Vedd fel a kesztyűt, nézz szembe a konfliktushelyzetekkel!

kesztyűAmint elkezded megváltoztatni az életedet, különféle kellemetlenségekkel is találkozni fogsz. A változás kellemetlenségekkel jár együtt, ezt jó, ha már most elfogadod ezt a tényt. Le kell mondanod olyan dolgokról is amelyek eddig kellemesek voltak számodra, és ez fájdalommal is jár, de emlékezz, ezeket meg kell tenned. A sikert nem adják ingyen, és csak akkor érhetsz el bármilyen sikert is, ha hajlandó vagy felvállalni a vele járó kellemetlenségeket is. De ilyen kellemetlenségeket tapasztalhatsz másokkal kapcsolatban is.

Amikor a körülötted lévő emberek észreveszik, hogy valami új dologba kezdesz bele, mindent megtesznek azért, hogy lebeszéljenek a cselekvésről. Lehet, hogy simán hülyének néznek, amikor bejelented nekik, hogy márpedig te új életet fogsz kezdeni. Esetenként még a barátaidat is el fogod veszíteni. Igen, ez egy ilyen kellemetlen feladat. Ha nem vigyázol, mások szkepticizmusa megakadályozhat abban, hogy véghez vidd amit elterveztél.

Hogy mindezt elkerüld, tégy lakatot a szádra. Ne beszélj arról, hogy mit akarsz elérni, hanem csak csináld. Ne a szád járjon hanem a kezed! Tedd amit tudsz, ott ahol vagy, azzal amid van! Ha a saját utadat járod, akkor teljes mértékben te osztod be a saját szabadidődet, nem dirigál neked senki. Azonban ebben az esetben is találkozol majd kihívásokkal, mert, ha nincs elegendő önfegyelmed, hajlamos vagy ellustulni.

A siker kellemetlenségekkel jár, és az is közéjük tartozik, hogy kedved ellenére való döntéseket hozz meg. Lehet, hogy legszívesebben elmennél a haverokkal bulizni, ugyanakkor fontosabb dolgod is van,ha éppen valamelyik célod megvalósításán dolgozol. Itt a döntést teljes mértékben te hozod meg. Dönthetsz úgy, hogy elmész szórakozni a haverokkal, és jól érzed magad, vagy dönthetsz úgy is, hogy ez alatt az idő alatt inkább megerőlteted magad és megcsinálod az egyik projektedet, ami sok pénzt hoz neked.

Mint már említettem, a körülötted lévő emberek, a családod, barátaid, ismerőseid elállhatják az utadat, ha nem vigyázol. Vannak dolgok amelyekre fel kell készülnöd, hogy bekövetkezhetnek:

1. Ki fognak nevetni

2. Elhagynak a barátaid

3. Kritizálni fognak

4. Haragudni fognak rád

5. Irigyelni fognak.

6. Szánalmasnak fognak tartani

7. Győzködni fognak arról, hogy miért nem vagy képes valamit megcsinálni

8. Emlékeztetnek majd a múltbéli szerencsétlenkedéseidre

9. Megpróbálnak megalázni

10. Fenyegetőzni fognak

Ezek mindenhol így működnek, valami miatt az emberek többségét kifejezetten irritálja, ha az ismerősük, barátjuk elkezd sikeres emberré válni. Ezeket tehát tudatosítanod kell, mielőtt bármibe is belefogsz. Nehogy feladd barátom! Azért élsz ezen a világon, hogy megvalósítsd mindazokat a dolgokat amelyekre vágysz. Szerencsére arra is képes vagy, hogy kiállj a saját igazad mellett, és bármi áron is, de haladni tudsz a céljaid felé.

Üdv: shaumbra

További írásaim: http://motivacioblog.hu
Kövesd az írásaimat a Facebookon is, ne maradj le semmiről! :) http://www.facebook.com/motivacioblog.hu

CsatolmányMéret
RTEmagicC_conflict_01.jpg.jpg11.62 KB
Címkék:

Hozzászólások:)

Már egy kicsit kezdek pozitívan gondolkodni,de a múltbéli kudarcok és régi rossz emlékek,nem hagynak engem abban,hogy pozitívan lássak mindig mindent,sokszor feltörnek ezek a rossz érzések,de most már valamennyire tudom kontrollálni. Persze a múltban történt velem rengeteg jó dolog is,de van amit hát másként kellett volna csinálnom,néha haragszom saját magamra,ezért. De most már jobban kezdek lenni.Elkezdtem ... A változás

