Válság - Lehetőség

válság, gazdagságSanya Barátomnak ajánlva… támogatásom jeléül.

„Egy válságban csak korlátlan lehetőségek vannak!”

OSHO A társadalmi szintű depresszióról… (fontosnak tartom megjegyezni, hogy OSHO 1990-ben távozott el ebből a létből, így gondolatai legalább 20 évesek…)

„Az első dolog az életben: értelmet találni a jelen pillanatban. Azután: szeretetben, örömben, ünneplésben kell élned. Akkor bármit megtehetsz; nem fogják tönkretenni a dollárok. Ehelyett azonban félretéve mindent rohansz a pénz után, abban a hitben, hogy azzal mindent megvásárolhatsz. Ám egy napon azt veszed észre, hogy semmit sem tudsz megvásárolni- és pénzszerzésre szentelted az egész életedet.
Ez a depresszió oka.

És különösen nyugaton nagyon sokakat érint a depresszió. Keleten is voltak gazdag emberek, de ott elérhető volt egy másik dimenzió. Amikor végére ért a gazdagság útja, nem ragadtak le benne; új irányba indultak. Az, az új irány ott volt a levegőben, elérhetően évszázadok óta.
Keleten a szegények megtanulták az elégedettséget, ezért ők nem rohannak ambíciók után. A gazdagok pedig megértették, hogy egy nap mindenről le kell mondaniuk, és el kell indulniuk az igazság, az értelem felkutatására. Nyugaton az út végén mindennek valóban vége van. Visszamehetsz, de az nem segít a depressziódon. Új irányra van szükséged.
Gautama Buddha, Mahávíra, és a kelet sok más misztikusa a gazdagság csúcsán élt, de észrevették, hogy az komoly teher. Találni kell valami mást, mielőtt elragad a halál – és elég bátrak voltak ahhoz, hogy mindenről lemondjanak. De az emberek félreértették a lemondásukat. Ők azért mondtak le mindenről, mert egyetlen pillanatra sem akartak többé a pénzzel, a hatalommal foglakozni, hiszen látták a csúcsot, és nem volt ott semmi. Felmentek a létra legmagasabb fokára, és azt találták, hogy nem vezet sehová; mindössze egy semmibe vezető létrán állnak. Amíg valahol középen jársz, vagy a középnél is lejjebb, él benned a remény – vannak még magasabb fokok, ahová felmászhatsz. De eljön a pont, mikor a legfelső fokon állsz, és csak öngyilkosság van vagy őrület – vagy álszentség; egyre mosolyogsz, mindaddig, amíg nem végez veled a halál. Mélyen belül azonban tudod, hogy elvesztegetted az életed.
Keleten sohasem jelentett ilyen problémát a depresszió. A szegények megtanulták élvezni, ami kevesük volt, a gazdagok pedig megtanulták, hogy nem jelent semmit, ha a lábad előtt hever az egész világ – értelmet kell keresned, nem pénzt. És akadtak elődeik; tudták, hogy több ezer éve keresik az emberek az igazságot, és rátalálnak. Felesleges a kétségbeesés a depresszió – csupán el kell indulniuk egy ismeretlen dimenzióba. Talán sosem derült ki a számukra, de ahogy elindultak az új dimenzió felkutatására – ami befelé vezető utazást jelent, utazást a saját énjükhöz -, minden, amit elvesztettek, lassanként visszatért.
Sürgős szüksége van a Nyugatnak egy hatalmas meditációs mozgalomra; máskülönben megöli az embereket a depresszió. És ezek az emberek tehetségesek – hiszen megszerezték a hatalmat, a pénzt, mindent, amit akartak. Ők tehetségesek, mégis kétségbeesettek. Veszélyes helyzet, mert a legtehetségesebb emberek nem lelkesednek többé az életért. A tehetségtelenek lelkesek, de bennük nincs meg a képesség a hatalom, a pénz, a műveltség, a tekintély eléréséhez. Nincs tehetségük ,ezért szenvednek, bénának érzik magukat. Terrorista lesz belőlük, felesleges erőszakhoz folyamodnak bosszúból, mivel képtelenek másra, mint pusztításra. És a gazdag szinte képes bármelyik fára felakasztani magát, mert nincs oka élni. Régen nem ver már a szíve. Csupán holttest – szépen díszített, megbecsült, de tökéletesen üres és haszontalan.
A nyugat valójában sokkal rosszabb állapotban van, mint a Kelet – bár azoknak, aki nem értik, a Nyugat tűnik jobb állapotúnak a Keletnél, mert a Kelet szegény. De a szegénység nem olyan nagy probléma, mint a gazdagság kudarca; igazán gazdagon szegény az ember. Egy anyagilag szegény embernek legalább álmai, reményei vannak. A gazdagnak azonban semmije sincs.
Egy hatalmas meditációs mozgalomra van szükség, ami mindenkihez eljut.
Nyugaton ezek a depressziós emberek pszichoanalitikushoz, terapeutához és mindenféle sarlatánhoz járnak – akik maguk si depressziósak, még sokkal súlyosabban, mint a páciensek. Persze, hiszen egész nap lehangoltságról, kétségbeesésről, értelmetlenségről hallanak. Ennyi tehetséges embert ilyen rossz állapotban látva ők maguk is elveszítik a lendületet. Nem tudnak segíteni; nekik maguknak is segítségre van szükségük.
Ha észrevennék, hogy akadnak emberek, akik nem depressziósak – épp ellenkezőleg, tele vannak örömmel -, talán remény születne bennük. Meglehet mindenük, még sincs ok a nyugtalanságra. Meditálhatnak.

