Vizsgák

Amikor az ember elindul a tudatosodás folyamatában, és már úgy érzi, húúú, mennyire sokat fejlődött, rendszerint jönnek az életébe olyan helyzetek, amikor ki lehet próbálni azokat az erőket, amik felébredtek.

Örülni kell ezeknek a vizsgáknak, bár többnyire teljesen váratlanul jönnek, így nem lehet felkészülni rájuk, csakis folyamatos tudatos jelenléttel.
Tegyük fel, lefektetem magamban, hogy én gondolom a gondolataimat, és uralom magamat, az létemet, és ebben az állapotban jól érzem magam, mikor is hirtelen a gyógyszertárba belépve rám rivall egy idős hölgy széken ültéből, hogy ÉN JÖVÖK!!
Először is, nem értem, hogy mi van, majd megértve, közlöm, hogy én most jöttem, és nem szándékozom beállni elé, köszönöm, hogy szólt, és egyáltalán...vagy, visszaválaszolok egyből, ingerültebben, hogy oké, felfogtam...lényeg, hogy ebből nem lehet győztesen kijönni, mert a helyzet meglepő, és hirtelen döntést kíván.
A fontos az, hogy lépjünk tovább, és ne legyünk mérgesek, ne fortyogjunk türelmetlenül a sorban, mikor a hölgy mind a 115 receptjét váltja be, és épp sietnünk kell valahova, miközben Ő minden bizonnyal ráér.
Hanem lazítsunk, és engedjük, hogy jöjjön, ,aminek jönnie kell.

És, álljunk meg itt egy pillanatra.
Könnyen megugorható lenne ez a vizsga, , ha nem léteznének régi beidegződések.
Viselkedésmodellek, amikor is, igen felháborodottan és áldozatszerepbe helyezkedve éltem meg ezeket a helyzeteket.
Mondanom sem kell, ezek a reflexek előjönnek, és nagyon kell figyelni, hogy ne uralkodjon el rajtam az indulat, úgy mint régen.

HozzászólásokIgaz! Persze, hogy én!

köszi a hozzászólást!Ez azért jó, mert felhívja a

Ez azért jó, mert felhívja a figyelmedet arra, hogy van egy ilyen régi reflexed... vagy kódod. Ha ez bekapcsol, az jelzi, hogy valamin változtatnod kell. Ha figyelsz, ahogy írtad, máris nyakon csíptél egy olyan beidegződést, mely hátráltat(ott eddig). Innen a lecserélése már csak egy kis figyelem és kitartás kérdése. Mosolyogsz egyet, és átgondolod még egyszer. Rá fogsz jönni hogy te jobban ráérsz mint az idős néni! Mindenki azt gondolja, hogy a nyugdíjasok ráérnek, a fiatalok meg rohangálnak fel-alá mint a bolondok, s közben elfelejtenek ÉLNI. De gondold csak végig, neked valószínűleg sokkal több időd van még hátra, mint az idősebbeknek... akkor ki az, aki jobban ráér?