Világváltó 6.

világváltóVilágváltó 6 - A teremtés

„Jelképek erdején át visz az ember útja…”

Mi emberek, és általában így látjuk magunkat, két „részből állunk”, testből és lélekből. A testünket is jellemzi kettősség. Olyan értelemben is, hogy látjuk mi valamilyennek magunkat, és látnak mások valamilyennek minket. Van másik nézőpont is ezzel kapcsolatban, ami nem épp a legtetszetősebb megközelítése ennek a kérdésnek, de attól még igaz. Elég különbözőek vagyunk, de bőr nélkül eltűnnek a hasonlóságok. De ezt igazából csak bevezetőnek szántam.

Mert miben rejlik a lelkünk kettőssége?

Vannak érzéseink vagy érzelmeink, és vannak a gondolataink. A teremtéshez a Titok szerint mindkettőre szükségünk van. Vagyis fogalmazzuk meg, hogy valójában mit akarunk, ez itt a gondolat, és érezzük, higgyük, hogy az már megvan. Ilyen értelemben persze ez a kettő rögtön 3, hiszen ott van az idő is. De most tegyük kicsit félre az időt, és maradjunk a teremtés lelki vonatkozásainál.

Tehát a teremtéshez két dolog kell, gondolat, és érzés. Tulajdonképpen ez a titok nélkül is így volt eddig. Gondoljuk végig. Szeretnénk egy autót. Kigondolom, hogyan tudom ehhez előteremteni a pénzt, vagy megtalálni a módját, hogy olcsóbban vegyem meg, és elkezdek érte tenni. Ha az autó nem kell nekem igazán, csak a feleségem, a párom rágja miatta a fülem, akkor nincs meg az érzés. Kell az az autó, de csak azért, mert muszáj. Ilyenkor nem igazán szeretünk ezért többet dolgozni, vagy ha meg is lenne a pénz, tuti kéne másra :)

A Titok annyival több, vagy teszi könnyebbé a helyzetünket, hogy azt mondja: nem kell kitalálnod a módját. Érezd, hogy mire van szükséged, fogalmazd meg, legyen meg benned az érzés, hogy az már megvan, és az élet meghozza a megoldást. De akárhogy is, a teremtéshez ebben az esetben is kellenek az érzések, és a gondolatok is egyaránt. Gondolatok akkor is kellenek, amikor az élet meghozza a megoldást, és felismered, hogy ez most olyan helyzet, amire vártál. Persze itt is jelez bennünk ilyenkor egy kis csengő, amit megérzésnek szoktunk nevezni.

Van egy teremtés, amire az emberek nagy többsége képes, és egyáltalán nem tartjuk különlegesnek. Na mi ez?? Így van, a gyereknemzés.

Egy gyerek fogantatásához jelen állás szerint két ember kell, egy férfi, és egy nő. A férfiakra általában úgy tekintünk, mint az erő, a racionalitás megtestesítőire,a földhöz kötöttség, a nőkre pedig úgy, mint az érzelmek, érzékenység, gyengédség, jó megérzések, spiritualitás. Ha úgy tetszik a férfi és a nő jól kiegészíti egymást, és e két energiából alakul ki a teremtés, ez estben a gyereknemzés. Elég szembetűnő a hasonlóság a gyereknemzés, és a titok között. Kell hozzá gondolat (ez ugye általában a férfi energia), és kell hozzá érzés (ez a női energia). Két pólusú világban élünk, persze hogy két dolog kell a teremtéshez is.

De mit tudunk megteremteni a gondolatainkkal, és az érzéseinkkel? Egyrészt bevonzunk olyan dolgokat az életünkbe, amik már megvannak. Kell egy ház? Az a ház már létezik. Jó, lehet, hogy még nem épült fel, de a hozzá való tégla malter, homok stb. van, azt nem kell már feltalálni hozzá. Szükségünk van egy lelki társra? Ő is már él valahol, csak még nincs a közelünkben, vagy épp nem vettük észre. Tehát a vonzás csupa olyan dolog, ami már van. Most mondhatod, hogy azért ez nincs teljesen így, hiszen híres feltalálók sem tudták, hogyan fogják megcsinálni azt, amit aztán felfedeztek, megalkottak, és ezekre a dolgokra már nem lehet azt mondani, hogy megvoltak. Ez igaz, de a hozzávalók igen. A helyes sorrendben, arányban raksz össze megfelelő anyagokat, akkor össze tudsz szerelni egy kondenzátort, vagy egy félvezetőt, vagy egy telefont stb.

