Vágy

VágyMi a Vágy? A Vágy valami olyasmi, amire szükségünk van? Arra vágyunk, amire szükségünk van? Vagy talán inkább olyan valami a Vágy, amit nagyon akarunk? Vagy valami teljesen más?
A Vágy jó vagy csak szenvedés forrása? Megelégíteni kell, beteljesíteni, vagy esetleg elfojtani és megszabadulni tőle?
A Vágyat el kell engedni vagy engedni kell beteljesülni és megvalósulni?
Felmerültek-e már benned ezek a kérdések a Vággyal kapcsolatban? És ezeken kívül még hány meg hány kérdés? A válaszokat, amiket különböző helyekről kaptál, mennyire érezted, érzed igaznak, helytállónak? Mennyire vannak összhangban egymással ezek a válaszok?
Tapasztalásaim és keresésem során számtalan kérdés merült fel bennem is a Vággyal kapcsolatban és számtalan válasz is érkezett ezekre a kérdésekre könyvekből, tanításokból, családtagoktól, barátoktól, ismerősöktől és ismeretlenektől. A sok választól egyre inkább zsongott a fejem, és egyre összezavarodottabb lettem a Vágy kérdésével kapcsolatban.
Hosszas elmélkedések és mély meditációk után jutottam arra, amit most közzé teszek.
Figyelmeztetlek! Ez is, mint minden más, amit megfogalmazok, csakis az én Igazságom, ami az én életemben működőképes. Lehet, hogy a Te Igazságod ettől teljesen eltér! Ne fogadd hát el feltételek nélkül. Engedd magadba, és hagyd, hogy kialakuljon benned a saját Igazságod!
A Vágy számomra sokkal több, mint olyan tapasztalások összessége, melyekre szükségem van, vagy melyeket nagyon meg akarok tapasztalni. A Vágy ennél sokkal mélyebb és kiterjedtebb.
Vágyaink természetes módon ébrednek bennünk. Semmiképp sem hiszem azt, hogy maga az ördög kísértene minket általuk. Sokkal inkább vélem úgy, hogy maga az Isteni Szellem inspirál bennünket rajtuk keresztül a fejlődésre.
Legtisztább, legigazabb vágyaink mutatják számunkra az utat afelé az Isteni Lény felé, Akik valójában vagyunk. Legőszintébb vágyaink jelölik mindazokat a tapasztalásokat – legyenek azok személyek, tárgyak vagy helyzetek – melyek legteljesebb mértékben szolgálják Valódi Önmagunkat.
Nem attól leszünk azok, Akik vagyunk, hogy valóra váltjuk vágyainkat. Ám vágyaink jelölik ki azt az ösvényt, melyen járva megtapasztalhatjuk valódi Önmagunkat.
Tapasztalás nélkül nincs fejlődés!
Vágy nélkül nincs tapasztalás!
A Vágy inspirálja a fejlődést!
Minden tapasztalást a Vágy indít útjára, és a tapasztalás végső soron az, ami magával hozza a fejlődést.
Ha elfojtjuk, megtagadjuk a vágyainkat, a fejlődést tagadjuk meg és azt, hogy megtapasztaljuk azt, Akik valójában vagyunk.
Vágyaink megtagadásával Önmagunkat tagadjuk meg!
Vágytalannak lenni azt jelenti: stagnálni, nem fejlődni tovább és nem megtapasztalni Valódi Önmagunkat, azt, Akik valójában vagyunk!
Vágyunk tehát nem másból fakad, mint magából a Forrásból! Forrásunk, Isteni lényünk, Teremtő Szabad Szellemünk – vagy bárhogyan is hívjuk – vágyainkon keresztül inspirál bennünket arra, hogy megtapasztaljuk valódi Önmagunkat!
Arra vágyunk tehát, amire szükségünk van? Vagy arra van szükségünk, amire vágyunk?
Feltehetjük ezeket a kérdéseket, de én a magam részéről, másfelől közelíteném a témát!
