..................................................:)

ÜDV! Ezt az írásomat ki töröltem,mert így láttam jónak!

HozzászólásokKedves Sünike!

Én biztos vagyok benne, hogy soha nem fogom a barátságot, az emberi kapcsolatokat így nézni. Azt hiszem ez a New Age egyik ilyen sokat ismételgetett alapgondolata, hogy "élet egy iskola", "közös utak azért vannak, hogy együtt tanuljatok", stb. Nem rossz a meglátás, rávilágít egy-két dologra, de a szeretet több annál, mint közös fejlődés.
Azért is írok, hogy eleget tegyek a topik kérésének:
nálam van két legjobb barátom, és bizony, aminit a szerelem megváltoztatta az életemet, és megváltoztam benne én is, ők "eltűntek". Furcsáltam is: legjobb barátaimnak tartom őket mind a mai napig... mi lehet? Aztán néha találkoztunk, akkor mindig jókat beszélgettünk, hülyültünk, azonban az életemben megjelent új árnyalatokról érzésekről, secretről, deeksha-ról, tantráról a megérzésekről, a szerelem apró árnyalatairól velük már nem beszélgethettem. Valahogy éreztem h ezeket nem hozhatom fel mint téma. S akkor igen, arra gondoltam, hogy ez lehet az ok. Ma ugyanez a helyzet, de ugyanúgy jóban vagyok velük, és ugyanúgy őket tartom a legjobb barátaimnak.
Ez azonban ugyanúgy működik a szerelemben is! Érdemes a szerelmet is aképpen átélni, hogy szabadon hagyjuk a másik figyelmét és szeretetét fejlődni... had mennyen arra, ami érdekli őt! És nem kell lerohanni a hőn szeretett másikat saját elképzeléseinkkel, gondolatainkkal.
Nekem ez a szerelemben is sikerült különben, hogy amikor egymásba szerettünk egy idő után eltűnt a kedves... majd kb. 1 hónap után ismét felbukkant, majd megint eltűnt. Persze azok más okokra vezethetők vissza, de az biztos, hogy nincs jobb annál, mint amikor a szerelem kiönt az ember által elképzelt keretek közül!:) A gondolat, gondolkodás, elválaszt, a szeretet, szerelem egybeolvaszt. Ilyen egyszerű az egész. Persze az érem másik oldala, hogy nem kell betegesen félni az együttgondolkodástól sem... a híres aranyközépút...:) És amit az ember egyedül, vagy a másikkal együtt megtanult, azt bátran alkalmazza a közös, együtt eltöltött idők alatt is. Mire gondolok? Ha észreveszi valaki magán h képes szeretetteljesen, megnyugtatólag figyelni, ülni egy helyben, és ez jó hatással van önmagára, akkor nyugodtan létezhetünk így a Kedves mellett is, és hagyjuk h magával ragadjon bennünket a Most, stb.:)Bocsi Sünike, hogy offolom a topikod

Szia Fájószív!
Írok a naplódba írt bejegyzésedre, nézd meg ott.segitsetek mert nem látom a kiutat!!!jaj istenem nekem ki segit?

sziasztok!én sajnos lassan egy honapja szakitottam azaz szakitottunk a párommal akivel 2-éves kapcsolatom volt!vakon biztam benne.benne láttama boldogságom.fiatalabb volt nállam joval.született aegy kisfiam is tölle!!!nagyon szép életünk volt igazi szeretetre vágyyás mindkettönk részéröl!!nagyon erös volt a kötödés!!3-hete még azt mondta nagyon szeret!volt egy ojan barátnöm aki a családokat szedtte szét!ott ahol sikertelenül járt 6-évig nem vállata fel a volt barátja!jöttek nállunk a veszekedések hada ami nem sokszor volt!(az érzéseim )viszont sose csaltak!nagyon hirtelen rémállom lett az életem!!elötte két nappal sirt hogy velem akar élni!szeret!de nem is tudom mire vélni ezeket nálla!?hiszen nem is gondoltam ezeket amik velem ijen hirtelen történtek!a veszekedésböl az lett hogy sürübben átjártunk ketten a szomszédba ahol ez a lány lakik.és egyszer csak pafff!!!oda ment és beleszerettek egymásba!!elis mentek vissza oda ahonnan mi annak idején menekültünk mert tiltott volt a szerelmünk!nem szeretett ott lakni és velem 2-évell ezelött onnan megszökött és éltük a szép életünket!másnap eljött a fiamért aki 15-honapos és elvitte!!!belehalok ugy érzem mert annyira kegyetlen és szivtelen hogy nem is hiszem el rolla!nem hallottam a fiam hangját azota nem láttam és nem is engedi a kpcsolat tartást!a pert be adtam de nem birom ki addig ugy érzem!most a 6-ik honapban vagyok várom a második gyeremekemet tölle!!jött egy rozsaszin felhö nem is ismerte a lányt és két évet eldobott mikor annyira boldoggá tettük egymást és szivtelen lett!!nem gondol bele abba hogy mit tett azzal akit valamikor anyira szeretett imádott!!!most viszont ojan emberekk közt van akik nem szerették a kapcsolatunkat soha!nem is tartotta az édesanyjával a kapcsolatot mert rám haragudtak!!nagyon befojásolhato!tudom a szive méjén nem igy akarta de ez lett!!nem tudom én mire is számithatok ezek után?van e reményem még arra hogy boldog legyek velük mert nekem ök jelentették a boldogságot!!szerelmes vagy élni akar e nem tudom!!de nagyon sok szép közös emlékünk van!!bajon mi lehet majd a jövö titka?VÁLASZ MERKABÁNAK)))))))))))))

