-hírdetés

Olyan jó, amikor ezeket a soraidat olvasom IGE.
:)
KOmolyan.
Ép úgy érzem magamat, mint amikor dr.Csernus genya-asztrológiáját nézegetem.
Ezt is komolyan mondom: van ilyen ( dr. Csernus Imre genya-horoszkóp)

Az Árnyékainkról szól Micimackó.
Azokról, amikkel küzdünk.
Te is, én is Doktor Csernus Imre is....

Azt tudtad, hogy például az automobilnak fergetes bukást jósoltak anno az emberek?
Azt mondták: őrület... ki az a bolond aki egy ilyen zajos, büdös veszélyes izével akarna közlekedni.
Vagy: évszázadokon át azt hitték, hogy a Föld lapos.
Aki mást mondott megégették.Kössz Admin. A megfelelő gondolatok

megfelelő érzelmeket váltanak ki.
És te hozod a megfelelő gondolatokat.
És erre érdemes figyelni! És értelmes dolog figyelni:
"Bármilyen érzések is vannak benned most éppen, azzal vonzod a holnapot."
Én hálás vagyok, és holnap is hálás akarok lenni!
Igen. Ilyen egyszerű.Ezek a mondások pont annyira...

...igazak és bölcsek, amennyire nem. Kicsit viccesen át is fogalmazom a valóságra:

"Bármilyen érzések is vannak benned most éppen, azzal vonzod a holnapot.
-Tehát internetfüggő lettél.

Az aggodalommal még több aggodalmat vonzol.
-Ha viszont nem aggódsz és nem is gondolkodsz semminek a hátrányain, egy cseppet sem, átverhetnek. Jó SienNetes, vagy hasonló palimadár alapanyag leszel.

Idegesség még több idegességet.
- A stressz egy mértékig szükséges jó, csak a túlzott stressz romboló.

A boldogtalanság még több boldogtalanságot vonz.
- Gőzöd sem lesz mi a boldogság, ha néha nem vagy boldogtalan is.

Az elégedetlenség pedig még több elégedetlenséget.
- Ja ha ne akarsz fejlődni és meg vagy elégedve magaddal, az szerintem nácizmus és nem túl jó dolog.

De ugyanígy: az öröm még több örömet vonz.
- Vagy ha túlzottan kimutatod ellenszenvet, vagy utálókat, irigyeket.

A béke pedig még több békét.
- Vagy pipogyának és legyőzhetőnek tartanak és rádszállnak.

A hála még több hálát vonz.
- Ehhez talán nem is szükséges írnom semmit, csak annyit, hogy kac-kac. Ez álomvilág, főként hazánkban.

A szeretet pedig még több szeretetet vonz.
- Ha azért szeretsz, hogy ezért visszaszeressenek, hát ezt önzésnek nevezik, meg számításnak.

A te feladatod egy belső feladat. Hogy megváltoztasd a világot, mindössze annyit kell tenned, hogy megváltoztatod azt, ahogyan érzel. Milyen egyszerű, nem?
- Egyáltalán nem ilyen egyszerű a dolog. Viszont kifizetődő ilyen egyszerűen eladni és üzletet csinálni belőle.

Az öröm legyen vetetek,
- vagy inkább a józan ész

Rhonda Byrne
A Titok film írója
- IGe a P-DOX Semmiben Sem Hívők Vallás alapítója

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Admin!

Nagyon szépen köszönöm,hogy olvashattam soraid!Külön köszönöm az ez általi biztatást is:)!
Szép,valóra vált álmokat,vágyakat és napokat neked és mindenkinek!!!Köszönöm Admin !

Köszönöm Admin !
Hála és Szeretet!
:-)így van

Jaj, Admin, mennyire igaz. Köszönöm, h megosztottad:):-)

Ez tutira így van. Néha megesik velem ez is, az is... Sajnos nem mindig a jót vonzom be...