Világváltó 5.

titokVilágváltó 5.

…de először is nem árt tisztázni, hogy mi is ez a titok? Vajon mit jelenthet számunkra?

Ebben a pillanatban, egy egyetemes igazságot kéne megfogalmaznom, vagyis olyasmit kéne kijelentenem, amit mindenki a magáénak érez. Megkísérlem, de akkor egyetlen dolgot tehetek, hogy megvizsgálom több oldalról, irányból, nézőpontból a kérdést.

Szóval akkor mi a Titok?

Kezdem a szkeptikus megközelítéssel, hiszen ez is mindenkinek szíve joga.
A Titok ebből a megközelítésből nem más, mint egy újabb, nagy, szélesvásznú átverés. Egy régi manipuláció új köntösben. Egy eszme, egy filozófia, egy vallás, ami megint csak azért ütötte fel a fejét, hogy elhallgattassa a széles néptömegeket. Elvettünk már mindent tőled, egy valamit meghagyunk még neked, a reményt, de ezt is csak azért, hogy tovább szolgálhass minket, hatalmasokat.

Az igazi hatalom mindig láthatatlan, ezt már mindnyájan tudjuk, sejtjük. És ez most nem valamilyen misztikus, vagy spirituális hablaty, hanem a valóság. A világ országainak kormányai, csak helytartók, mindegyiket a háttérből irányítja egy ravasz, tervszerűen, racionálisan gondolkodó szűk csoport. Ez a csoport tartja kezében az egész világot, és ha vannak is érzelmek a cselekedeteikben, akkor azok csak olyan érzelmek, mint a hatalomvágy, az irányítás érzése.

Ilyen formában, semmi nem kerülhet nyilvánosságra, bolti forgalomba az ő tudtuk, és engedélyük nélkül, vagy ha időnként mégis, akkor hidd el, hamar korrigálnak, és akkor jön a lejáratás, a tiltás, legvégül az erőszak. És ha esetleg valami előbb kezdene önálló életet élni, mint ahogy azt ők észreveszik, és már nem lehet megállítani, nos abban is biztos lehetsz, hogy akkor majd a saját javukra fogják fordítani. Mert ezek az emberek bár nem éppen a jó szívükről híresek, de az tény, hogy okosak, ravaszak, és nagyon is tudják mit miért csinálnak, így nem becsülném le őket. Mi több, el kell ismernem, hogy nagyon okosak, épp ezért nem véletlenül ők azok, akik irányítják ezt a világot. Pontosan olyan csodálattal nézek rájuk, mint amennyi megvetéssel.

Nos ilyen formában a Titok, lehet ennek a nagyszabású manipulációnak a része is. Nyilvánvaló, hogy akár csak az általunk ismert emberi történelem régebbi korszakaiban is, így most is ugyanaz történik. Valahogy el kell érni, hogy a rabszolgák tegyék a dolgukat. Egyre nő a világban az elégedetlenség, kell hát valami, ami legalább is tompítja ezt. Ilyenkor „kerülnek elő” látszólag új eszmék. Itt a Titok, amivel megváltoztathatod az életed. Nem sikerült?...ja,mert nem jól vizualizáltál…fog ez menni, hidd el, csak gyakorolni kell…és amíg ezt teszed, addig sem azon töröd a fejed, hogy egy rabszolga vagy.

Akkor most vizsgáljuk meg a Titkot másképpen is, vagyis, mi van, ha ez valóban igaz?

Ez esetben arról van szó, hogy van az általam vázolt világnak egy ellenpólusa is. Élnek olyan emberek is a Földön, akik a szeretetet képviselik, és ők is ugyanakkora hatalommal bírnak, mint azok, akik irányítani akarják a világunkat. Ilyen formán a Titok valóban megoldás a közös gondjainkra.
Csakhogy ezt is kétféleképpen lehet értelmezni.

Az egyik megközelítés az, hogy vizualizálhatsz te napi 30 órában is, akkor sem fog történni semmi, pusztán arról van szó, hogy mi emberek kezdjünk el végre másképp gondolkodni a világunkról, viszonyuljunk szeretettel magunkhoz, és másokhoz, és majd ez fogja meghozni az igazi változást. Had éljek itt egy példával:

Amikor feszült vagy, ideges, csalódott, fáradt, magad alatt vagy, olyankor még a bolti eladóval is másképp viselkedsz, mint amikor kiegyensúlyozott, vagy boldog vagy….és ez még nem minden, mert olyankor az sem zavar, ha a kedvességedet nem viszonozzák. Ellenkező esetben, amikor „rossz passzban vagy” olyankor lehet veled valaki kedves, lehet, hogy nem fogod értékelni, egyszerűen lekötnek a gondjaid.