ÉN NEM AZT TANÍTOM, HOGY MONDJ LE A VAGYONODRÓL, VAGY BÁRMI MÁSRÓL. MARADJON MINDEN ÚGY, AHOGY VAN. CSUPÁN EGY DOLGOT ADJ HOZZÁ AZ ÉLETEDHEZ. MINDEDDIG KIZÁRÓLAG TÁRGYAKAT ADTÁL HOZZÁ AZ ÉLETEDHEZ. MOST ADJ VALAMI MÁST IS A LEGBENSŐ LÉNYEDNEK – AMI ZENÉT FOG TEREMTENI, CSODÁT TESZ, VARÁZSLATOT. ÚJ BORZONGÁST FOG HOZNI, ÚJ FIATALSÁGOT, ÚJ FRISSESSÉGET.
NEM MEGOLDHATATLAN A HELYZET. NAGY A PROBLÉMA, DE A MEGOLDÁS IGEN EGYSZERŰ.”

Az idézet az ÉRZELMI JÓLLÉT című kötetből való.

Az utolsó traktust szándékosan nagy betűkkel írtam. Fontos megérteni, hogy OSHO nem egy sokadik szenteskedő, aki demagóg dumákkal tömi az emberek fejét. Szavai és mondatai mindig sok rétegűek, mint a mi gyönyörű nyelvünk…
Bocsánat, hogy ilyen hosszú idézetet választottam, de úgy éreztem ez nyújt teljes képet. Bízom benne, mindenkinek épülésére válik, ki hajlandó végigolvasni…

Drága Barátom! Mindig azt mondod, fontos a helyzetünk pontos értékelése, ahhoz hogy kilábalhassunk egy nehézségből. Hát, úgy gondolom, ez valami ilyesmi…

Meghajlok A Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorba

HozzászólásokDrága Shakti!

Örülök, hogy itt jártál!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaGazdasági válság - válság?

Tudom, én talán "túl könnyelműen" veszem az életet, de mikor először hallottam a gazdasági válságról, nekem az jutott eszembe: De jó, valami végre változik. Csak azért, mert a gazdaság állapota egyesek szerint változik, ez még hozhat másoknak fellelendülést. Míg az Unio és az USA Nemzeti összterméke, GDP-je, meg mittoménmije jövőre 0% emelkedést mutat, azaz semmit, addig Kína és India 9-6% növelte a bevételeit. Itt most csak a felosztás változik. Én azt mondtam magamnak: A gazdasági változás (és nem válság) nekem a malmomra hajtja a vizet. Én hiszek a változásban, és kihozom belőle a legtöbbet. Kit érdekel, mások a médián keresztül mit közölnek, mi a valós helyzet, én imádom, amit csinálok, és rengeteg embernek szüksége van erre a szépségre. Én nem érzem a válságot, mert nálam nincsen. Ennyi. És amire fókuszálunk, az növekszik. Nyiltan kimondom: szeretem a pénzt, és mindazt, amit megvehetek belőle, és mindazt, amit megoszthatok belőle, amivel segíthetek, amivel teremthetek valami izgalmasat! VALAMI IZGALMASAT! Mert amiben izgalom van, és boldog várakozás, az mind-mind megvan. Az Univerzumban ugyanis egyetlen állandó dolog van, A VÁLTOZÁS! És én azt nagyon szeretem! Izgalomba hoz, felvillanyoz, felvértez, segítségre ösztönöz, jobb ember leszek a saját megítélésem szerint, elkezdem igazán szeretni magamat, és abból eddig mindig csak jó származott! Na, ha ezt ki tudjátok hámozni, akkor ügyesek vagytok. Olyan gyorsan jöttek a gondolatok, hogy nem biztos, hogy sikerült mindent úgy leírni, ahogy éreztem! Pusszantás! Shaktiszegény-gazdag

