Változás

változásEszedbe ne jusson megváltozni! Nem fog menni, csak még jobban hátat fordítasz Önmagadnak…

A változás, akárcsak a szerelem egy spontán folyamat. Nem tudjuk csinálni… csak bekövetkezik. Tudjuk magunkat alkalmassá tenni a változásra, befogadóvá válni megújhodásunkra… A változás jön, egészen pontosan Van magától.

Lehet, hogy egészen más lesz, mint amit ideálisnak képzeltünk a kezdetekkor. Az azonban bizonyos, hogy sokkal előrevivőbb lesz.
A változás új gondolatokat, új meglátásokat hoz magával. Ezeket nem látjuk folyamataink elején. Honnan is tudhatnánk, mit fogunk érezni és megélni, megújult, felfrissült szemléletünkkel.

A változás elfogadásához nagy-nagy bizalom és bátorság szükségeltetik. Erősnek és kitartónak kell lennünk, hogy el tudjuk fogadni, bármi legyen is hozadéka…

Mikor egy idealizált képpé próbálunk válni, erőszakot követünk el önmagunkon. Nem dönthetjük el előre, mivé legyünk. Nem áll módunkban. Ha mégis ilyesmit teszünk, számíthatunk rá, hogy folyamatos presszió alá helyezzük magunkat, és idővel kényszerré változik megfelelni akarásunk… Tudom miről beszélek, nem könyvből olvastam ki…

Egy szokatlan élethelyzetben, valamely meditatív állapotban , megláttam a psziché folyamatainak mélyét. Megtapasztaltam, milyen „rejtett folyamatok” zajlanak le bennünk, személyiségünk kialakulása során. Láttam, hogyan tanulunk meg lemásolni viselkedési formákat, s hogyan kezdünk el megfelelni elvárásoknak…Mélységes és egyben magasztos állapot volt ez, melynek hatását és bölcseletét megőrzöm mindörökre.

Ezen tapasztalás tisztánlátásának következtében bíztatok mindenkit, hagyja változni az Életet s önmagát, annak természete szerint. Tudom, ha beavatkozunk e folyamatba, s akaratunkkal próbáljuk befolyásolni, csak tévutakra jutunk…
Bár azt is tudom, néha e tévutakat is be kell járni, csak úgy a viszonyítás okán. Azonban túl sokat ismételgetni, merő időpazarlás.

A változás az Élet legfőbb természete, ha úgy tetszik Isten alap tulajdonsága. Ezen Élet-Isten lényegisége tölti el saját emberi jelenségünket is. Ebben az elemi kiindulópontban, isteni minőségünkben való bizodalmunk, elégséges a változások megéléséhez és megértéséhez…
Beavatkozni, afféle sziszifuszi tevékenység. Bár, az is lehet egyfajta önmegismerő technika, de ez egy másik értekezés tárgyát képezi…

Az Isteni teremtésben való feltétel nélküli hit és meggyőződés lehet saját teremtéseink sikerességének egyik záloga… Hiszen enélkül, hogyan hihetnénk saját teremtő képességeinkben s annak eredendő természetességében?

Ez a klasszikus: -Elengedem a kapaszkodókat és hagyom, hogy vigyen magával az Élet folyama. Nem kapálódzom, csak élvezem a Létezés áradását. Megszabadulok magamra aggatott terheimtől, és súlytalanul úszom az Élet habjain.
A részévé válok, az Egységbe oldódom…

Innen bíztatok mindenkit, higgyen megérzéseiben, bízzon Önmagában, isteni természetében! Hagyjon fel a másolás és megfelelés kényszerítő tevékenységével! Érezze meg önnön tudatosságának bizonyosságát és annak mindenek felett álló, vezérlő útmutatását!

Bízzunk saját ösztönösségünkben, ami bizonyosan elvezet Önmagunkhoz! Ennél nagyszerűbb változást elképzelni sem tudnánk. Ne erőlködjünk hát, csak lazuljunk el önmagunkban és engedjük meg saját lényünk kiteljesedését!

Ez lehet életünk legnagyszerűbb teremtése… A vonzás törvényének tudatos alkalmazása, itt nyilvánulhat meg a legtermészetesebben.

Minden Teremtő Testvéremnek Kívánom, Érje El Emberi-Isteni Minőségeinek Teljességét!!!

Meghajlok A Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorba

-Ez a jövő, az egymásért tevékenykedők közössége...!!!

HozzászólásokDrága Barátaim!

Nagyon köszönöm, hogy benéztetek...

Mindig jóleső érzéssel olvasom építő és kedves hozzászólásaitokat !!!

