Tükröm-tükröm, mondd meg nékem...

tükör"A tükrök jól tennék, ha elgondolkodnának, mielőtt visszaverik a látványt!"
Hosszú-hosszú évekig ez a felirat virított a tükröm felett, jó nagy betűkkel, fekete keretben.
Csoda, hogy kerültem a tükröket, mint egy fertőző beteget?

"Egész felnőttkorod arról szól, hogy a gyerekkorodat próbálod kiheverni" - nagy bölcsességet mondott evvel papírravetője. Ebben gyökeredzett az én tükörgyűlöletem is. Gyermekkorom. Nem szeretek emlékezni rá. Azt hiszem nem is volt nekem ilyenem. Kis felnőttként éltem, amióta az eszemet tudom. Tele felelősségérzettel, bűntudattal, önértékelési problémákkal. Az emberek egész életemben azt hajtogatták, hogy ritka szép lány vagyok, hogy ilyen jégkék szeme senkinek sincs, hogy észbontó szám van, hogy én vagyok a férfiálom. A tükör mást mondott.

A tükör azt mondta: - Takarodj Te hidegtekintetű tyúk, hordd el innen a szádat, ami kiköpött apád, a mosolyráncot amit anyádé, tüntesd el magad. Tele vagy testi hibákkal, mit képzelsz magadról, hogy elém mersz állni Te, Te szerencsétlen?!
Kinek higgyek? Az embereknek? A férfiaknak akik kullognak kitartóan utánam? Vagy a tükörnek? A tükörnek, hiszen az nem hazudik, nincs érdekében! Világos nem?

Csakhogy, tényleg a tükör üzente ezt? Vagy az egom, ami nem is én vagyok, hanem a környezetem, a világom amiben nevelkedtem? Felnőtt nőként kerültem kapcsolatba a kineziológiával. Oldások hosszú sorozatát bömböltem végig, majd aludtam el megkönnyebbülten végre. A tükör még akkor sem volt jóbarátom. A One Brain (egy agy) módszer volt az, ami célravezetett.

Technikája szerint a két agyféltekét összhangba hozza és harmonizál. A módszer egyik fontos házifeladata A TÜKÖR. Az ellenségem. Hadüzenetet kellett küldenem neki, és komoly harcba szállnom vele, hogy legyőzzem. Szeretnék segítséget nyújtani NEKED, aki gyűlöli a tükröt, hogyan tudod igába vonni, és hű szolgáddá tenni. Ehhez előbb azonban meg kell tudnod HOL tartasz...

A legegyszerűbb módja annak, hogy kiderítsd mennyire is szereted magad, (ez nem azonos, az önimádattal) az, ha belenézel a tükörbe!

Kérdések melyeket feltehetsz magadnak:
Belemerek nézni a tükörbe és ott látni önmagam?
Fizikai testem egészét meg akarom nézni?
Csak felöltözve, vagy ruhátlanul is megmerem nézni magamat?

Akinek otthon kicsi a tükre, vagy csak 1 tükre van (a mosdó felett).
Az valamiért nincsen megelégedve magával.
Kezdd azzal, hogy köszönsz a tükörben látható önmagadnak.
Elég csak annyi: Szia!

Itt is érvényes az a mondás, miszerint mindenki számára a legkedvesebb szó a saját neve!

A tükörbe nézve belemered mondani:
Szeretlek ….( ide mondd a neved).

Fokozhatod:
Szeretlek ….( ide mondd a neved), drága kedves egyetlen önmagam!
Amikor már egy akkora tükörben is, el tudod mondani ezeket, melyben egész tested látható, sőt még dalolsz is hozzá, miközben ruhátlan vagy, akkor már eltudod fogadni önmagad, és szereted is.

Szánj rá továbbá mindennap pár percet, hogy ezt elvégezd:

A bal könyököddel érintsd meg a jobb térdedet, majd válts, jobb könyököddel a bal térdedet. Közben - minden érintésnél - mondd ki hangosan:

Feltételek nélkül szeretem, tisztelem, és elfogadom magamat!"

Először lehet, hogy kitörik a nyelved, sírnod kell, nem jön ki hang a torkodon. Ez azon múlik, HONNAN kell indulnod. De kérlek, nagyon kérlek indulj harcba magadért! Ha nem vagy képes önmagadat szeretni, az a rossz hírem, mást sem fogsz! Nagy a tét, túl nagy...

(Átdolgozott változat, talán több benne a segítség. És nem olyan száraz tényeket ad át:-))

HozzászólásokHát nálam sok a tükör a lakásban, mégpedig nagyok...

csenge333
Szeretem a tükröket és a tükrös felületeket, de ez biztos a "vizes-jellegű" aszcendensem miatt van....Szia Kriszti! Nagyon hasznos

Szia Kriszti!

Nagyon hasznos tanácsot adtál!
Könnyebb illúziókba ringatni magunkat partnerkapcsolatban, annál nagyobb a zuhanás ha a dolog esetleg végetért. Egyedül kell "talpraállni", és azután keresni a párt. Nagyobb az esély arra is így, hogy a megfelelő embert vonzzuk magunkhoz, hiszen egy jóval egészségesebb lényként tesszük ezt akkor.

"Az üzenetem az, hogy sokkal több vagy annál, mint ami szembe tűnik."(Kryon)Kedves Ktiro! Kitartást

Kedves Ktiro!
Kitartást neked az úton! Ha kitörik a nyelved és sokáig ráz a sírás, akkoris, mindennap állj elé mondd magadnak! Elfogja hinni az egod, ha beírtad a programot neki! Ez biztos!:-)))
Jó munkát!

"Az üzenetem az, hogy sokkal több vagy annál, mint ami szembe tűnik."(Kryon)Szia!

Jó dolgokat írtál le, tetszenek. Szerintem, ha az ember valóban el akarja fogadni és teljes egészében meg akarja szeretni magát, fontos az is, hogy ne legyen párkapcsolata az idő alatt, amíg dolgozik magán. Hajlamosak vagyunk elhinni, hogy ha van valakink, akkor szépek, értékesek... vagyunk, mert valaki szeret. De ha ő már nincs ott, akkor hirtelen minden felborul. Ha nincs mellettünk az, aki érezteti velünk azt, ami a legjobban hiányzik- a szeretet-, azután sokszor képtelenek vagyunk elhinni, hogy magunkért szeressenek. Hihetetlennek tűnik, hogy akad majd olyan, aki nem csak a zenei ízlésem, a baráti társaságom, a jó bulik vagy esetleg a közös intim dolgaink miatt maradjon mellettem, hanem mert elfogad úgy, ahogy vagyok (súlytól, alaktól, öltözködéstől stb. függetlenül).
A módszer a saját tapasztalataim szerint azért így a leghatékonyabb, mert nem kell alkalmazkodnom, lehetek, aki akarok, ott, olyankor és úgy, ahogy nekem igényem van rá. Nem húz vissza senki, aki megijed a változásoktól, mert ő nem így ismert meg, ő nem ezt az oldalamat szereti.Kedves Gini99 ! Nagyon

Kedves Gini99 !

Nagyon igaz, ha magam sem szeretem, mást sem szerethetek. Én is így vagyok s most kezdem el magam szeretni. Azt hittem, hogy teljesen elfogadtam magam, pedig kiderült, hogy nagyon is nem :):(. Ebből az is kiderült, hogy sok embert nem tudok elviselni, és ez még jobban megnehezítette az önmagam elfogadása. Örülök, hogy rátaláltam a megoldásra.

Köszönöm neked !

Üdv.,
Ktiro