Ez a téma mindjárt a porba hullana, ha a pénz tulajdonságai közösségi ellenőrzés alá kerülnének (monetáris eszközrendszer). Mindjárt előtérbe kerülne a pénz eredeti funkciója, ami az áruk, szolgáltatások cseréjének elősegítése! Így a pénzt halmozni felesleges, hiszen mindíg lesz elég, s akkor tud az élet folyamata "kiszolgálódni", ha a sok felesleges értéktelen jel (tehát pénz), valódi értékké, számunkra fontos szolgáltatássá, vagy áruvá változik. A szegény embernek nevezett embertömegek viszont félnek, félnek attól, hogy még kevesebb lesz nekik, mert azt látják, hogy a számlák után alig marad valami, s így képtelenek az önmegvalósításra - hangsúléyozom ÁLTALÁNOSÍTÁSBAN írok. Ez a félelem szüli azt a kényszert, hogy halmozzák ezt az értéktelen jelet, mely csak az áru és szolgáltatás csereeszköze volna. Így viszont, eme kényszer miatt félnek arra az adakozásra, ami itt meg lett említve. Ebből az általános félelemhalmazból természetesen ki lehet kerülni, saját élettapasztalatok alapján. Ahogy szoktam mondani a szeretet és pénz szabad áramlása... de ehez előbb ki kéne gyógyulni a hatalom nevű betegségből.:)Kedves Zorba!

Jézus azt mondta,"akinek van,annak adni kell...akinek nincs az a kevés is elvétetik."Ha megnézzük,hogy hány lottómilliomos élete mondott csődöt,akkor máris könnyebben tudjuk értelmezni ezt a kijelentést.Ahhoz,hogy a gazdagsággal élni tudjunk,meg kell teremteni a feltételeit.
Amikor a korlátaidat ezen a téren is tudod döntögetni,akkor biztos lehetsz benne,hogy elindulsz a gyarapodás felé.Ha a gazdag embereket megnézzük,akkor láthatjuk,hogy mindegyik adakozik-ez sem véletlen.Ha megnézzük a szegény ugymond segítségre szorulókat,vajon mit tudnának a gazdagsággal kezdeni?
"Egyetlen szó létezik,ez a szív szava."
Szeretettel ölel:AndreaZotya Barátom! :)

Azt hiszem, nem véletlen, hogy mindketten erősen tudunk azonosulni Osho tanításaival! :)))
Köszönöm! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlHigyjétek el a

Higyjétek el a lehetőségek, a kiút a szemünk előtt van, csak kell hozzá kellő tisztelet, vagy alázat, hogy elfogadjuk. Na meg ugye nem kevés nyitottság.
(Még mindig a Lyonessről beszélünk. Fontos tudni, hogy nekem nem számít önös szempontból, hogy jönnek-e még utánam, ha tudnátok miért mondom elhinnétek:-))
De akit szeretek, márpedig az ezen az oldalon megforduló emberek mind megérdemlik a félelem nélküli, bőségtudatot és a hatalmas pénzenergiát - kérdés, hogy elbírják-e... -, ezért hajtogatom el többször.
Meggyőződtem, sok spirituális gondolkodású emberrel együtt arról, hogy EZ egy felső adomány.
Ami ma még elképzelhetetlen gazdasági rendet teremt a bolygón. Gondolok itt az igazságos vagyonelosztásra is!
Egy közgazdasági csoda, ami helyrebillenti ezen a téren a dolgokat.
Ha meg van a nyitottság, már csak ki kell lépni az ego és a félelmek börtönéből és meghallgatni amiről szó van.
Ha mégsem a "tied", elvesztettél bő 2 órát az életedből...
Nem tud senki regisztrálni a Lyoness főoldalán. Ha valakit érdekel, vegye fel velem a kapcsolatot.
Az sem érdekel ha nem az "én vonalamba" áll be, mert nem ez számít, hanem hogy részese légy!)

Namaste :-D

Életem...Kedves Zorba

Hat igen,ez az Osho, lehet,hogy eszrevette a megoldast a kiuthoz. "Hatalmas meditacios mozgalomra van szukseg."
Dehat az mar letezik,es jo is,csak mint minden jonak, ennek is sok-sok megrontoja van.

Szeretettel,
felebarat