Választási Eredmények

VÁLASZTÁSI eredmények"Orbán Viktor szerint ma egy új országban ébredünk. Az időjárásból kiindulva ez Anglia." - olvastam reggel az egyik közösségi portálon. Nem szoktam politikával foglalkozni, és most sem akarok, de az országgyűlési választások elég ritka pillanat ahhoz, hogy úgy érezzem, néhány gondolatot szükséges ilyenkor áldozni annak, ami azért így vagy úgy befolyással van minden Magyarországon élő ember életére. Próbálhatjuk magunkat függetleníteni tőle, de teljesen nem lehet. Aki ebben az országban él, arra hatással van. Aki azt állítja hogy teljesen tudja magát függetleníteni a magyar politikától, az vagy téved, vagy pl. Angliában él.

Mivel az oldal a vonzás törvényéről szól, csakis e szempontból nézve lássuk a választás eredményét, és a kampány kulcsmondatait néhány érdekes gondolattal fűszerezve. Nézzük a vonzás törvénye szempontjából a szlogeneket!

Fidesz: "ITT AZ IDŐ" illetve "CSAK A FIDESZ!" - Annak ellenére hogy a választópolgároknak nem jó, ha egyeduralom van egy demokráciában, gyenge és széttagolt ellenzékkel, mégis ez lett az eredmény: egyéni választókerületben 100%-ot értek el, tehát csak a Fidesz szerzett mandátumot az első fordulóban, senki más. Látható, hogy működött a szlogen. Csak a Fidesz. Mindent maguknak akartak, megkapták. A vonzás működik? Igen.

MSZP szlogen: "Az MSZP a választás!" - elég semmitmondó szlogen. Mint választás, valóban ott voltak, ez elég volt egy második helyre, ami szép, de így is a legnagyobb visszaeső párt a korábbi választásokhoz képest. Tényleg úgy lett, ahogy írták: csak egy választás voltak a sok közül.

MDF szlogen: "Csak az ORSZÁG!" - Az MDF azt gondolta, hogy a magyar embereknek fontos az ország, és szeretnék ha lenne valaki, aki törődik ezzel is. Logikusan gondolhatták, hogy az emberek a "Csak a Fidesz" vagy a "Csak az ország" közül inkább az utóbbit választanák, de hiába, sajnos elfelejtették azt ami az önfejlesztő könyvek nagy részében benne van: az emberek nem gondolkoznak. A vonzás pedig működik ez esetben is. Maradt az ország, maradt a Fidesz, az MDF sehol. Kiestek a parlamentből, az elnök lemondott, a pártnak gyakorlatilag vége.

A Jobbik szlogen: "Radikális változást!". Nos, mi lett az eredmény? Radikális változás! A magyar demokrácia történetében nagyon sok dologra most először van példa. Első egypárti kormány a rendszerváltás óta, első esély a kétharmadra, első eset hogy szélsőséges párt ilyen jelentős eredményt ért el, és első eset hogy nem kétpólusú hanem 1+3-as felállás lesz a parlamantben. Ezek mind radikális, nagy horderejű változások. A külföldi sajtónak a magyar választások kapcsán az az egy dolog vitte át az ingerküszöbét, a Jobbik. Európában is nagyon ritka, hogy egy szélsőséges párt ilyen jó eredményt érjen el, a korábban a MIÉP-pel közösen elért 2,2%-ot radikálisan felülmúlva.

LMP: "Lehet? Igen, lehet!" Amit a Jobbiknak csak másodszorra sikerült, azt nekik elsőre: bejutottak a parlamentbe, a vártnál sokkal jobb eredménnyel. Működött a szlogen? Naná! A vonzás sosem téved. Ahhoz képest hogy egy vadi új párt, akikről szinte semmit nem lehet tudni, érdekes eredmény. De hát benne volt: bevonzották ők is.

Remélem hogy a fentiekből elsősorban azt a pozitív következtetést vonja le mindenki, hogy amit kommunikálsz magadról kifelé, az lesz, hiszen ezzel is teremtünk. Látható, hogy a vonzás működik még az olyan ingoványos területeken is, mint a politika. A mindennapi életben pedig ezt saját magunk hasznosítva, elérhetjük amit szeretnénk: teljesülhet minden kívánságunk, vágyunk, ha hiszünk benne, és teszünk érte.

Mindenkinek azt kívánom, hogy ne a politikát figyelje, hanem a saját környezetét, mert ott legalább ilyen egyértelműen látni fogja, hogy a vonzás minden pillanatban értünk van.

HozzászólásokKedves New York! Tudod,

Kedves New York! Tudod, minden macska gerinces állat, de nem minden gerinces állat macska... :-) A logikát megfordítani itt sem lehet, én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy milyen összefüggések vannak a kommunikáció és az eredmények között. Minden éremnek két oldala van, épp ezért mindenre lehet mondani olyat, ami ellentmond annak. Ez is a világ egyik törvénye. Nincs abszolút igazság, csak olyan van, hogy még nem láttad a másik oldalt.Természetes, hogy a világ

Természetes, hogy a világ összetettebben működik, és benne ez a terület is, de szerintem Admin mazsolázása, csak a törvény tükrében teljesen helytálló. A többi aspektus meg nem tartozik a vonzás törvényéhez...Secret Admin, bár a titok

Secret Admin, bár a titok szemszögéből nézve van igazság abban amit írsz,én egy kicsit erőltetettnek érzem ezt a gondolatmenetet. Ugye azt senki nem gondolja, hogy ha egy másik párt kiírja, hogy "Csak a Gipszjakab párt!" akkor ugyanilyen elsöprő győzelmet arathatott volna? Ehhez azért több kell:)Remete lét

Aki tenni akart eddig bármit az országért, jól teszi ha berendezkedik e létre, ott ima malmait görgetve vissza hozza a fényt a honba.:)

köszönöm, nagyon érdekes megközelítés volt, én sem gondolkodtam ezen. Csatlakozom az előttem szólóhoz, már ami a politikát illeti, de ezen az oldalon más volt róla olvasni.:D

Ennek tükrében, azt hiszem, kerítek magamnak valami jó szlogent és megalapítom életem kampányát. :D

Amúgy az eredményeket nézve csak az érzéseimre figyeltem épp, el sem gondolkodtam mindezen. Hozzátenném jó ideje nem is érdekel annyira a politika, hogy a szlogenjeiken gondolkodjak, de nagyon érdekes volt így megnézni. Nem lep meg, a törvény minden területről visszaköszön. Itt van, itt van, itt van. Mert itt van és működik.