KÖSZÖNÖM, HOGY VAGYTOK!!!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorba

-Ez a jövő, az egymásért tevékenykedők közössége...!!!Zorbám:))))))))))

Imádom az írásaidat:))))

Tudod az az érdekes, amikor rádöbbenek a saját változásomra...rádöbbenek, mert szokatlan a reakcióm dolgokra! És tudod mit mondok??? Mindig egyre jobban tetszem magamnak...jó felé változom:)))))

"A mély barátság olyan, mint a szívárvány! Ha a boldogság és könny megfelelő arányban vegyül, az eredmény egy színes híd lesz két szív között:)))"
Evelyn:)Csak a múlandó fél a változástól :)

Mert őt csak az elmúlástól való félelem vezérli és minden ismeretlent úgy tekint, mint egy lépést az elmúlás felé. De ami örök, az semmitől sem fél, mert tudja, hogy az élet maga a változásról szól. A stagnálás nem élet, az halál. A dinamizmus a haladás, a statikus energia továbblendülése, erejének megnyilvánulása. A múlandó dolgok is sokszor statikus állapotot akarnak felvenni, mert féltik magukat, hogy a dinamizmussal közelebb kerülnek az elmúláshoz. Erre a statikusságra akarja kényszeríteni az embert is: ne változz, maradj, ragaszkodj az állandósághoz, az állandóságban van a te biztonságod. De az állandóság csupán illúzió, a lényeg, az élet magában a változásban nyilvánul meg. Van valamink, amit jónak érzünk és gyorsan le akarjuk szögezni, mozdulatlanná dermeszteni, hogy ne múljon el. És éppen ezzel öljük meg, aztán ebbe keseredünk bele. Lehet, hogy egy darabig szép a gombostűvel lerögzített pillangó, de éppen a lényeg hiányzik belőle, az, ami a szépségét kiteljesedésre viszi: az élet, a változás. Hiszen a pillangó szépsége is változás által jött létre. Szerintem is merjünk változni, változtatni. Ha pedig önmagunkkal már tisztában vagyunk és elfogadtuk önmagunk tökéletességét, minden változásunk, változtatásunk gyönyörűségünkre lesz.
Köszönöm, hogy olvashatlak, Barátom! :) No és hogy személyesen is ismerhetlek.
-Fóka-Drága Sanya Barátom!

Köszönöm!!!

A kiegészítés mindig nagyon fontos!!! :) :) :)

Vonzzunk és egészítődjünk!!!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorba

-Ez a jövő, az egymásért tevékenykedők közössége...!!!Drága Zotya Barátom! :)

Mélységesen egyetértek! :)
Annyival egészíteném még ki, hogy amint megtapasztalod saját Isteni Lényed kiteljesedését, természetes módon kezded vonzani magadhoz mindazt, ami létezésedhez tartozik! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás Törvényéről:)

Kedves Zorba!
Érdekes, hogy pont most írsz ezekről, hiszen én épp most olvasom a Beszélgetések Istennel, harmadik kötetét.:) Te tudtad? Én nem mondtam még.:P
S hát fényhozóvá válni, másnak Önmagával való megajándékozóvá úgy válhatunk, ha nem akarunk fényt hozni és nem akarjuk a másikat megajándékozni Önmagával, csak boldogok vagyunk, megérzéseink szerint cselekszünk, és merjük használni ennek fényében szívünket, eszünket, EGO-nkat.
(Számomra egyébként hihetetlen élmény ez a könyv, mert ugyan a filmet láttam, de a könyvet még nem olvastam... és Valival kapcsolatban nagyon sok olyan gondolatom, érzésem volt/van, amit visszaolvasok itt Isten tanácsaként, magyarázataiként... nagyon érdekes, kellemes élmény ez nekem.)Kedves Zorba!

Én keresem az utam,meg voltak világos gondolataim is.Sőt volt meditációs élményem is.Bár akkor egy Látót kerestem fel kb.két havonta.És van egy kedves ismerősöm is aki segített.De elköltöztem Kanizsáról és az új életem szép lassan elfelejtetett velem mindent,amit addig tanultam.Most újra itt élek Kanizsán és újra tanulok,bár a barátom segítségét nem kérem,de kitartóan olvasok és próbálom gyakorolni az olvasottakat és hallottakat.És a dolgok nagyon sokszor el is kezdenek változni és érzem,hogy én is egyre több mindenben változom,de mint írtam van az a rossz tulajdonságom,hogy elfelejtek hálát érezni az iránt amim van.Ezt kicsit rosszul fogalmaztam.Inkább így írom le:többet gondolok arra ami még kell.Igen ez így helyes.
Egy ismerősöm azt kérdezte:Ennyire anyagias vagy? Én azt mondtam neki,hogy,ha az anyagiasságnak számít,hogy szeretném mindennap tele látni a hűtőm,akkor igen.Tudom,hogy ebben az esetben arra kéne gondolnom,amim van,és akkor megjelenne az életben amire szükségem van.
Amit szerettem volna ebből kihozni,az az,hogy türelmesebbnek kéne lenünk önmagunkhoz,és nem egyszerre akarni mindent.
Legyünk türelmesek és bízzunk magunkban.
Köszönöm,hogy olvashattam ezt a nagyszerű írást.

Millió ölelés!

Tedd meg az első lépést hittel.
Nem kell látnod a lépcsősort.
Csak tedd meg az első lépést
anett