Amire tisztán, igazán jó érzéssel vágyunk, az mind Valódi Önmagunkat szolgálja, hiszen legfennköltebb vágyunk mi más is lehetne, mint hogy megtapasztaljuk azt, Akik valójában vagyunk! Ez a Forrás legfőbb óhaja! Ezért is irányít minket érzéseinken keresztül Valódi Önmagunk maradéktalan megtapasztalásának irányába.
Azonban olyan fizikai létformát választottunk jelenleg magunknak, melyben vágyaink megvalósulása bizonyos feltételekhez, körülményekhez kötött. Vagyis ahhoz, hogy egy vágyunk teljesüljön, a megfelelő helyen és időben rendelkezésre kell, hogy álljon minden szükséges erőforrás és körülmény, ami lehetővé teszi a megvalósulását. Számos ilyen körülmény és feltétel létezhet egy-egy vágyunk esetében, és jó is, ha tisztában vagyunk ezekkel, hiszen ha ismerjük ezeket a feltételeket és odafigyelünk rájuk, az nagy segítségünkre lehet abban, hogy felismerjük a megfelelő helyet és időpillanatot. Azonban azzal már nem kell, és nem is érdemes foglalkoznunk, hogy a feltételek, hogy teremtődnek meg. Ez az Univerzum Nagy Játékos Teremtő Szellemének a dolga. Neked csak a Vágyadra kell összpontosítanod, és érdemes tudnod, hogy pontosan mik jelzik majd, illetve teszik lehetővé a megvalósulását.
Egy példa. Vágytál arra, hogy ebben a fizikai világban tapasztalj! Mindennél erősebb volt ez a vágyad. Ennek a vágyadnak a teljesüléséhez azonban szükség van egy csomó feltétel és körülmény teljesüléséhez. Ilyenek például a levegő, a víz, a napfény, és azok a funkciók, melyek segítségével választott fizikai létformád magához is veheti ezeket: a légzés, a táplálkozás, a kiválasztási rendszer stb. Vágyad megvalósulásához mindezeknek a feltételeknek a teljesülése szükséges, sőt elengedhetetlen ennek a tapasztalásnak a fenntartásához is.
Foglalkoztál-e azzal megszületésed pillanatában, hogy hogyan lélegzel? És azzal, hogy a következő pillanatban hogyan fogsz lélegezni? Egyszerűen csak megtörténik! Vágytál a tapasztalásra, melynek velejárója a lélegzetvétel, és Te engeded, hogy ez a körülmény megtörténjék minden pillanatban, amíg ezt a tapasztalást választod.
Ugyanígy van ez a többi vágy megtapasztalásával is. Vágysz valamire, ami bensődből fakad, és engeded, hogy a megvalósulásához szükséges körülmények megtörténjenek.
De mi is az igazán tiszta Vágy?
Talán több pénz, nagyobb ház, szebb és kényelmesebb autó, vagy talán egy igazán ideális társ?
Úgy vélem, hogy nem! Sőt, ha ezekre összpontosítasz, csak egyre távolabb kerülsz valódi vágyadtól.
Az igazi tiszta vágy az, amikor kiolthatatlan láng ég a szívedben az iránt, hogy maradéktalanul feltárd és megoszthasd másokkal mindazt, ami lényedből fakad! Hogy azzal, ami, és Aki Te valójában vagy, hozzátegyél mások életéhez és önzetlen alázattal szolgálatára legyél a Világnak, hogy a Világ szebb, jobb, gazdagabb és örömtelibb legyen!
Meglehet, hogy e Vágyad teljesüléséhez szükséges körülmény lesz egy ideális társ, egy szebb és kényelmesebb autó, egy nagyobb ház és több pénz. És még sok minden más, ami maradéktalanul szolgálja azt, hogy azt a lényt tapasztald meg, Aki valójában vagy!
De ezekre nem neked van szükséged, hanem a Vágyadnak!
A Vágyadnak pedig Rád, hogy éltesd és tápláld Őt szenvedélyes szereteteddel!
Ahhoz pedig, hogy igazán táplálni tudd, egyetlen dolgod van csupán:
ÉREZD JÓL MAGAD, ITT ÉS MOST!

