Beszélgetések Istennel - Útravaló 2010-re

Neale Donald WalshKedves Teremtőtársak! 2010-re szeretnék a "batyuba" beletenni néhány gondolatot, melyek remélem segítségül lesznek az elkövetkezendő esztendőben, és persze utána is.
Beszélgetések Istennel: harmadik könyv
"- Nem csak értelmezed az energiát, hanem meg is teremted. A képzelőerő három részből álló lényed harmadának, az elmédnek az egyik működése.
Az elmédben elképelsz valamit, ami kezd fizikai formát ölteni. Minél hosszabban gondolsz rá, annál tömörebb lesz a fizikai forma, ameddig az egyre növekvő energia, amit beleadtál, a szószoros értelmében fénnyé robban, és egy képet villant magáról az általad elképzelt valóságba. Ekkor "meglátod" a képet, és megint eldöntöd, hogy mi is az. És így folytatódik a körforgás.
Ezt neveztem el a Folyamatnak.
EZ VAGY TE. Te vagy ez a Folyamat. (...)
- Most már csak arra szeretnék rájönni, hogyan is alkalmazhatnám ezt a tudást a mindennapi életemben.
- Már most is alkalmazod a mindennapi életedben. Nem tehetsz mást, minthogy alkalmazod. Ez történik. Az egyetlen kérdés, hogy tudatosan, vagy tudat alatt teszed, és hogy a Folyamat hatására, vagy annak a termékeként. Mindenben legyen ok - legyen miért! (...)
A legjobb út ahhoz, hogy tudatosan alkalmazd ezt az Új Tudást, hogy az élményed indítéka légy, és ne az eredménye. És tudd, hogy nem kell megteremtened a személyes teredben, vagy személyes tapasztalataidban annak az ellentétét, Ami Vagy, ahhoz, hogy megismerd és megtapasztald azt, Aki Valójában Vagy, és azt, Aki Lenni Akarsz."

"- Hogy mi a legjobb Istennek? Nos ez tényleg izgalmas, nos mi volna az?
- Ha megadom neked azt, amit a legjobbnak tartasz magadnak.
Célom, hogy kinyilvánítsam az Énemet, márpedig ezt általad, rajtad keresztül érem el."

"- Semmi nem történhet, - bizony mondom semmi sem eshet meg! - az életetekben, ami ne lenne tökéletes alkalom arra, hogy helyrehozz valamit, teremthess valamit, vagy hogy megtapasztald azt, amit helyre kívánsz hozni, meg szeretnél teremteni, vagy megtapasztalni, hogy az legyél, Aki Valójában Vagy.
- Igaz is és ki vagyok valójában?
- Aki csak lenni akarsz. Amilyen megnyilvánulása akarsz lenni az Isteninek - az vagy. Ha úgy döntesz, akár minden pillanatban más és más lehetsz, ahogy az gyakorta meg is történik. De ha nem akarsz ilyen sokféle tapasztalatot megélni, hanem inkább megállapodnál, arra is nyílik lehetőség. Csak annyi kell hozzá, hogy ne váltogasd olyan gyakran az elképzelésed arról, Aki Vagy, és Aki Lenni Akarsz."

"1. Mindnyájan Egy vagyunk.
2. Van Elég.
3. Nem Kell Semmit Tenni.
Ha rájöttök arra, hogy "mindnyájan egy vagytok" nem bántok úgy egymással, ahogy most.
Ha rájöttök arra, hogy "van elég", mindent megosztotok egymással.
Ha rájöttök arra, hogy "semmit sem kell tenni", nem "tettekkel" akarjátok megoldani a problémáitokat, hanem egy olyan állapot felé tartanátok, amelyben és amiből azt tapasztalnátok meg, hogy eltűnnek mindezek a "problémák", ez az állapot pedig elenyészik. (...) Mindig idézd az elmédbe és így szóljon ez a mantrád:
Semmi sem kell nekem, semmit sem kell tennem, és semmivé nem kell váljak, eltekintve attól, ami most vagyok.
Ez nem azt jelenti, hogy eltűnik az életedből a "tett" és a "birtoklás". Ez annyit jelent, hogy minden egyes cselekedeted a LÉNYEDBŐL fog fakadni, és nem oda fog vezetni. (...) Nem a tettek útja vezet a léthez. Akkor sem, ha boldog, bölcs, vagy a szeretet szeretnél "lenni" - vagy éppen Isten. Cselekvéssel nem "juthatsz el" oda. Ám minden kétséget kizáróan igaz, hogy csodálatos dolgokat fogsz végrehajtani, amikor "megérkezel". Ez az Isteni Kettősség. A "megérkezés" egyúttal az "ottlét". Légy ott, ahová el szeretnél jutni!"

Végezetül fogadjátok szeretettel Neal Donald Walsh zárszavának részletét:
"Itt az esély, hogy te meg én újrateremtsük a legnagyszerűbb elképzeléseink legmagasztosabb változatát arról, Akik Vagyunk. Itt a lehetőség, hogy megváltoztassuk életünket és világunkat.
Ha jól emlékszem George Bernard Shaw mondta: "Egyesek olyannak látják a világot, amilyen, és felteszik a kérdést: 'Miért?'; mások olyannak látják a világot, amilyen lehetne, és azt kérdezik: 'Miért ne?'" Most, ennek a trilógiának a végén, új életre hívlak, melyben a legnagyszerűbbnek láthatod önmagadat és a világot, és amelyben felteheted magadnak a kérdést: "Miért ne?" Úgy legyen."

HozzászólásokHa Isten szól hozzád; skizofrén vagy

részletesebben és indoklásokkal, itt olvashatod:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Hát igen, nagyon

Hát igen, nagyon lelkesítő, csodálatos könyv, sőt több annál! Benne vannak az Új Gondolatok, az Új Érzések, az Új Szemszög! Ha uralkodóvá válnak a benne található gondolatok a Földön, akkor biztos nem pusztítjuk el magunkat.
Egyébként nekem is jól esett ezzel indítani az évet.Köszi Zsul:)

A beszélgetések Istennel most is, mint mindig, valahányszor csak előveszem, megnyugtat, felszabadít, megmosolyogtat... minden olyan egyszerűnek, magától értetődőnek tűnik tőle. Bár mindenki elolvasná!
Köszi, hogy feltetted a részleteket, jó így indulni 2010-be... mindjárt elő is veszem a könyvet:)))
Szeretettel:
Deryl

"Élni annyi, mint érezni, hogy egészen azzá leszünk, amivé lehetünk" (Paul Géraldy)