Szia! Igen,igazad van,és köszönöm szépen a véleményedet! Igen valoszinü az energiák az okai hogy valakihez jobban ragaszkodsz.VÁLASZ RITOCSKONAK))))))))))))))

ÜDV Ritocska! Tényleg a legjobb barátnőm volt,és most is az már 13éve,de akkor valahogy másfelé fújjt minket a szél,és mivel mindketten makacsak vagyunk ugy alakult hogy nem kerestük egymást,de én már nem haragudtam rá,ő se rám,ha elhiszed akkor elhiszed,ha NEM NEM,mért hazudnék......??? Az igaz hogy ha A BARÁTSÁG ARANYFONALA ELSZAKAD,AKKOR ÖSSZE LEHET KÖTNI,DE A CSOMO MEGMARAD! Hááát igen,nyilván volt bennünk feszültség,kérdések,volt amit megbeszéltünk,volt amit nem! De szerintem a legjobb barátnővel se kell mindennap találkozni,ahoz hogy tud neki mindent elmondhatsz))))))))))))Szia !

Volt egy ilyen hasonló kérdése azt hiszem gattina-nak ! Nos akkor ezt válaszoltam neki !
Szia! Egy nagyon sokszor felmerülő kérdést tettél föl , amit ki -ki nézőpontja szerint próbál megoldani , és választ találni erre a kérdésre ! Nos, a véleményem a következő !: Amit keresünk , és oly furcsának találunk, ha egyszer újra belép az életünkbe egy régi szerelmünk az nem más mint a régi energiáid keresése, a régi érzelmeid újbóli megélése . Hiszem , hogy egy kapcsolat ember és ember között legyen az baráti , szerelmi stb energiákat, adunk és kapun a másik személytől . Van aki túl sokat ad van aki keveset , érzelemtől függően . Az aki én vagyok , nem lényed az hogy ennyi és ennyi magas vagy ennyi a súlyod stb nem !! Az aki Én vagy belűl a szíved mélyén azon a szent helyen amit oly sokan keresünk , tiszta energia vagy , a tudatosságod energiája , a szemlélő vagy aki figyeli azt ahogyan érzel , viselkedsz stb ! Tehát szaladnál hozzá, nem érted miért vonz annyira , talán akkor amikor régen első ízben találkoztál vele , még nem érett meg a kettőtök feladata ?? Minden lehetséges igazából te érzed , bár kérdéseket teszünk föl mi mind , és igazán senki sem válaszolhatja meg a kérdéseinket csakis saját magunk !!!Feladatod lehet még vele amit még nem teljesedett be talán én sem tudom , csak gyártom neked a kérdések hadát , és legyen az bármilyen kérdés ! Talán vissza szeretnéd azt az energiát kapni amit adtál egykor ?? szeretni szeretnél önzetlenül és tisztán , vagy érzelmeid fontos állomása lesz a vele töltött időd, talán tényleg ő tesz boldoggá ??? Igazából sokan mástól várják a boldogságot , igazából senki sem tehet boldoggá csakis te saját magad ! De a végén ez is elmúlik és rájövünk , hogy ez sem tesz boldoggá és az sem tesz boldoggá !!! Akkor jogos a kérdés KI az aki boldoggá tehet téged engem minket ???? Egy régi szerelem , egy tárgy, egy érzés , a pénz ??? Ezek mind elmúlnak egyszer és utána csalódás marad és ismét boldogtalannak érzed magad . Szóval vonzod őt ??? Ez is a törvény ,maga ! Kívánom , hogy igazán találd meg a boldogságot találd meg a Hited , találd meg a csendességet ahogyan Echart Tolle szavait idézzem : A csendben van minden , a mostban a jelenben !!! És tényleg ha jobban elmélkedünk rajta , a múlt nemm számít a jövő sem igazából az számít ami most van !!! Kívánom , hogy találd meg amit te keresel az életedben , kívánom , hogy az életet ne te éld hagyd hogy az élet éljen rajtad keresztül !! Bár lehet a te történeted más , de elég hasonló abban a szempontból , hogy valahol mi mind ebben a hajóban evezünk , mindenki átél hasonlót szituációt Akkor ezt válszoltam neki és a véleményem azóta sem változott ! Köszönöm hogy végiolvasod hozzászólásomat ! Sünike :))) a nic neved is mosolyog biztosan te is :))) MerkabaHááát

Igazából barátságnál én annyira nem hiszek ebben. A nagymamám mondogatta mindig: "A barátság egy aranyfonal, ami könnyen elszakad. Össze lehet kötni ugyan, de a csomó megmarad." Ebben szerintem van némi igazság és nem csak barátságokkal. A tüske, a megromlott bizalom, az szerintem nehezen húzható ki egy kapcsolatból.

Egy igazán jó barátság meg szerintem amúgy sem tud ily módon megszakadni. Ily módon csak a haverságok tudnak megszakadni. A legjobb barátnőmet pl. több, mint 20 éve ismerem. Volt vita köztünk és olyan is, amit nem egészen tisztáztunk, volt pár hónapos mosolyszünet is. De a kapcsolat nem szakadt meg és nem is tudom elképzelni, hogy megszakadjon. Legjobb barátnővel hogy szakadhat meg a kapcsolat? :-S

Véletlenek nincsenek, az is tutira úgy van, ha valakivel dolgod van, amíg az ügyet meg nem oldottátok, addig nem zárul. De azért különbséget kéne tenni a barát (főleg legjobb barát) és a haver megjelölés között. Mert azok szép barátok, akik kommunikációs akadályokat nem tudnak áthidalni...

Node mindez szerintem... :)