A Titok tehát (ha így közelítjük meg a kérdést) azt mondja, hogy lazíts! Fölösleges rosszul érezned magad, mert attól még sosem lett jobb semmi. Egy régi pszichológiai kifejezés bukkan elő, a pozitív gondolkodás. Gondolkodj pozitívan, és akkor történhet veled szinte bármi, jól fogod megélni. Minél többen gondolkodnak így, annál kiegyensúlyozottabbak leszünk, vagyis a világunk is boldogabb lesz. De lássuk be, ebben nincs semmi misztikus, vagy megmagyarázhatatlan.

Viszont lássuk be, hogy ami igazából vonzó a Titokban, az sokkal inkább az, és akkor most jön egy újabb megközelítése a Titoknak, hogy van benne valami misztikus, megmagyarázhatatlan, és mégis működik.

Tehát akkor induljunk ki abból most, hogy a Titok működik, és nem egy egyszerű pszichológiai trükk.

Ez is teljesen elképzelhető. Egyszerű oka van ennek. Hiszen azért, mert valamit nem látunk, attól az még van. Valóban ilyen a gravitáció is. Nem látjuk, nem látjuk ezt az erőt, de érezzük, hogy van, „ideszegez” minket a Földhöz, vagy ha le akarjuk győzni, és útjára indítunk egy űrrakétát, akkor iszonyatos energiára van ehhez szükség, és ez is egy újabb bizonyítéka annak, hogy a gravitáció létezik, hiszen, olyasmivel szembe sem lehet szállni, ami nincs. És akkor itt van az a szó, hogy energia, amit szintén nem látunk, vagy csak ritkán,és ahhoz is segítség kell, mint pl. a mágneses tér..és az energiát sem látjuk, mégis van, tapasztaljuk nap mint nap…ha mást nem a testmelege mindenképp az, bioenergia, amit mi magunk termelünk, de ugyanilyen energia a Nap melege is.
Vagyis, attól még, hogy valamit nem látunk, nem tudunk a kezünkbe venni, attól az még létezik.

A Titok tehát, ugyan nem kézzelfogható megoldás a problémákra, de attól még megoldás, működik.

Akkor vajon a fenti felsorolásból melyik az igaz? Vagyis valójában mi a Titok? Egy újabb hatalmas átverés, hogy megalázott rabszolgaként befogják a szádat, vagy egyszerű pszichológia, vagy valóban egy szokatlanul új, szeretettel teli spirituális megoldás arra, hogy a világunk végre egy boldogabb hellyé váljon, vagy bármi más, ami a felsorolásból kimaradt?

Megkérdezem Tőled, magamtól, vajon jó dolog-e az autó? Ahogy vesszük! Szennyezi a környezetet, sok baleset okozója, a régi roncs autók csak újabb szeméthalmot képeznek, sokba kerül fenntartani, aggodalomra adhat okot, vajon ellopják-e stb. Vagy az autó jó dolog, mert szabadságot ad, nagyobb távolságokat tehetünk meg vele, segítségével megnyílik a világ, betegek, sérültek életét mentheti meg, hamarabb oda lehet érni, ha valahol tűz van, egyáltalán a vezetés egy semmihez nem hasonlítható élmény. …látod, és csak azt kérdeztem meg, hogy hogyan viszonyulhatunk egy olyan hátköznapi tárgyhoz, mint az autó.

A Titok pontosan ilyen. Hogy mire jó, csak azon múlik, TE hogy viszonyulsz hozzá. Bármelyik megközelítés igaz lehet. Nagyon sok minden azon múlik, hogy miben hiszünk. A hitünk formálja a világot. Kétségtelenül vannak szabályok. Vannak olyan szabályok, mint pl. a jog, ami lássuk be, nem vonatkozik mindenkire egyformán. Vannak olyan szabályok azonban, amik mindenkire ugyanúgy vonatkoznak, mint az oly sokszor emlegetett gravitáció. De talán te is belátod, hogy a saját hited adja meg az életed kereteit. Mindenki a hitének megfelelően él. A hitünk mankó, és korlát is egyben. Biztonságot ad, de korlátoz is, és ebben a tekintetben teljesen mindegy, hogy ki miben hisz. Tehát önmagában a hit is lehet jó, és rossz is. Mert ahogy azt már régóta tudjuk, mindenben ott van a jó, és a rossz lehetősége, a kérdés csak az, hogy mit, vagy melyiket látjuk meg a minket körülvevő világban, magunkban, másokban.

Én semmi mást nem tettem, mint hogy úgy döntöttem, hogy a Titok jó, és működik…de nem hiszem, hogy bántanom kéne bárkit is azért, hogy számára ez idegen, elfogadhatatlan, mert ez meg az ő döntése. Ha valaki a Titkot nem tartja megfelelő megoldásnak az életében, vagy éppen hogy egy újabb átverésnek érzi, attól még valaki lehet jó érzésű ember, és mint tudjuk, nem egyetlen út vezet az igazsághoz. A Titok is csak egy lehetőség, mint oly sok minden az életünkben, és csak rajtunk múlik, hogy miként tekintünk rá.

…és miután ezt tisztáztam magamban, lassan elmondom, hogy a titok mért csak a jéghegy csúcsa :)