Ünnepi menük

ünnepi menükArra gondoltam mivel közeledik a karácsony, hogy megoszthatnánk különféle vagy különleges recepteket egymással.
Én ezt ma találtam. Elkezdem hát, és akinek kedve van ossza meg a többiekkel akár saját vagy talált receptjeit.

Zserbógombóc:

Hozzávalók: 15 dkg. aszalt sárgabarack, 2 ek. narancslikőr (lehet konyak v. rum) 1 ek. víz, 15 dkg. darált dió, 2 ek. porcukor, 1 ek. baracklekvár, fél kiskanál rumaroma v. rum

1. A barackot a likőrrel és a vízzel meglocsoljuk és állni hagyjuk kb. 1 órán át. Ezután egy késes aprítóval, kávédarálóval, vagy ami van jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, azután hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható massza legyen.

2. Diónyi golyókat formálunk belőle, majd betesszük a hűtőbe dermedni, mert így könnyebb lesz bevonni csokoládéval.

3. Kb. 1 óra elteltével a tortabevonót (étcsokit) egy kicsike lábasba vízgőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az 1 teáskanál olajat. És itt jön az attrakció! Helyet csinálunk a pulton: bal kéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábas, jobb kéznél egy másik tálca, rajta a hungarocell. A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábast kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe, majd ha megdermed a csoki, megesszük egy szuszra. Haaammmmmi, de finom is ez!

Hát fogyasszátok egészséggel, Én biztos megcsinálom karácsonykor.

Hozzászólások



Sikerült

Felraktam a fórumok közé. Éléskamrában található.



Kedves rozsafa!

Admin biztos tud segiteni athelyezni a temat!:))

Szeretettel,
felebarat



Kedves Felebarát!

Nem tudom, hogyan kell fórumba tenni. Pedig gondoltam rá én is.
Üdv.

Ja, jó ötlet az avokádó krém. Szeretem a könnyű ételeket.



Kedves Felebarát!

Ez jóó ötlet volt:)

Finomra vágott hagymával is finom:)

Nagyon szeretem,ajánlom, fincsi és egészséges:)

Én is pititossal szeretem:)

Tiszavirág

"Go Jolly" - „Haladj vidáman előre!”

Sant Darshan Singh Ji Maharaj



Avokado-krem inyenceknek!

Kulonleges-e vagy sem, azt nem tudom.De nagyon finom!:)
1.Puha avokadot kiskanallal kikaparjuk a hejjabol,villaval osszetorjuk, jol kikavarjuk,sozzuk es par csepp citromlevel izesitjuk.

2.Ugyanaz az eljaras, de a kremhez sot es egy keves, preselt, friss fokhagymat adunk.

Mindket valtozat nagyon finom, reggelire ebedre,es sos etelekhez, hidegtalakhoz ahol kremre is szukseg van!:)
En piritossal szeretem.:)

Egeszsegetekre!

Aldott karacsonyt!

Szeretettel,
felebarat

U.i.: Kar,hogy nem FORUM tema, eleeg nehezen talaltam ra!



Savanyú káposztás táska vajas tésztában

Hozzávalók: 50 dkg. savanyú káposzta, 15 dkg. lángolt kolbász, 15 dkg. füstölt szalonna, 50 dkg. vajas (leveles) tészta, 1 tojás

Elkészítés: A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kipirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a kolbászt, és miután kiadta az is a színét, rátesszük a káposztát, és 15 perc alatt, időnként megkeverve összepirítjuk. A vajas tésztát vékonyra kinyújtjuk, és 10 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A közepére 1 bő evőkanálnyi káposztát teszünk, és félbehajtjuk. A szélét
ügyesen összecsavarjuk, vagy tojással megkenve összetapasztjuk. A tetejét megkenjük tojássárgájával, és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 170 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

(Nők lapja)

Jó étvágyat hozzá.



Biztos sok jó recept fog

Biztos sok jó recept fog érkezni, nekem meg egy ötletem van:
pici, alig 1m magas mézeskalács-karácsonyfa!:) Csak arra a napra lehet sütni, amikor van a szenteste. Nagy ünneplés, stb. majd a végén meg lehet enni... fakimélő karácsonyi süti...:)



Tiszavirágnak

Bocsánat ezt lemaradt. De most beleírtam.
1 teáskanállal étolajat.

Biztos nagyon finom. Én is rajta vagyok az ügyön.



Szia Rozsafa!:)

Bocsi, hogy ilyen "kis okasat" kérdezek,
de a 3.pontnál írod az olajat a kérdésem milyet és mennyit kel önteni?:)

Üdvözletem:))

Tiszavirág

"Go Jolly" - „Haladj vidáman előre!”

Sant Darchan Singh Ji Maharaj