Szeretettel,
Álomkereső
Teremts Szabadon - 7 részes előadássorozat a Tudatos Teremtésről

HozzászólásokCsodálatosak vagytok egytől-egyig.

És ilyen gyöngyszemek bukkanak fel a mélyből:) Mennyire hálás vagyok, hogy az a csodálatos valaki, aki keresett, előkotorta. NEKEM:)Vagy!-Vágy

A csodás és varázslatos magyar nyelv!!!
Nekem ez jutott róla eszembe. :)
Boldog vagyok,hogy itt lehetek köztetek! :)

Szeretetteli ölelés mindannyiótoknak! :) Julcsi

Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Vágy

Nekem erről egy Liber Al Vel Legis (Törvény Könyve) részlet jutott az eszembe. Gyönyörűek ezek a sorok:

LAVL I/61-66

61. Szeretni engem minden dolognál jobb: ha az éjszakai csillagok alatt a sivatagban, füstölőt gyújtasz előttem, tiszta szívvel idézve engem, benne a kígyó lánggal, akkor odabújhatsz egy kicsit a keblemhez. Mert, egy csókért minden oda akarsz majd adni; de aki csak egy porszemet ad mindent elveszít majd abban az órában. Javakat gyűjtesz majd nők és fűszerek tárát; drága ékszereket hordasz majd; felülmúlod majd a föld nemzeteit tündöklő nagyságban és büszkeségben; de mindig szeretetemben, és így jössz majd örömömre. Felszólítalak komolyan, hogy jöjj elém egy egyszerű köntösben, díszes fejdísszel fedve. Szeretlek! Epedezek érted! Akár sápadt, akár lila, akár leplezett, akár érzéki, én, aki minden gyönyör és bíbor vagyok és ittasság a legbenső értelemben, kívánlak. Vedd föl a szárnyakat és keltsd fel az összetekeredett tündöklést magadban: jöjj hozzám!
62. Minden veled való találkozásomkor ezt fogja mondani a papnő – s szemei égnek a vágytól, miként meztelenül áll és örvendezik titkos templomomban – Hozzám! Hozzám! Előhívva a szívek lángolását minden egyes szerelmi énekével.
63. Énekeld nekem az elragadtató szerelmi dalt! Égess nekem illatokat! Viselj nekem ékszereket! Igyál rám, mert szeretlek! Szeretlek!
64. Én vagyok a napnyugta kék szemhéjú lánya; én vagyok a kéjes éj-ég csodálatos meztelen ragyogása.
65. Hozzám! Hozzám!
66. Nuit manifesztációja véget ért.Drága Katisom! :)

Minden békés és jó! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Teremts Szabadon - 7 részes előadássorozat a Tudatos TeremtésrőlDrága Imi Barátom! :)Drága Fóka,Piteam,Álomkereső

Úgy felfokozódott bennem a szeretet érzése gondolataitokat olvasva...
Nem tudom szavakba önteni,de szeretlek benneteket:))
Milyen békés minden...
Pedig eddig a percig a hetet hajtásnak éreztem.
minden jó.
Köszönöm:)Hát igen... :)

