Az elfogadás bölcsessége

elfogadásMindig jó újra olvasni Eckhart Tolle tiszta tanítását a Most hatalma című könyvből. Tedd szokásoddá, hogy megkérdezd magadtól: "Mi zajlik most bennem, ebben a pillanatban?"
Ez a kérdés a megfelelő irányba fog elindítani. Ne elemezz, csak figyelj! Irányítsd figyelmed befelé, érezd az érzelem energiáját!

Az elfogadás bárminek a magába fogadását jelenti, feltétel nélkül. Aki eleget élt, tudja, hogy a dolgok sokszor bizony "rosszul mennek". Pontosan ilyen időben van szükség az elfogadás begyakorlottságára, hogy száműzhesd életedből a fájdalmat és a szomorúságot.

Az elfogadás egyszerű, mégis alapvető bölcsesség.
Sokkal hatékonyabb, mint ellenszegülni az élet áramlásának.
A MOST az egyetlen, ahol igazán megtapasztalhatod az élet áramlását, az elfogadás tehát a jelen pillanatra vonatkozik: feltételek és fenntartások nélkül. Ekkor minden belső ellenállásról le kell mondanod.

Az elfogadás nem gyengeség, hanem erő.
Az elfogadással belső szabadságot vívsz ki magadnak minden helyzetben. Azt tapasztalod, hogy a változás nem kerül erőfeszítésedbe.
Szabad vagy!

Az elfogadás nem azt jelenti, hogy nem cselekszel, nem kezdeményezel változásokat és nem próbálsz meg célokat elérni. Az elfogadásban mégis egészen másfajta áramlatok motiválják a cselekvést. Ebben az állapotban kristálytisztán látod, hogy mit kell tenned és egyszerre csak egy dolgot csinálsz, egy dologra összpontosítasz. Ha hirtelen fényt, világosságot és mély békét érzel, félreérhetetlen jele lesz annak, hogy igazán elfogadóvá váltál. Ezek után már ellenállás nélkül, kegyelemben és fényben fogsz élni, minden küzdelemtől mentesen.

Az ellenszegülés merevvé teszi lelkedet, megkeményíti éned burkát, így elkülönít mindenkitől. A megengedéssel minden kapcsolatod, alapjaiban változik meg, hiszen mindenkit olyannak fogsz elfogadni, amilyen.

Bármit hozzon is a pillanat, fogadd úgy, mintha Te választottad volna!
Fogadd el és cselekedj! Dolgozz mindig vele együtt - soha ne ellene!
Tedd barátoddá, szövetségeseddé- ne ellenségeddé!

Egész életed csodálatos változáson fog keresztül menni!

Ha elfogadod amid van és teljesen jelen levővé válsz, a múlt minden ereje megszűnik. Nem lesz rá szükséged többé.
A Jelenlét a kulcs. A MOST a kulcs.

Ha nem állsz ellen az életnek, a kegyelem és könnyedség állapotába jutsz. Ez az állapot nem függ attól, hogy a dolgok jók vagy rosszak.
Figyelj meg egy állatot és hagyd, hogy az elfogadásra tanítson! Figyeld meg, ahogyan megadja magát a jelen pillanatnak.
Hagyd, hogy Létezni tanítson!

Ha nem tudsz kilábalni egy helyzetből és tehetetlennek érzed magad, akkor engedd, hogy a helyzet elmélyítse benned elfogadásodat, a MOST és a Létezés tudatosságát.

Hogyan lehet abbahagyni az ellenállást?
Kezd az egészet egyszerűen azzal, hogy felismered. Az ego azt hiszi, hogy ellenállásod az erődet bizonyítja, pedig elvág a Létezéstől, a valódi erő egyetlen forrásától.

Ne állj ellen a fájdalomnak. Add meg magad a bánatnak, a kétségbeesésnek, a félelemnek, a magánynak a szenvedés bármely formájának. Légy szemtanúja anélkül, hogy minősítenéd.
Engedd ott lenni! Öleld át!
Aztán lásd, ahogyan az elfogadás csodája a szenvedést mélységes békévé alakítja.

Figyelmed ne a múltra vagy jövőre irányítsd. Csak a Jelen hozza el számodra a tényleges örömöt, könnyedséget és világosságot.

Szeretettel: Ágica

HozzászólásokFrappáns válasz

alice2 Köszönöm, Neked, hogy a bennem kavargó kérdésekre választ adtál, ill segítettek, hogy megtaláljam.Kívánom, használd ki a lehetőséget, hogy tudj segíteni másokon is.Köszönöm!!a.Nagyon szívesen...

osztottam meg veletek ezt írást.Mindnyájatok hozzászólását köszönöm. ÁgicaKedves Agica,

nagyon koszonom hogy megosztottad...
Olellek,
Saida

"A RENDKIVULI az atlagemberek utjan rejtezik."Köszönöm

- Neka vam postane navika da sebe pitate:,,Šta se odvija unutar mene u ovom trenutku?,,
To pitanje će vas okrenuti u pravom smeru. Ali, nemojte analizirati, samo posmatrajte. Usmerite svoju pažnju ka unutra. Osetite energiju emocije.- (Eckhart Toll)
.............
Osećam neizmernu radost da sam imala prilike, zahvaljujući agici pročitati reči Ekarta Tola, na mađarskom jeziku. Hvala.Kedves Ágica!

Jó volt újraolvasni:)hálásan köszönöm:)

Minden jót kívánok:)

"Go Jolly" - „Haladj vidáman előre!”

Sant Darchan Singh Ji MaharajÁgica!

Vigyázok a jelenre , mert a jelenből múlt lesz és a múlt megváltoztathatja a jövőt!!
Köszönöm ! Eckhart Tolle a kedvencem ! Van valami megfoghatatlan amit ír ! Nem bírom letenni a könyveit ! Olyan leszek a gondolataitól mint egy szivacs , és még kérek Tollet-t ! Ezt vallom én is A CSEND ÉS A MOST !!!!
Ágica ! Olyan jó , hogy vagy nekünk ! PÁPÁ ölellek benneteket MerkabaDrága Ágica!

Köszönöm,hogy olvashattam.Szeretem Tolle írásait. Köszönöm! Ölellek szeretettel:Erka