Valamit nem jol csinalok ?

Tobb mint egy eve lattam a titok filmet es olvastam a konyvet.Nagy elhatarozassal nekilattam az eletem megvaltoztatasahoz,anyit ertem el hogy nyugodtabb lettem es nem huzom fol magam minden kis aprosagon,de az igazi valtozas egy sarkalatos pozitiv fordulat csak nem akar bekovetkezni. Nem adom fel a celom,hogy jobba tegyem a csaladom es a sajat eletem,hiszem hogy kepes vagyok ra,es tudom hogy ez a valtozas mar nem varat sokaig magara.A minden napi elet gyakran kiszakit a paradicsombol amibe bele kepzelem magam,es talan ez az a fal ami eredmenytelenne tesz.Minden tanacsot elfogadok e fal lebontasa vegett.SEGITSETEK!!!

Címkék:

HozzászólásokKoszonom

Jol erzes volt olvasni ezeket a gondolatokat (tanacsokat).Tulajdonkeppen mar megbantam hogy leirtam ,nem olyan szornyu ahelyzet csak inkabb a hangulatommal van gond.Makszimalisan eggyetertek azzal,hogy a gondoletokat nehez kordaban tartani,mert egyik szovodik amasikba es ha sokat varialod elobb utobb negativ gondolat lesz belolle.A "most allapotat elfogadni"kicsit huzos ugyanis most elegge osszecsaptak a fejem folott a hullamok.de amint irod szeressem mindazt amit a kornyezetemben talalok,nos ha merlegre teszem a dolgokat ugy erzem a jo dolgok messzemenoen lenyomnak a rosszakat.Megegyszer koszonom a szavaidat,jo lenne egyszer hoszabban elbeszelgetni,ha van hozza kedved ird meg mikor vagy gep kozelben.Legyen egy csodalatos napod! SZIAMindent jól csinálsz :)

Kedves pocci!

Az, hogy "nem húzod fel magad minden apróságon", szép eredmény. De ez "csak" viselkedésbeli, nem pedig felfogásbeli.
A Titok nem csak a jövő megteremtéséről szól. Ha úgy gondolod, a vágyott jólét a jövőben van, akkor mindig is a jövőben lesz. Jelen időben képzeld el. A vágy, amit érzel, annak a vágya legyen, hogy megtartsd a jólétet, ne pedig, hogy elérd.
Andrással ellentétben én nem javasolnám, hogy a Neked nem tetsző dolgokra koncentrálj. Amire gondolsz, annak energiát adsz. Próbálj meg mindenre úgy tekinteni az életedben, hogy az a Titoknak köszönhetően van jelen életedben (mint ahogy így is van).

A kérdés csak az, meg tudod-e tudatosan teremteni a következő napodat, vagy még mindig a beivódott, rögzült gondolatok alakítják azt?
Nehéz a gondolatokat kordában tartani, ezért inkább az érzéseidre koncentrálj. A képzelet nem sokat ér érzés nélkül.

A legfontosabb szerintem az, hogy a most állapotát elfogadd. Nézz szembe kezdetnek magaddal, és szeresd feltétel nélkül, kötelezettségek és elvárásoktól mentesen magadat. Majd nézz mögé. Nézd meg közvetlen környezeted, és szeresd mindazt, amit benne találsz. Fogadd el, mint eddigi teremtésed eredményét. Csak amikor teljes felelősséget vállalsz jelen helyzetedért, akkor kezdhetsz bele a jövőd teremtésébe. Ha bármit is elutasítasz azzal, hogy "ezt nem én teremtettem, nem akartam", akkor kiadod a kezedből a gyeplőt. Bizony, szembe kell néznünk vonzásunk eredményeivel. És ha ezt megláttuk, kezünkben a joystick, akkor kezdhetünk neki a teremtésnek.

Saját tapasztalat, hogy amint elfogadom a helyzetet, mint a saját teremtésem eredményét, a tudatos vonzás azonnal elkezd működni, hiszen azzal, hogy elismertem saját felelősségemet, elfogadtam, hogy tudok vonzani, és hogy eddig is mindent én vonzottam, teljes erővel tudok már dolgozni.Szia!

Ha ki tudnak ragadni a hétköznapok az álomvilágból, ahogy írtad, akkor itt a probléma!
Ugyanis, ez szerint te lekapcsolódtál a valóságról, és biztonságot leltél az álmaidban, amik mindörökre azok is maradnak. Sokan azt hiszik, hogy a titok ebben az álmodozásban rejlik. Én is elcsesztem pár évet így!
1. Nézz körül! Keresd meg azt, ami már megvan ebben a valóságban, és úgy érzed magad tőle, mint álmaiban! Mi az, ami már megvan abból, amit szeretnél? (pl. Ha több szeretetet keresel, van-e most aki szeret, akár egy kiskutya? Ha milliókat szeretnél, van-e most legalább egy ezresed, aminek örülhetsz?)
2. Mi az, amitől rosszul érzed magad? Mi az, ami nem tetszik a jelen valóságában? Fogadd el, amennyire tudod! Keresd meg a másik oldalát, a pozitív oldalt és keress arra bizonyítékokat! (pl. Ha erőtlennek érzed magad, fogadd el az erőtlenséget és nézz körül az életedben, hol vagy képes valamennyi erőt felmutatni?)
3. Az erőfeszítést engedd el!