Elkezdtem ... A változás felvállalása már óriási lépés a saját vágyaink megteremtésében és ezt sorba követi a többi, kisebb-nagyobb. Hasonló tapasztalataim vannak, de akik hasonlóan gondolkodnak szinte mind csendes támogatóid lesznek és ez rengeteg erőt ad ahhoz, hogy a többivel ne foglalkozz. Kiderül az is, hogy milyen emberek vannak körülötted. Engem kellemes meglepetések értek támogatók személyében, pedig kétgyermekes anyaként először nagyon vakmerőnek tűnt az egész, de most már tudom, hogy a nehézségek ellenére nem bántam meg. :-) Jamy, igaz, a vonzás itt is működik!Hát, jó kis írás! :-)

Semmi sem zökkenthet ki a boldogságból! :-)
Miért is kellene kizökkenni?Szerintem

Szerintem azok az emberek akik negatívan reagálnak,a saját kudarcukat látják mások változásában.Nem biztos,hogy mindezt személyesen kell venni,nem az emberhez szólnak,hanem a változáshoz.Ők nem akarnak tudatosan változni,nem mernek esetleg dönteni,persze,hogy provokálja őket,ha más igen.Sikeres embereknek se azok szólnak be akik szintén sikeresek,vagy hisznek benne,hogy azok lesznek,hanem azok, akik úgy érzik,hogy a siker nekik nem jár és a körülményekre fogják.Mivel egy baráti körben vagytok,a körülményeitek nagyjából hasonlók,ha te mégis képes vagy sikeresnek lenni,rájönnek,hogy a saját kudarcaikról nem a körülmények tehetnek,tehát ezt megelőzve legjobb,ha az elején elfojtják benned a siker vágyát.Az a tíz pont nagyon igaz szerintem,velem volt ilyen szitu pár éve,drasztikusan,bár akkor még én is nagyon bizonytalan voltam.És tökre megerősített:DDDDD...

Az igazi sikerért nem kell megerőlteted magad, hanem eleve örömmel csinálod.
Ez hozzáállás kérdése, hogy miről mondasz le, és mit tartasz szem előtt.
És hogy hogyan készülj fel, erre a sok negatív dologra, ami itt fel van sorolva?
Sehogy.
Különben már eleve védekezni kezdenél, bárki szólt volna bármit.
Csupa félelmekbe öltöztetett jótanács.
Cselekszel és megtapasztalod.
Csak így derül ki, hogy kivel milyen kapcsolatban vagy.
A tapasztalást nem kerülheted el.Igen! De...:)

A belső változással a külső dolgok is változnak. Valóban a barátok terén is "cserélődés" történik. De asszem ez egy állandó mozgás bennünk és körülöttünk és nem mindig ennyire drasztikus, mint ebben az írásban, kedves Shaumbra. :) Szeretném megjegyezni, hogy azért ennyire rossz dolgokra és sok támadásra nem mindig kell számítani, ahogy itt általánosítva van. :)
Persze ha negatívra, támadásra, akadályozásra, irígységre készülünk föl, akkor valszeg valóban azt kapjuk. de miért? Mert bennünk is ott van! Nyilván ezért jut eszünkbe. Hisz ez a Titok, termetés, ami belül, az kívül is.
Határozottan állíthatom, saját példámból, hogy nem mindig kell számítani a fentiekre! Ha cserélődnek is a barátok, nem mindig jár együtt összeveszéssel, ellenségeséggel, tehát azért ne feltétlen készüljünk a rosszra és a harcra. :) Persze ki hogy érzi!:))

"Hogy mindezt elkerüld, tégy lakatot a szádra." Másik variáció szerintem az,hogy felvállalja valaki a változást,tehát jár a szája,és akkor rögtön kiderül kit kell leépítenie a környezetéből.Kedves Shaumbra!

Hogy ez a tíz pont mennyire igaz:)
De ha mindennek ellenére egy ember nem adja fel és megtalálja az építő jellegű környezetét saját magában és már nem bizonytalan, akkor az is kivetül és más embereket fog bevonzani akiknek teljesen más véleményük lesz:)
(A tíz pont szerintem az adott ember negatív oldalának a kivetülése,ami viszont megerősít.)