A túlgyorsulás

hadseregA tömeges bevonzás

Sok dolgot egyszerre nem biztos, hogy megtarthatsz, mert valamennyit szeretned kell annyira, hogy veled maradjanak. Ha eleddig 10 egységet birtokoltál, a hirtelen jött 1000 egységgel nem biztos hogy tudsz mit kezdeni, mint ahogy a hadvezér, aki eddig 1000 harcost tökéletesen elirányít - ahogy Szun Cu írta a háború művészetében - lehet hogy botrányosan amatőr lenne egy milliós hadtest irányításában. Ezért jutnak pár éven belül újra koldusbotra a hirtelen lett lottómilliomosok, s ezért képesek a nulláról újra talpra állni a mindenüket elveszített self-made millomosok. Utóbbiak ismerik a fokozatosságot, és bizonyságuk van arról, hogy ha már egyszer sikerült nulláról a dollármilliókig jutni, akkor sikerülni fog másodszor és harmadszor is, mint ahogy a gyakorlott hegymászó, ha kitapasztalta a szikla minden zegét-zugát, fel fog jutni a csúcsra, mialatt társai odalenn az alkalmas beszögelléseket keresik.

„Sok mindennel kereskedtem, de igazán azzal sikerült, amit szerettem. Nem ment az értékpapír-kereskedés, a illatszer és a biztosítás-biznisz, viszont gyerekkoromtól kezdve, ahány antik, míves kés, kard került hozzám, az adandó pillanatban mindig jó áron adtam el. Ugyanígy szerettem a régiségeket tapogatni, és rakosgatni. Felfigyelve erre kezdtem rohamkésekkel, majd régi fegyverekkel kereskedni, majd sorra jöttek a régi órák, festmények, de amint nagy tömegben jelentek meg körülöttem, már nem szerettem őket annyira, s a pénz ami bejött belőle, nem volt indokolt: csak bulira, piára, kártyára folyt el, volt este, hogy 60-80 ezret eljátszottam. Ugyanazok az emberek, ugyanazok az önpusztító szokások. A szeretetmennyiségem is elég lapos volt akkoriban…ez lehetett a legfőbb hiányosságom. tízszer annyi dolgot csak tízszer annyi szeretettel lehetett volna megtartani.”

Aki túl sok értéket bír,
előbb-utóbb tönkre jut.
Túlduzzasztott tónak vize
kiárad, vagy partot szakít.

(Ji-King)

Amikor még nincs itt az ideje

„Napra pontosan megkaptam a megbízást, amelyre vártam, de nem volt időm bevállalni, napra pontosan megkaptam az olyan fajta barátokat , akiket kerestem, de nem tudtam mit kezdeni velük az akkori kaotikus életemben. Szóval vigyázzunk ezekkel a időre meghatározott bevonzási megbízásokkal. A Mindenség bölcs, s ha úgy fogalmazod meg, hogy akkor kapjam meg, amikor eljön az ideje, akkor tényleg akkor fogod megkapni. De ha nem kapod meg időben egy részét, vagy legalább nincs előtted az eljövetelének erős esélye, motivációdat veszted. Úgy kell tehát kívánni, hogy akkor kapjam meg, egészben, amikor egészben méltó leszek rá. Amíg részben leszek rá méltó, csak részben kapom meg. De nem elfelejteni: a távol maradó részre is áldást kell kívánni, mintha már itt lenne.”

„Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. 2 Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. 3 Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek. 4 Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak. 5 Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak. 6 Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak. 7 Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek. 8 Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének.”

(Prédikátor könyve 3,1-8)

Az Aranyborjak tömeges inváziója

Amikor a Titok kiszabadul a palackból és a tömeg elé kerül

A tudatos teremtés és a vonzás törvénye működik, de mostanra elszabadult gépezetként dübörög. A legfőbb hiba az anyagiak kívánása, átgondolás nélkül. Az Egyesült Államokban lassan életmódvallássá lesz a Secret-mánia, aki akar 20 dollárért hozzájuthat ahhoz a titokhoz, amit a régi időkben csak azok a tanítványok kaphattak meg, akiket a mesterük érettnek talált rá.

Nőnek is a pénzhegyek.

