A víz

vízA víz élőlény.
Gyerek voltam még, amikor először láttam egy pocsolya vizét, egyetlen cseppet mikroszkóp alatt. Tátva maradt a szám a csodálkozástól. Ez volt talán az első pillanat, amikor rádöbbentem: mennyi csoda van, amiről nekem fogalmam sincs. Amit nem látok, nem hallok, nem érzékelek. És mennyi csoda van, amihez a mikroszkóp is kevés. Vagy bármilyen műszer, amit alkotni tud az ember.
És aztán megtanultam, hogy mennyire fontos is a víz.

Szükséges. Elengedhetetlen. Hasznos. És értékelni kezdtem. Aztán megtudtam, hogy vízből vagyok. Testem nagy része víz. És a víz az életem része.
Szerettem a vizet. Szeretek fürödni, lebegni a sós tengerben, búvárkodni, bámulni a színes halakat, szeretem nézni, hallgatni a zúgó patakokat, a vízeséseket, bámulni a lomha nagy folyót, a tó sima felszínét, és az örömkönnyet is kedvesem szemében.
Zuhanyozom, és látom a lefolyó szennyes vizet, arra gondolok, hogy semmi tiltakozás nincs benne. Elfogadja aktuális állapotát. Szolgálja az életet minden formában. Engem is szolgál, minden pillanatban. Hálás vagyok. Leginkább most éppen azért, hogy megtanultam hálás lenni.

"A szeretet és a hála a természet alapelvei."
Masaru Emoto

Címkék:

Hozzászólásokköszönöm a visszajelzéseket

Csak a ráébredésemnek adtam hangot: a víz a négy őselem egyike, és már Emotó kísérletei, demonstrációi is sejtettek valamit, de most már - azt hiszem - értem: a víz él. Élőlény, és ha így gondolok rá, talán jobban értékelem, jobban meglátom, és szeretem.Kedves Kreátor!

"Látom a lefolyó szennyes vizet, arra gondolok, hogy semmi tiltakozás nincs benne.Elfogadja aktuális állapotát.Szolgálja az életet minden formában."-Példakép értékű a víz "gondolkodásmódja" számomra.És nem tiszta vízről írtál ami a patakban folyik,hanem a szennyesről.Szennyes víz jelenti az életünket a fájdalmat okozó dolgokkal,hibákkal együtt szerintem.Olyan találó hasonlat.Olyat már olvastam,hogy a folyó vizéhez hasonlítják az embereket,de szennyes vízhez még nem olvastam,hogy hasonlították volna.Pedig pont ez a lényeg.Így őszinte.Köszi:)Csodálatos az irásod, kedves

Csodálatos az irásod, kedves Kreátor! Mi lenne velünk viz nélkűl ?!-néha mégis felelőtlenűl bánunk vele
Hálásnak kell lenni mindenért amink van !
A legtöbb ember csak azokat a dolgokat tartja számon, amelyek hiányoznak. Jó volna néha azon is gondolkodnunk, hogy milyen sok igazi érték vesz bennünket körül!!!!!:)

:)