Veszprémi Anzix

kutyaVannak ugyebár elvetemült emberek, akik harci kutyákat nevelnek, eresztenek össze, és még fogadnak is rájuk. Az Indián ilyen ember. Kutyákat tenyészt, összeengedi őket, fogad, és nyer. Mindig. Ha valaki nyer, azt irigylik. ha mindig nyer, arra gyanakodnak, de mindenképpen ki akarják fürkészni a titkát. Az indiánt hiába kérdezték, hiába faggatták, csak mosolygott, és zsebébe gyűrte a pénzt, amit nyert. Volt azonban egy embere, akit a megfelelő eszközökkel szóra lehetett bírni.

Nagyon egyszerű a dolog. Az egyik kutyát bőségesen eteti egész héten, a másikat csak éppen. Mindig az a kutya nyer, amelyiket rendesen etettek.

Az én elmém is pont úgy működik, akár egy harci kutyaverseny. Az a gondolat, az az eszme, az az érzelem győz, amelyiket rendesen táplálom. Ha a problémák miatt aggódom, a probléma lesz a úr az életemben, és újabb és újabb problémákat találok, hogy kielégülhessen az aggódni vágyó lelkem. Ha a megoldásokkal foglalkozom, találok megoldást. Ha azzal foglalkozom, amiért hálás lehetek, a hála győz. Ha az örömmel, az öröm győz.

Én döntöm el, melyik kutyát etetem.

Hozzászólásokez nagyon...

ez nagyon tetszik :-)
A DÖNTÉS mindenkinek a saját kezében van.Okos

Hú, ez jó hasonlat volt.aha

aha