Hogyan néz ki ez a dollárnövekedés a valóságban, Amerikában, 2008-ban? A háttérben valóban nő a fogyasztás. Nem állhat le, mert akkor túltermelési gazdasági válság indul be. Háborúval most éppen nem fűthetjük be a gazdaságot, marad a pénzgyártás: a jegybank 10000 dollár költségen nyomat egymilliárdot, államkötvényben kibocsátja a hitelezőinek. Az államadósság újabb egymilliárddal nőtt, s csak a népen lehet behajtani. De hogyan? Adókat növelhetünk, de akkor esik a fogyasztás, csináljunk hát ingatlan- és értékpapírpiaci boomot, vegyenek fel csak újabb jelzálogokat a kisemberek, és fogyasszanak abból is, vagy fektessék be korlátozott kockázatú értékpapíralapokba, elszállt hedge-fundokba, amelyek lehet, hogy éppen abba a mesterségesen felpumpált ingatlanpiacba fektettek, amely a hitelvevő Smith úr ingatlanját is tartalmazza. A jelzálogpiac összeomlik, az értékpapíralapok egy része ugyanúgy, velük borulnak a könnyelmű brókerházak és a bankok, rengeteg középosztálybeli család megélhetését rántva sírba. Az állam mást nem tehet, felkészül, hogy újabb kötvények kibocsátásából (az adófizetők pénzéből) 700 milliárd dollárral konszolidálja a bankrendszert, hogy a friss pénz végigáramoljon a gazdaság testén, mert nem, a fogyasztás nem állhat meg…hozzácsap 700 milliárdot a deficithez, amit valahonnan majd törleszteni kell hitelezői felé.
S a folyamat indul elölről. Közben ugyanezek a hitelezők már törik az agyukat, hogy legközelebb melyik piacon gerjesszenek boomot, s melyik piacon hazudják azt a kisbefektetőknek, hogy 100 dollárt ér az, ami valójában 20 dollárt…

A dollárhegyek valóban szaporodnak. Fizikailag és elektronikusan.

Idehaza is bestseller lett a Secret, a hipermarketekben második helyen tolong az aktuális médiaszemétdomb-üdvöske pletykaműve mögött. De az utca még sincs tele lottóötös nyertesekkel. Sokan mit kívántak? Pénzt.
Kaptak is. Hitel formájában. A családok eladósodottsága egy évben sem nőtt akkorát, mint idén. De elégedettségük nem lett nagyobb.
DE eddig terjed a kívánságuk. Vagy nem vonzzák be, mert nem tanulták még meg elviselni a keveset és a szegénységet, görcsösen szidják a kiskategóriás autójukat, a túl kicsi átmérőjű tévéjüket, és a szomszédot, akinek nagyobb van, a szegényes lakásukat, és az államot, akit mindezért felelőssé tesznek.

Címkék:

HozzászólásokSzeritnem ez is egy olyan

Szeritnem ez is egy olyan "lecke" amiből majd tanulnak azok, akik félreértelmezik :-) Egyébként pedig a titok nem azt mondja hogy hitellel teremts pénzt, szó sincs erről, ez már egy kifordítása a dolognak... a Titok azt mondja hogy tedd azt, ami jól esik, amit élvezel, és akkor leszel boldog, és kapod meg mindazt amire vágysz. De ki az aki pénzre vágyik? Szerintem senki, aki kicsit is figyel a belső hangra, önmagára, nem fog pénzre vágyni, hisz az csak egy felesleges papírcafat fémszállal :-DDDŐszinte tiszteletem

Őszinte tiszteletem Marcino!

Igazi AHA élmény...és le kalappal!!

Rékajaaaj

...................................................Don Marcino!:)

Huhh, ez igen! Taps!
Nos, erre azt mondom: VÉGRE! No, meg azt is, hogy legyenek áldottak a józan és gondolkodó - érett -emberek és kezdjék el végre tanítani az embereket, mert sokan tényleg nem tudják, mit tesznek. Bölcsesség nélkül alkalmazni egy mindenható dolgot nem túl szerencsés:) Talán először a bölcsességet kellene okítani s utána felfedni a titkokat. De azért nem látom borúsan a dolgokat. Még az általad vázolt dolgok ellenére sem.
-Fóka-Igen.

Erről beszélek, amióta ide beregisztráltam, ráadásul az adósság nem csak fizikai formában jelentkezhet, hanem karmikus adósság formájában is.:((Amikor rájöttem, hogy hiába is kívánok pénzt magamnak

akkor szépen elengedtem kívánságomat, és helyette elfogadtam a helyzetet, amiben vagyok. Én akartam itt lenni.
Nem szeretem a HITEL-HITEL-Hitel-lel kapcsolatos plakátokat, mert csapda, és az emberek szépen belesétálnak..

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.