Ez az "amnéziás időörvény" folyamatosan azt sulykolja belénk, hogy ami szükséges körülmény lehet valódi Vágyunk megvalósulásához, valójában az a vágyunk. Ezért elhiteti velünk, hogy mindent meg is kell tennünk azért, hogy ez megvalósuljon. Aztán ha esetleg sikerül is, nem érzünk semmit, mert valójában nem is ez volt a vágyunk, ez csak egy szükséges körülmény talán, valódi Vágyunk megvalósulásához. Persze az "amnéziás időörvény" újra belendül és azt sugallja, hogy itt a következő vágyad, itt a következő jószág, amire szükséged van, most gürcölj ezért. Aztán az is meglesz, és még mindig nem érzünk semmit. Egy idő után pedig már azt sem tudjuk, mit akarunk valójában, és kik vagyunk valójában. :)
Összekeverjük a szükséges körülményeket a Vágyunk valódi tárgyával, és ezeket a "szükségeket" helyezzük Vágyunk középpontjába. Azt mondjuk: "Vágyunk egy társra." Holott a társ csupán egy körülmény, aki ha valóban szolgálja valódi teljességünket, akkor szinte automatikusan mellettünk terem, amint megengedjük magunknak, hogy mindentől és mindenkitől függetlneül megtapasztaljuk Valódi Önmagunkat! :)
Köszönöm a hozzászólásodat, Fóka Barátom! :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Teremts Szabadon - 7 részes előadássorozat a Tudatos TeremtésrőlJó volt ezt olvasni!

Többször is elolvastam, mert ez nagyon nekem (is) szól. Mostanában én is azon gondolkodom, hogy "földhözragadt" vágyaink csupán ennek az amnéziás időörvénynek a belső tapasztalat-vágyai, a Forrás vágya nem ez. A Forrás vágya, a MINDEN, a VAGYOK vágya nem lehet egy autó, egy lottónyeremény vagy ilyenek. A Forrás vágya túlmutat, kilép ebből a valóságnak titulált időörvényből. A Forrás vágya a rajtunk keresztüli megmutatkozás, áradás, kiteljesedés. Ha már el tudok jutni odáig, hogy a sok mellék-vágytól lecsupaszítsam magam az önmegvalósítás, a kiteljesedés vágyáig, akkor rezgek tökéletes harmóniában önmagammal, azaz a Forrással. Onnan pedig már egy csettintés a pár velejáró dolog, mint anyagi javak. Tehát a önmagam helyes útja a kiteljesedés utáni vágy, aminek nem lehet feltétele a pénz meg az anyagi javak, legfeljebb velejárója.
Nos, éppen ezért szeretek írni. Amikor írok, kiírom magamból a gondolataimat, azt veszem észre, hogy közben magam is csatornává válok, olyasmiket írok le, amik nekem is örömet okoznak, fellelkesítenek és megdöbbentenek. Írás közben új, merész és a fizikai léten túlmutató gondolataim születnek, számomra az írás is egyfajta meditáció. Olyankor érzem, hogy egy vagyok a Forrással. Tökéletes érzés.
Köszönöm, jól esett!:)
-fóka-Álom és valóság

Drága Barátom !

Számomra a Te gyönyörű álmod már egy valóság, csak egy másik dimenzióban. Hiszen honnan is lenne képed,érzésed,tudásod róla. És tiszta szívből kivánom,hogy Itt is megtapasztald !Mi mindannyian a segítségedre, társaid vagyunk ebben.

Imi GyőrbőlHúú Álomkereső:)

...
Elkezdtem leírni eszembe ötlött gondolataimat,de olyan kibogozhatatlanná alakult,hogy csak egy nagy Köszönömöt mondok inkább egyenlőre:)
Köszönöm:)
Te valóban feltárod és megosztod mindazt,ami Lényedből fakad.
Így érzem.
És ez csudijó.
jajteember:)
Ölelés az egész Családnak:)Vágy

Kedves Álomkereső!

Nagyon szép amit írsz. Én is próbálom figyelni milyen vágyak fakadnak bennem.
Állítólag van kis "én" és nagy "ÉN" bennünk.
Szerintem a kis "én" nek is vannak vágyi és a nagy "ÉN" nek is.
De fontos FIGYELNI és csak a nagy isteni "ÉN" kivánságainak vágyinak engedni. Vagy talán néha az egós kis "én" nek is?
Összeállítottam egy betüszót amit mindig figyelemen részesítek

Vágyak
Elvárások
Ragaszkodások
Azonosulások

Lényeg: Állandoan FIGYELEM a VERA- t :-) Nem nehéz mert fiú vagyok :)))

Szeretettel: Bari