A tudatlan ember, aki egy óriási vagyont gyűjtött

Sziasztok!
Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj c. könyvéből szeretnék idézni nektek. Nagyon tanulságos történet. ;)

,, Az első világháború alatt egy chicagói újság szerkesztőségi cikket közölt, amelyben egyebek mellett az állt, hogy Henry Ford egy "tanulatlan pacifista". Mr. Ford visszautasította a vádat, és rágalmazásért beperelte az újságot. A bírósági tárgyaláson az újságot képviselő ügyvéd, védve az újság állítását, azt kérte, hogy idézzék meg Mr. Fordot tanúként, hogy módja legyen bebizonyítania a bíróságnak: Mr. Ford tényleg tanulatlan. Az ügyvéd egy halom kérdést tett fel Mr. Fordnak, mindegyikkel azt szándékozott bizonyítani, hogy bár lehetnek neki elmélyült szakismeretei az autógyártásra vonatkozóan, valójában tanulatlan ember.
Mr. Fordot egyebek mellet olyan kérdésekkel is ostromolta, hogy "ki volt Benedict Arnold?" Vagy "mennyi katonát küldtek a britek Amerikába, hogy leverjék az 1776-os lázadást? Ez utóbbi kérdésre Mr. Ford a következőt válaszolta: "Nem tudom pontosan, hány katonát küldtek át a britek, de úgy hallottam, hogy lényegesen kevesebben tértek vissza."
Végül Mr. Ford belefáradt a kérdezz-felelek játékba, és egy különösen sértő kérdésre válaszolva előrehajolt, ujjával az ügyvédre mutatott, és ezt mondta: "Ha nekem valóban válaszolnom kell ezekre az ostoba kérdésekre, vagy bármilyen kérdésre, amelyet ön feltesz nekem, szeretném emlékeztetni arra, hogy az íróasztalomon egy sor gomb van és a megfelelő gomb megnyomásával segítségül hívhatom azt az embert, aki válaszolni tud bármilyen kérdésre, amire ismernem kell a választ, hogy eredményes legyek a munkámban. Nos, lenne olyan szíves és közölné velem, miért kellene az agyamat telezsúfolnom általános ismeretekkel, hogy válaszolni tudjak az ilyen kérdésekre, ha olyan emberek vesznek körül, akik megadják nekem azokat a szükséges információkat, amelyre szükségem van?"
Nem kétséges, mély logika van a válaszban.
Ez a válasz a padlóra küldte az ügyvédet. Mindenki, aki a teremben volt, megértette, hogy ez nem egy tanulatlan ember válasza volt, hanem egy művelt emberé. Minden ember művelt, aki tudja, hol kaphatja meg azt a tudást, amire szüksége van és hogyan kell azt konkrét cselekvési tervbe rendezni. "Mesterelme"-csoportjának segítségével Henry Ford rendelkezett mindazzal a tudással, ami lehetővé tette számára, hogy Amerika egyik leggazdagabb embere legyen. Nem volt feltétlenül szükséges, hogy ez a tudás az ő fejében legyen. "

Lehet, hogy sokan ismertétek már ezt a történetet - én csak most olvastam először :) - de ha nem, akkor remélem segíthettem nektek ezzel. Tehát, hogy ha van egy határozott, konkrét célotok, azt elérhetitek, ha nem veszitek figyelembe a kudarcokat és túlléptek (az efféle) "megpróbáltatásokon". Remélem segíthettem.
Puszi: Viki:) ♥

HozzászólásokNagyon szivesen Dezoxi és Jugik!

:D
♥:)Már hallottam erről,

de nem tudtam pontosan, hogy kivel történt meg!
Így duplán köszönöm, hogy felraktad :)Olvastam, de...

Kedves Viki!
Olvastam már a könyvet, de jó volt most ezt a részt újra elolvasni.
Köszönöm, hogy megosztottad.

Szép napot kívánok! JugikNagyon szivesen Muyo!

:DEz tök jó :D most hallotam

Ez tök jó :D most hallotam először erről :
Nagy igazság van benne :)
Köszi hogy megosztottad velünk :D