A titok tehát azt mondja: itt van ez az anyagi világ, és abból bármi a tiéd lehet, csak ügyesen kell csinálnod.

De van a Titoknak egy olyan része, ami több ennél, és én ebből indulnék ki. Ez pedig a gyógyulás, az öngyógyítás. Na em mán döfi! Mert ennek már semmi köze az anyagi világhoz, itt valami többről van szó. Kétségtelen, hogy annyi köze van az anyaghoz, hogy a testünk is egyfajta anyag, szerves anyag, és a gyógyulás során átformáljuk, helyes működésre késztetjük a testet. De azért érezzük, hogy ez már más, hiszen átalakítunk valamit.

Amikor teremtésről beszélünk, óhatatlanul eszünkbe jut a teremtés könyve a Bibliából. Köznapi értelemben eddig a teremtés azt jelentette, hogy Isten megteremtette a földet, -,vizekkel, növényekkel, állatokkal stb, éjszakát-nappalt , és persze végén az embert. Vagyis a semmiből hozott létre mit? Anyagot? A puszta akaratával. Vagy nem is a semmiből? Energiából, amit képes volt anyaggá formálni? De honnan van ez az energia, és honnan van Isten, vagy a teremtőerő, vagy teremtő gondolat? Ennyire még én sem mennék bele..egyenlőre :)

De a lényeg, és ez a teremtés folyamatában is jól látszik, hogy két dolog kell a teremtéshez is, most már egy „magasabb” szinten figyelve: a teremtő erő, és az, ami hagyja magát megteremteni. Kétféle energia ha úgy tetszik, a teremtő, és a teremthető.

Mért nem tudunk mi anyagot formálni a puszta akaratunkkal?

Folyt köv.

HozzászólásokJÉZUS IS AZT MONDTA,HOGY

JÉZUS IS AZT MONDTA,HOGY CSAK AZ LÁTJA MEG A MENNYEK ORSZÁGÁT,AKI MEGHAL...KI TUDJA HOGY ÉRTETTE,LEHET, HOGY PONT ÍGY:)jó kérdés

Talán még nincs meg bennünk az a teremtő erő, vagy inkább nem tudjuk elhinni, hogy bennünk van, mint egy beépített korlát nem hagyja szabadon szárnyalni a gondolatainkat, az akaratunkat. Talán maga ez a fizikai test a korlát, ami belül tart, összefog minden gondolatot.

Lehetséges-e estleg, hogy ha a tudat elhagyná e fizika testet képes lenne gondolatokkal irányítani, formálni az anyagot?

Most, hogy feltettem e kérdést, elgondolkodtam rajta:
Biztos, hogy a gondolat képes az anyagot irányítani, formálni. A válsz nincs is messze, de ott van ahol a legkevésbé keresnénk,mert ugye az akarattal történő anyag formást úgy képzelnénk el, hogy: bámulunk, konentrálunk egy tárgyra ami ennek hatására elmozdul, lebeg, más formát vesz fel, stb.

De nézzünk csak magunkra, hisz az testünk maga egy "anyagkupac", amit akaratunkkal iránytunk. A lélek ide van "bezárva", ezt írányítja, de mi lesz ha kiszabadul, elhagyja e húsruhát, akkor csupán energiaként bármire képes lehet???

Ebből kiindulva, hogy az akarat hatással legyen az anyagra, az akaratnak az anyag egészét átt kell hatnia, belülről tud változást előidézni.

Talán, ha akaratunk megtanulná elhagyni fizika testünk (úgy hogy vissza is tudjon térni), és más anyaghalmazba "belebújni" képesek lennénk, az ún. "isteni teremtésre", de addig csak a saját testünkön belül működik.

:):):):):):):)(:(:(:(:(:(:
Life is a dream, realise it!! -- Az élet egy álom, valósítsd meg!!
Ne csak álmodd az életed, hanem éld az álmaid!
-- VALÓSÍTSD MEG AZ"OK"AT -- Az OK-ot amitől boldog leszel !!!!!!!

Emerius